מה רע בעוד סדרה?

n i v1

New member
מה רע בעוד סדרה?

מה רע בעוד סדרה? בדיוק סיימתי לראות את הפרק הראשון בעונה הרביעית של אנטרפרייז בסטרימינג שהתרוצץ פה בפורום לפני כמה שרשורים, ואז עברתי לראות חע9, את Looking for Par'Mach... ואמרתי לעצמי, כן, וורף הרי לגמרי משולל אינטליגנציה רגשית, אבל אנחנו אוהבים אותו בכל מקרה, אני לא יודע מה אתכם, אבל במקום להביא אותה בעוד סדרה על העבר שלפני העתיד, למה לא להביא עוד סדרה על העתיד? זה מה שהצליח, זה מה שאנשים רצו, סטר טרק ישן וטוב! אני שוכנעתי. סטימינג זה בסט דעתכם?

oblique

New member
"אמכור לך מכונית בכל צבע שהוא ובלבד

שהוא יהיה שחור" את זה אמר הנרי פורד וככה פחות או יותר מתנהגים בפאראמאונט. כלומר אתה תקבל מה שפאראמאונט רואים לנכון לא מה שאתה רואה לנכון. אם לפאראמאוטנט היה קצת שכל הם היו עושים סקרי דעת קהל (באתר שלהם בערוצים השוניםשעדיין משדרים מסע בין כוכבים באתרי מעריצים שונים שאינם "רשמיים" וכי"וב) ומכייוון שבתקופה שבה יצרו את "אנטרפרייז" מה שהיה "חם" זה הפריקוול של "מלחמת הכוכבים" פאראמאונט חשבו שזה מה שיהיה להיט גם בקרב המעריצים וגם בקרב אלו שהם "קהל חדש" וכן הם טעו (נכון UPN היא רשת זניחה שינו את שעות השידור לעיתים קרובות ועוד כהנה וכהנה קשיים שאינם נובעים דווקא מחוסר עניין בתוכנית) אבל הרייטינג היה עלוב יחסית למה שציפו בפאראמאונט ולכן אנטרפרייז ירדה עכשיו הם עושים את אותה הטעות בדיוק עם הסרט ה11 שהנו פריקוול לקורות קירק וספוק לפני שהם הגיעו לאנטרפרייז המקורית. מה אני אגיד לך.. הסוף הגיע... ת.נ.צ.ב.ה

הם פשוט לא חשבו בצורה הנכונה...

אם הם היו מתייחסים לצופים כאל לקוחות, ואל עצמם כמפתחים מוצר צריכה חדש, התוצאות היו שונות לדעתי. הם היו מבינים אז שהם בעצמם גרמו לשוק להיות רווי. אי אפשר שתנובה תוציא אך ורק גבינה לבנה באריזות שונות ובשמות שונים, נכון? אם הם עושים מוצר חדש, וצריכים גם שיגבור על המוצרים של המתחרים הרבים, צריך שיהיה לו אדג' חדש ומשהו מיוחד שיתפוס את העין והלב. אם הם היו רואים רחוק, הם היו מביאים אותה באיזה משהו חדשני. אולי מותח יותר, שתופס אותך וממכר אותך גם אם לא בא לך להמשיך לראות.. (מממ.. מישהו אמר "אבודים"?...) אבל כמובן שעכשיו נשאלת השאלה - האם משהו פופוליסטי כזה היה עדיין אותו טרק איכותי שאנחנו רוצים ואוהבים?... אין לי תשובה על זה.... בכל אופן, זו דעתי. שיהיה לכולנו ערב טוב!

המעיין יבש

מב"כ הקלאסית (זאת של רודנברי) נשענה על שני דברים: חזון טכנולוגי עתידני יחד עם אמירה חברתית והעלאת שאלות מוסריות. כיום אנחנו במצב שחלקים לא קטנים מהחזון הטכנולוגי שראינו בסדרות הפך למציאות, ואין בשטח אנשים שמסוגלים לחשוב מספיק רחוק בשביל לדמיין איך באמת יכולה להראות המאה ה-24 (או ה-25?). השאלות החברתיות/מוסריות שאלו את עצמן לדעת בארבע הסדרות הראשונות, והמעט שניסו לעשות באנטרפרייז היה עלוב (פרקים שמתייחסים לבעיית הטרור למשל היו מאוד שטחיים). בשביל שסדרה חדשה תצליח, היא צריכה - תופים - לחדש. להראות טכנולוגיה עתידנית חדשה (לא את ה- LCARS המיושן למראה), ולהביא כותבים שיידעו להתייחס לנושאים האקטואליים בצורה רצינית.

תוספת

הסיבה שפריקוול למב"כ אינו דומה לפריקוולים של סטאר-וורז היא שהקו המוביל של סטאר-וורז הוא אפוס פנטסטי שמספר סיפור רחב יריעה, וכך ניתן בקלילות להציג לקהל את "השנים המוקדמות". במב"כ לעומת זאת יש דגש מועט ביותר על קשת עלילתית חוצה פרקים וסדרות (ח"ע9 לא נחשבת, אם תרצו אסביר למה), והמוטיבציה של הצופים להתחבר לפריקוול שלא קשור באופן ישיר לעלילה מוכרת היא נמוכה (מה שהביא למספר פרקי הומאז' באנטרפרייז).

DDN

New member
דעתי?

לדעתי היה בהחלט מקום לעוד סדרה, סדרת המשך לחלל עמוק תשע, כדי לתת לסיסקו לחזור הבייתה. אולי איזו סדרה על תחנת חלל על גבול האזור הנטראלי עם הרומולנים, סדרה שבה יפתחו אותם יותר.

HyperNovA

New member
עוד מעט יותר Star Trek Online

המשחק הולך להיות משחק מחשב המוני ביקום של סטאר טרק ואם התחזיות לגביו יתממשו זה הולך להיות הלהיט הבא אחרי World of Warcraft שגזל את חייהם של מיליוני בני 14-20 ברחבי העולם כבר. השמועות מספרות שכל ההמולה הזאת סביב ST בעצם תחייה את המותג ולאחריו יבואו סדרות חדשות ואולי גם סרטים ?
מי ייתן. אני בטוח שכולנו מתגעגעים פה ולא רק ניב.

למעלה