מה שאנחנו לא יודעים שאנחנו לא יודעים

מרי לי

New member
מה שאנחנו לא יודעים שאנחנו לא יודעים

דיון: לפני כחודש גיליתי את הסיבה האמיתית למה שום דבר לא זז לי בחיים. גיליתי שאני לומדת ולומדת, והיום אני יודעת יותר מהרבה בעלי מקצוע שאני מכירה שכבר עובדים בתעשיה ומרוויחים כסף לא קטן. אלא שאני תמיד הרגשתי שלא מגיע לי כסף על זה, תמיד תירצתי את זה בכך שלא למדתי משהו מסויים, ואחרי שהלכתי ולמדתי אותו, תמיד צץ משהו חדש שלא ידעתי וכך זה התגלגל, בסוף, לפני חודש סוף סוף הבנתי שהבעייה האמיתית שלי היא שגם אם אני אלמד עד סוף החיים, אני לעולם לא אוכל לעבוד במקצוע שלי, כי בתת מודע הרגשתי שאני לעולם לא אקבל כסף על מה שאני אוהבת לעשות, וגם האמנתי שאנשים לא ישלמו לי. אחרי שהבנתי את זה, כמובן שנכנסתי לפאניקה. התחלתי לדבר על זה עם אנשים, וגם ביקשתי עזרה מאלוהים דווקא באזור הזה. ומהרגע שבו הבנתי את שורש הבעייה, היא נפתרה בחודש בדיוק. פתאום גיליתי שהאדם שעזר לי ונתן לי את ההכוונה הנכונה, היה כל הזמן לידי, ורק אחרי שביקשתי מאלוהים עזרה, קיבלתי אותה דווקא מאותו אדם, ומאז אני לא מסתכלת אחורה. אז מה בעצם הבעייה שלנו
מה שאנחנו לא מודעים לו אנחנו עושים לנו רשימות של : לו היה לי - הייתי מצליח, ואחרי שיש לנו - עדיין חסר משהו אחר ע"מ להגיע אל המטרה בקצה השני. זה אומר לנו, שמה שביקשנו הוא לא שורש הבעייה. אני מצרפת שתי כתבות מאתר הסוד הישראלי,שעזרו לי הכי הרבה להגיע אל המסקנה הזאת http://www.hasod.co.il/articles/Your_Powerful_Brain.htm http://www.hasod.co.il/articles/The_Laws_of_Earning_Money.htm למי עוד יש דוגמאות
בואו נתחיל לחפש את מה אנחנו לא מודעים לו עדיין

MAGIC39

New member
אויי מרי לי...

נגעת בדיוק בנקודה הנכונה מבחינתי, זהו בדיוק מסע אליו יצאתי בשבועות האחרונים מסע החיפוש קראתי לו וחיפשתי את התשובות לבעיות הלא פתורות, בינהם ובעיקרן הבעיה אותה העלת כאן, וגם אני כמוך במסגרת החיפוש הגעתי להרבה חומרים כתובים כגון זה של גו'ן אסרף ועוד חומרים שנברתי ובדקתי וחקרתי והאמת מרי לי, עדיין אין לי מסקנות חד משמעיות וברורות, אך אני מאמצת היטב למוחי את הרעיון של גירויים, אני מפעילה כמה שיותר גירויים למוח שלי בכל צורה שהיא, הן בחומר קריאה, הן בהתנסויות מעשיות, הן בכתיבה, הן בשיחות עם אנשים עם אותו צורך ועיניין, או אנשים שבעיניי יכולים ומסוגלים לפתח אצלי את העיניין ואת הרעיונות, כי לומר לך את האמת, כמו אצלך, אג'נדה יש, אך משהו לא ממש זז והלך לי וזה מה שהחלטתי לבדוק, וכן, ישנה תזוזה בעקבות המסע והחיפוש הזה. ומרי לי, לתפיסתי שלי, אין דרך אחרת נכונה אלא דרך החיפוש, האמונה שלי בעצמי,, העשיה, החשיבה החיובית, הפעלת הרגש החיובי בכל רגע נתון ולהיות עם שימת דגש בכל זמן שהוא על רגשות ומחשבות שליליות שעולות ומציפות, ולאאאא לא לתת להן מקום, להסיטן מיד מהמחשבה, וטכנית זה אפשרי, ואח"כ זה בא גם באוטומט ואין ממש צורך לנהל מאבק אלא רק להסיט את המחשבה, לומר לה סליחה אין לך מקום פה אצלי ולהפריכה במחשבה הפוכה טובה על עצמנו או על מטרותינו.

