"מה רע" בשוקולד?

"מה רע" בשוקולד?

לילדודס שלנו ובכלל? למה מחליפים אותו בשוקולד חרובים? ואילו תחליפים יש לילדון אלרגי לחלב? נ.ב. אני מדברת מבחינה בריאותית ולא חינוך למתוק: את המלחמה הזו אני אדחה לאחר כך, אי אפשר להלחם בכל המלחמות ביחד.
 
שוקולד

בבקשה, מחיפוש מתקדם זריז, שירשור בנושא: http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=1248&MessageId=124393728 אני לא מתווכחת עם הצורך או ההכרח לעשות דברים בהדרגתיות - אבל לדעתי, גם חינוך בקשר למתוקים הוא עניין בריאותי טהור. לגבי תחליפים זמינים בארץ - עשי חיפוש מתקדם, היו כאן לא מעט הודעות בנושא. אולי גם אלה המתגוררים בארץ ייאותו להביא כאן שוב הפניות. אגב, שימי לב שגם בשוקולד חרובים יכולים להיות איכסים כמו סוכר לבן, שומנים מוקשים וחומרים מלאכותיים למיניהם.
 

טל 0 0 0

New member
בדיוק חיפשתי שוקולד חרובים

ובנתיים ראיתי רק כאלו שמכילים אבקת חלב...
 
שוקולד חרובים הוא או חלבי או סויה בפרווה

אין הרבה אפשרויות לשוקולד חרובים, אבל אם הילד לא ירגיש לסויה, אפשר לתת לו פרווה. אנחנו נותנים מעט שוקולד כי זה ממכר. ואני אגב, די מכורה לשוקולד.. חחח.. מה שנכון. כעיקרון שוקולד מכיל מגנזיום אבל גם הרבה נחושת ונחושת מחרפנת את מרבית הילדים. הוא לא מאפשר ספיגת קלציום ומוריד גם ספיגת אבץ, אז זו עוד סיבה שלא לתת הרבה. אבל שוקולד ידוע שהוא מאד טעיםםם.. אז אפשר קובייה בשבת.
 
אולי, יותר נכון, הייתי צריכה לשאול על קקאו?

הדבר הרע שאמרת: "ילדים שלנו מגיבים עליו רע" אז אם הילד שלי לא מגיב עלוי רע - אפשר? בני לא מכור לשוקולד, אבל כשיש מבחר - מעדיף שוקולד. שאלתי יותר על עוגת שוקולד, שוקו, עוגיות. אולי, יותר נכון, הייתי צריכה לשאול על קקאו?
 
הממ, שאלה מעניינת

כי קקאו זה לא בדיוק שוקולד. בקקאו עדיין יש חומר דומה לקפאין, אבל כנראה יש משהו בצירוף עם שומנים מוקשים וסוכר לבן שעושה אותו הרבה יותר גרוע בצורתו כשוקולד. יש היום להשיג גם קקאו חי, שלא עבר קלייה. יש אנשים שעושים שוקולד מתמרים וקקאו חי וטוענים שזה גם יותר טעים וגם די בריא. עדיין, ההמלצה שלי - קודם כול להימנע, לנקות את הדייאטה עד למקסימום ממאכלים הידועים כבעייתיים, אחר כך לנסות בזהירות, ברוטציה ורק אם זה ממש ממש חשוב לך. למה? קודם כל, פולי הקקאו עצמם מכילים חומרים בעייתיים - אם תקראי קצת על החומר דמוי הקפאין שם, תראי שהוא משפיע על מערכת העצבים המרכזית, מגביר את פעילות הלב, וגורם להתמכרות. לא סימפתי. שנית, את כותבת - הבן שלי לא מגיב אליו רע. עם כל הכבוד, לפני שמנקים את הדייאטה ממרכיבים בעייתיים פוטנציאליים לחלוטין ולמשך תקופה (אלימינציה), פשוט אי אפשר לדעת דבר כזה. ייתכן שהבן שלך מגיב רע לשוקולד ולעוד דברים, ובבלגן הכללי את לא יכולה לבודד את התגובה (לתופעה הזו קוראים "מיסוך"). (שוב, ממליצה על המאמר על דייאטת הרוטציה).
 
למעלה