מה קרה לחוחיות

לייזי1

New member
מה קרה לחוחיות

שלום לכולם, ראינו לפני מס' ימים חוחיות באזור עמק הריין ונזכרנו שבילדותנו לפני הרבה שנים היו המון חוחיות בערים ואילו עכשיו אין. יש סימוכין לתחושה זו? אשמח לקבלתגובה ממומחי הפורום. רב תןדות - לייזי
 

netbird

New member
לדעתי שלום לחוחיות

אני ממשיך לשמוע חוחיות בערים.
 
אמנם יש עדיין חוחיות בערים

אבל פחות ממה שהיו פעם. בירושלים, למשל, עשו לא מזמן סקר ומצאו פחות מ- 50 חוחיות (לא זוכרת מספר מדוייק) ופעם היא הייתה מאוד נפוצה שם. אבל עדיין אפשר לשמוע חוחיות בעיר, כמו שנט-בירד אמר.
 

לייזי1

New member
מענין ששניכם אומרים לשמוע

מה מאפיין את שירת החוחית? אם התיאור במדריך האדום )סוף סוף גם לי יש מדויק? לייזי (
 
הרישום בספרים

תמיד לא נשמע לי כמו בשדה. בגדול השירה היא פטפוט די שקט והקריאה קופצנית, אבל בגלל שיש עוד ציפורי-שיר שמשמיעות קולות דומים אני הייתי כן מנסה את התיאור המילולי במגדיר, יכול להיות שלך זה דווקא כן ישמע דומה ויעזור בזיהוי :)...
 

ניגונים

New member
לבן חזה, פעיל בלילה ??

אמנם לאור פנסים, בגינה, ראיתי אותם פעילים, וצורחים את הצרחות שלהם זה רשום בספרים ? :)
 

לייזי1

New member
ואכן עמדתי לשאול על קישורים

לקבצי קול . אז שוב, רוב תודות לכולכם. לייזי
 

netbird

New member
שירת חוחית

מסכים בהחלט. למי שלא מכיר שירה של ציפורים עדיף קודם לשמוע. אותו "תרגום" של הקולות להברות (ועוד לעברית ללא ניקוד) טוב אולי למי שכבר מכיר קולות ציפורים. בכל אופן, אני חושב גם שעדיף לשמוע את השירה המקומית עם הדיאלקט המקומי. לא מזמן פורסם שקיימים הבדלים בשירה אפילו בין שתי אוכלוסיות של אותו המין שאחת עירונית והשנייה כפרית - אלה שבעיר מפיקים קולות מעט שונים כדי להתגבר על רעשי הרקע. אז הנה קישור לחוחית שהוקלטה בארץ (נסו לדמיין את החוחית פותחת וסוגרת המקור בקצב השירה).
 

לייזי1

New member
תוגת המקינטושאים

נטבירד חביב, לצערי הקישור שהוספת לא מופיע היטב במק שלי. אם זו לא טרחה אשמח אם תוכל לצרף את קבץ ה-wmvלהודעה רבה תודה, לייזי
 

Birdei

New member
מה קרה לחוחיות...

לכל אוהבי החוחיות, אכן לצערי יש ירידה דרסטית בכמויות החוחיות בארץ והם אכן הפכו לציפורים די נדירות. הסיבה היא שמגדלי הקנרים, פשוט צדים אותם בהמוניהם, למטרת הכלאות. בהכלאה של קנר וחוחית יוצא מה שנקרא בפי במגדלים "בנדוק" (ממזר בערבית). הבנדוק שירתו מאוד יחודית משום שהיא בעצם מיקס של שירת הכנר עם שירת החוחית. הבעיה היא שהבנדוקים הם פרדים כמובן ואינם יכולים להעמיד דור המשך, עקב כך, כל הזמן ציד החוחיות נמשך ומשנה לשנה הוא אף גודל, לצערי אם הרשויות לא יתחילו לטפל בבעיה באופן בהול, אני לא בטוח שבעוד עשור או שניים בכלל ישארו חוחיות בארץ. רק שתדעו עד כמה המצב חמור, בשוק הציפורים בכפר קאסם נמכרים חוחיות ובנדוקים, ככה לעיני כל, בלי שאף פקח או שוטר אפילו מגיע לאיזור.
 

nightjar

New member
אתה קצת מגזים

חוחית היא עדיין ציפור מצויה עד מצויה מאוד. סביר שיש ירידה מקומית באזורים שונים, אבל זה בכלל לא בטוח שציד (למרות שהוא בהחלט קיים) הוא הגורם. גם החוחיות נפגעות, כמו מינים רבים מהפחתת בתי הגידול הפתוחים. אם בעבר מרכז השטחים העירוניים היה קרוב יחסית לאזורים טובים לשיחר מזון (שדות קוצים למשל) וחוחיות יכלו לדגור ממש בתוך העיר, הרי שהיום חלק ניכר מהאזורים הראויים לקינון רחוקים מדי ממקור המזון. כדאי לציין שעל פי מקורות שונים חלה עלייה בצפיפות ובתפוצה של החוחיות במהלך אמצע המאה העשרים.
 

Birdei

New member
אני לא חושב....

גם בשטחים פתוחים יש ירידה דרסטית במס' החוחיות, לפחות באיזור המרכז. ואני אומר את על סמך מראה עיניים ולא על סמך מקורות שונים, אני לא יודע באיזה מקורות קראת על העליה בצפיפות ובתפוצה של החוחיות, אבל אני בטוח שהם מדברים על אירופה ובטח לא על א"י.
 

nightjar

New member
בא"י לפני חמישים שנה ויותר...

סביר שיש ירידה בשנים האחרונות, אבל היא כנראה יותר מקומית, פחות חמורה ולא רק מהסיבה שציינת.
 

netbird

New member
אי אפשר

אין אפשרות להוסיף קבצי קול. נראה גם, שזה לא כל כך חוקי: "החומר במאגר זה הינו לשם שימוש פרטי ולשימושם של מורים ותלמידים לצרכים לימודיים בלבד. אין להפיץ, להעתיק, לשדר או לפרסם חומר כלשהו מתוך המאגר, ללא הסכמה מראש ובכתב של בעלי זכויות היוצרים השונים, המצויינים בתחתית כל פריט." מתוך האתר
 

galvin

New member
אולי...

סבתא שלי אומרת שהם נדחפו אל מחוץ לערים בגלל צמצום בשטחים שגדלים בהם מורכבים- שהם, לפיה, מזונם המועדף. עוד היא אומרת, שבולבולים ועורבים מרבים לאכול גוזלים של חוחיות- וכל זה בנוסף לציד.
 
למעלה