מרי לי

New member
השאלה היא,

אם יש לך מחשבה שאת מחליפה כל הזמן, בשיטתיות והיא עדיין חוזרת, מה את עושה? קחי את זה לשלב הבא: אני למשל, אחרי שהבנתי שאני לא מאמינה שמגיע לי להרוויח כסף מה שאני אוהבת לעשות, ניסיתי להחלף את המחשבה בכך שכן מגיע לי להרויח כסף מזה, הבנתי שאני יודעת הרבה יותר מבעלי מקצוע מסויימים, וכן יש לי מה לתת לאנשים שיעשיר אותם. לכן כן מגיע לי לקבל כסף אחרי שהבנתי שעדיין לא נוח לי עם הענין, פשוט נקבתי במחיר: כמה שווה שעה מזמנך לדעתך
כמה שווה שעה של בעל מקצוע באותו התחום
מה ההפרש ביןשני המחירים ולמה לדעתך הוא שם
למשל, התחלתי בין היתר לתת שיעורים פרטיים באנגלית: ידעתי שמורה מקצועי לוקח כ60-70 ש"ח לשעה ואני הייתי מוכנה להתפשר על 30, וגם זה בקושי... שאלתי את עצמי למה והבנתי שאין לי תעודת הוראה באנגלית, אבל עם זאת הבנתי גם שיש לי כ"כ הרבה ידע,ונסיון,שאני חייבת לדעת את המחיר של זה. שאלתי מישהי שמבינה בעניין, והיא אמרה לי, שמעל50, אני צריכה תעודה,ופחות מ50 אני מוכרת את עצמי בזול. וכך התחלתי....

MAGIC39

New member
מרי לי...

