מה קרה לחילונים?

שמלת תחרה1

Well-known member
מחקים את נשות הכותל?
מתגעגעים לרגש היהדות?
אחר?

Harrington

Well-known member
מנהל
האם ערכת סקר או שזו דעתך האישית??
זו (י)ד(י)עתי האישית. אבל אל תיפגע, אמרתי רוב לא כל :). אם כי יש הטוענים שכך ניתן לאבחן את הערב רב שהסתנן לקרב העם.

בכל מקרה, לא ניתן לערוך סקר בעניין מאחר ואנחנו לא מדברים על משהו שאותם חילונים בהכרח יודו בו או אף יכירו על עצמם. בטח שלא בימי שגרה שוטפים.

אבי בן 1231

Well-known member
זו (י)ד(י)עתי האישית. אבל אל תיפגע, אמרתי רוב לא כל :). אם כי יש הטוענים שכך ניתן לאבחן את הערב רב שהסתנן לקרב העם.

בכל מקרה, לא ניתן לערוך סקר בעניין מאחר ואנחנו לא מדברים על משהו שאותם חילונים בהכרח יודו בו או אף יכירו על עצמם. בטח שלא בימי שגרה שוטפים.
עושה רושם אתה מאמין באמונה שלמה בתיאוריות אתה מפנטז!!
ובעינייני דת אין פוסק גדול ממך!! :ROFLMAO: :ROFLMAO:

Harrington

Well-known member
מנהל
עושה רושם אתה מאמין באמונה שלמה בתיאוריות אתה מפנטז!!
ניסוח דבריך לא לגמרי ברור, אבל אני אכן מאמין באמונה שלמה.
ובעינייני דת אין פוסק גדול ממך!! :ROFLMAO: :ROFLMAO:
כל פוסק יהיה גדול ממני מאחר ואינני פוסק כלל.

בין הצחוקים, תחשוק נפשך גם להתייחס עניינית לדברים?

אבי בן 1231

Well-known member
ניסוח דבריך לא לגמרי ברור, אבל אני אכן מאמין באמונה שלמה.

כל פוסק יהיה גדול ממני מאחר ואינני פוסק כלל.

בין הצחוקים, תחשוק נפשך גם להתייחס עניינית לדברים?
צודק, שתי טעויות מקלדת.
והנה לאחר תיקון!!!
עושה רושם שאתה מאמין באמונה שלמה בתיאוריות שאתה מפנטז!!

Harrington

Well-known member
מנהל
עושה רושם שאתה מאמין באמונה שלמה בתיאוריות שאתה מפנטז!!
תודה על התיקון וההבהרה. אכן, בדיוק כמו שכבר כתבתי למעלה, אני לגמרי מאמין, מאמין באמונה שלמה, בתיאוריה שהצגתי. אני לא יודע איך זה עובד אצלך, אבל אני לא נוהג להציג תיאוריות ולומר שדעתי היא כך וכך אם זה לא המצב :). מכאן ה"עושה רושם" שלך פשוט תואם מילה במילה את דברי. לענייננו, אני אכן מאמין באמונה שלמה שבכל יהודי (שאכן יהודי במקור ולא למשל ערב רב שהסתנן פנימה מתישהו, הוא או אבותיו לפניו), יש בו את הניצוץ האלוקי או אם תרצה, את הנשמה היהודית שמבעבעת בו. זאת גם אם בחיי היומיום שלו הוא רחוק ממאפיינים דתיים כרחוק מזרח ממערב.

אשריך שעלית על כך (מה שכאמור, מאחר וכתבתי את הדברים בעצמי, לא באמת צריך היה להיות קשה כל כך ;-)).

שבת שלום לך ולכל אהוביך.

משתפרת1

Well-known member
מחקים את נשות הכותל?
מתגעגעים לרגש היהדות?
אחר?
א. היה כדאי לברר מי בדיוק אחראי לאתר ולפרסום. לא אתפלא אם מדובר בדתיים ש"מסייעים" לחילוניים. בנוסף, בין הדלקת הנרות (שנהוגה בבתים רבים) לבין שמירה קפדנית על השבת- עדיין יש דרך ארוכה.
ב. בהנחה שאכן התופעה קיימת ושיש חילוניים שמאד מעוניינים באווירת השלווה והמנוחה של השבת (קשה לי להתייחס למונח קדושה)- זה מקביל למסורתיים ששומרים כשרות ואולי אפילו דיני אישות, עורכים קידוש, אך מדליקים חשמל ונוסעים בשבת. יש פלח באוכלוסיה שמשוכנע שרק הדרך שלו נכונה, ויש אחרים שמרגישים יהודים בגלל שלל סיבות, ששמירה קפדנית על ההלכה איננה אחת מהן.

אפרת10512

Well-known member
מחקים את נשות הכותל?
מתגעגעים לרגש היהדות?
אחר?
כווולנו יהודים, חלקנו שומרי מצוות וחלקנו לא, אבל זה לא משנה את העובדה שכולנו יהודים .

ריקי זו אני

Well-known member
יהודי שהתנצר ומיד לאחר מכן התאסלם נשאל למה ומדוע... ענה בגלל גודל האף, נו? נשאל... ענה התנצרתי וכשאלו אותי האם אני יהודי עניתי לא. אני נוצרי. אז למה התאסלמת? ענה כי כאשר עניתי מיד באה השאלה מה היית קודם.
אמא יהודיה מביאה לעולם צאצאים יהודיים. כן מסורת לא שבת כן יום כיפור... חמץ בפסח. יהודים. או מי שגויר כהלכה... נקודה . אין שאלה.
...

למעלה