את מציינת בדיוק את כל הנקודות הכואבות שרבים מאיתנו נופלים בהם, ועד שלא נאמין בעצמנו שאנו ראויים, שאנו בעלי מקצוע טובים, שאנו מיומנים ואיכותיים ומקצועיים במה שאנו עושים, אז עד שלא נאמין בזה אנו מספיק , כלומר נעשה מספיק אימונים, נפעיל את שריר המוח בכיוון הזה בכל מקום כשקופצת מחשבה קיבעונית זדונית שאנו רגילים אליה. לי דווקא יש שיטה חדשה שפיתחתי לאחרונה, אני עושה הרבה עבודה בעיניין, ובכל פעם שמתעוררת מחשבה שלילית על האיכויות שלי, ולא משנה אם זה באיכות המקצועית, או סתם הלקאות עצמיות, רגשות שליליים שמנסים להשתלט על מחשבתי, אז למדתי קודם כל להקשיב לזה, ואז מיד להפריך את זה במחשבה אחרת מנוגדת, וזה עבד מצויין, והנה מתוך האימון הזה והאמיני לי מרי לי, אחרי כמה פעמים כאלה זה כבר הפך להיות טבע, ממש כך, משהו ממני בהתנהגות האוטומטית סירב לכל מחשבות שליליות ומיד היה מסנן אותן ומחליפן באחרות, טובות כמובן, ומתוך זה פתאום גיליתי שבאופן אוטומטי גופי פיתח שפה משלו, ובכל פעם שמוחי היה מחליף את המחשבה לחיובית גם גופי פתאום השתתף ועשה מעין כף יד עוצרת כזאת, נתן פקודה לבלימה אוטומטית גם בשפת הגוף שלו, אני מתרגמת את זה לתמרור עצור שגופי פיתח ומיד היה מרים את השלט, וזה תהליכים שאני ערה להם ושמה לב להם כיצד הם הולכים ומתעצמים כאשר אני מודעת לשפה, כשאני מדברת אל עצמי, לשפת הגוף שלי, אני מאד מודעת לתנוחות גוף שמשדרות משהו שאינו נכון לתפקוד חיובי בגופי, כל זה מתפתח בצעדים איטיים ובטוחים כשאנו לא מוותרים לעצמנו כשאוייב מבנפים קם עלינו, ואנו יכולים להיות אוייבים מספר אחת של עצמנו, תאמיני לי, מי בכלל צריך אוייבים מבחוץ? אז למה לתת לזה להשתלט עלינו? בואי נעשה הבה ונערימה לו, יש טכניקות, למדתי אותן על גופי ובשרי שלי אחרי הרבה מאד נפילות וכאב וייסורים משלי, ועכשיו, אל הנחלה, עבדתי קשה כדי להגיע למה שהגעתי, אני מסתכלת סביבי, רואה הרבה אנשי מקצוע מהתחום שלי, מרימים עסקים, משווקים עצמם כאילו איזה מי יודע מה ? אז למה אני לא? אני שלמדתי כל כך הרבה, שהשקעתי בתחום שלי, אני שמקבלת כ"כ הרבה פידבקים מלקוחות, אז למה נותר לי לחכות? רק להרוג את האוייב מבפנים? אז החלטתי, אני ניצחתי אותו, ועכשיו, נראה מי הכי מקצועי פה, מי הכי שווה פה, וברגע ששידרתי ללקוחות שלי את מה שאני מאמינה העבודה החלה לפרוח, העלתי מחירים, אין יותר לעבוד בזול, מה זאת אומרת? אני מוכרת עצמי בזול? אני משדרת ליקום שאני רוצה לקוחות שיודעים להעריך את עבודתי ויכולים ומוכנים לשלם, לא לקוחות שמתווכחים איתי על הנחה, כאלה אני לא רוצה במכון שלי, הבנת? זה מה שאני משדרת, לפעמים זה לוקח זמן, אך היקום קשוב למסרים שאני מעבירה לו, ובסוף זה מתנהג כך, אז גם את, אני בטחה שאת מורה לאנגלית טובה, אז מה פתאום הוזלת מחירים? את יודעת שבני לומד שיעורים פרטיים ,45 ד' בלבד, לשיעור, במחיר של 80 ,ש"ח, וזה נחשב למחיר סביר עד זול לכזה תחום?, אז מה פתאום פחות מזה, אפשר וצריך רק יותר, תעריכי עצמך גבוה, זו תשדורת שעוברת, ותזמני לחייך תלמידים שמעריכים את יכולתייך ומקצועיותייך, ותדמייני איך הלקוחות שלך אומרים: אמנם היא קצת יקרנית, אך שווה כל שקל!!! זה מה שהלקוחות שלך אומרים!!!!! מרי לי, זה לא בא לי בקלות להגיע לשלב כזה שאני אומרת כך על עצמי ועל העסק שלי, ועל הלקוחות שלי, יש לי עוד הרבה דרך לעשות, למשל, למה עד עכשיו לא הקמתי מרכז גדול? ואני במכון קטן ופריפרי? למה? אני יוצאת לדרך, זה לא בא במכה אחת, זבנג וגמרנו, ועד שאני לא ארגיש גם את עצמי ממומשת בעסק גדול משלי, אז זה לא יזוז, אני הזזתי הרבה בתחומים מסויימים ועדיין, יש דברים שלא, אך, אני משוכנעת ובטוחה שזה יגיע, לא בונים דברים גדולים ואמונות ענקיות ביום אחד, הכל תהליכים, ומה שהיום נראה לי פשוט אתמול היה לי קשה ומסובך, ומה שהיום קשה לי עדיין, מחר מחרתיים יהיה קלי קלות עבורי, העיקר שאני בטוחה בעצמי, עושה כל יום עוד קצת עבודה עם עצמי, קוראת מאמרים, מתחברת לאנשים וחומרים וספרים ומורים שהם דוגמא בעיניי, לומדת ממי שכבר עשה את זה, מקווה שעזרתי במשהו, אני פה !

מרי לי

New member
MAGIC

זה אמנם היה ארוך, אז אתמול לא קראתי את זה והיום חזרתי לקרוא את הכל, אבל שווה כל מילה. אצלי אני מחליה מחשבות רעות בכך שאני עונה להן בקול עם עובדות שאני מודעת אליהן, עכשיושגיליתי שפה הבעייה האמיתית שלי, אבנתי שקודם כל אני צריכה להאמין שמגיע לי לקבל כסף בכלל, הבנתי שאם אני לא מאמינה אני יכולה להרוויח את ה 80 ש"ח, אנ גם לא ארוויח אותם, אז התחלתי מסכום שממנו אפשר להגיד שאני שמה ערך כספי, ועדיין מאמינ שאני יכולה לקבל אותו. זה המקום שבו אני נמצאת כרגע אני גם נותנת שיעורים פרטיים בפיתוח קול ועל זה אני לוקחת יותר, אמנם עדיין קצת, יחסית למקצוע שלי, אבל נכון לעכשיו זה שלב התחלתי של שכנוע עצמי. ברגע שהעניין ירוץ, והוא ירוץ
אני אתחיל לראות תוצאות ולהגדיל את הסכום למשהו שהוא המטרה הבאה שלי, שהיא באמת להרוויח את מה שמגיע לי. נמשיך להתעדכן אחת עם השנייה
תודה

MAGIC39

New member
מרי לי...שוב אני ....

אני מצטטת אותך: :ברגע שהעיניין ירוץ, והוא ירוץ! אני אתחיל לראות תוצאות ולהגדיל את הסכום... וכו'" אז זאת בדיוק הפואנטה, אנו בונים את עצמנו, ובונים לנו את האמון שלנו עם עצמנו, אט אט, רואים שזה עובד, ואז עוד עליית מדרגה ועוד אחת ועוד אחת, עד שזה עובר לאוטומט , המוח שלנו מתרגל לקבל פקודה של הצלחה, ועוד אחת ועוד אחת ועוד.... ואז באוטומט, אנו הופכים להיות בעלי אופי של מצליחנים, זו העבודה ,אין להרפות, אם את יודעת שהדרך שלך לבנות אמון היא בצעדים כאלה, אז תחווי את ההצלחה הזאת, תקבלי את הבטחון שאנשים מאמינים ביכולתך המקצועית , תמיד תחזקי עצמך על כך, ותראי שיהיה לך קל להעריך את יכולתך וזה יבוא,זו התשדורת שלך ליקום זה עובד, הרבה זמן הייתי במאבק עם עצמי, ומצאתי את הדרך לפתור זאת ע"י חיזוקים ואישורים שלי כלפי עצמי, ובתהליך מתמשך ועיקבי זה הצליח, אבל כשלא הייתי עיקבית ולא היו לי מספיק כלים להתמודדות כמו היום, אז זה לא הצליח, לכן יש להמשיך ולהמשיך ולהצליח !!!!!

מרי לי

New member
זה הרעיון

ואלוהים יודע כמה אנשים והזדמנויות נפתחו בפניי בחודש האחרון עכשי ואני רואה איך לשלב אותן בחיים שלי בהצלחה גם לך

ע ו פ ר ה

New member
נגעתי בנקודה נהדרת

אני חושבת שאחרי שעורכים רשימה של הרצונות שלנו, רצוי שנשאל : מה אני מאמין לגבי עצמי? פה תמונות אמונות שלנו, שנרכשו על ידנו בעקבות חינוך, דימוי עצמי פגום ועוד סיבות. ב - NLP יש טכניקות שעוסקות בשינוי אמונות מגבילות. לעיתים מגלים שזו לא אמונה אחת אלא אשכול שלם של אמונות. דבר נוסף שאפשר לבדוק זה: מהם הערכים שלי. מה חשוב לי במה שאני רוצה? לבדוק איזה ערכים נמצאים ומהו הסדר שלהם ואז לבדוק אם כדי להשיג את המטרה, שינוי סדר הערכים יעזור. באהבה עופרה

happines s

New member
אשכול מצויין!!

אתם נוגעים פה בשורש בעיה כ"כ מעיקה שחוסמת אנשים שלא מבינים למה שום דבר לא מסתדר להם, למרות שהם כ"כ מודעים ומבינים ולבסוף פוטרים א ת עצמם בתרוצים שונים ולא מגיעים לשום מקום. אני שמחה על אחדות המחשבה שאומרת שמחשבות חיוביות במקום שליליות הן המקור לחיים מאושרים.

ע ו פ ר ה

New member
NLP

NLP – ראשי תיבות של Neuro Linguistic Programing שבתרגום חופשי זה תכנות עצבי לשוני. הרעיון הוא להביא לשינוי דפוסי חשיבה והתנהגות קיימים ומגבילים לדפוסים חדשים ומעצימים. באהבה עופרה

Purple Mushroom

New member
זה סיפור,ואחר כך דיון ../images/Emo13.gif.

אני מזדהה עם הסיפור והדברים. הדרך להתפתחות היא קודם כל ע"י שבירת מחסומים במוח, אם אנחנו עוברים את זה , אז אולי יותר קל . הכל מסובך , אבל אם עולים על הדרך , זה נהיה יותר פשוט . אולי לא מסובך , אלא מורכב . כנראה שכך זה בחיים

gils33

New member
חייב להוסיף משהו כרגיל

טבע האדם אף פעם לא להיות שבע... הוא כל הזמן רוצה עוד,אנו כובשים יעד אחד ואז כבר יש לנו יעד נוסף,אין אנו נחים לרגע מוחנו כל הזמן עסוק במה הדבר הבא שאני אשיג. אנו עושים כל שביכולתנו להביא את עצמנו להגשמה עצמית מלאה,מנסים להגיע לשלמות,לסוף -לאמר הנה הגעתי..זהו אני לא צריך יותר כלום בחיים,לצערנו זה לא יקרה,טבע האדם או הנשמה אם תרצו,דורשת מאיתנו כל הזמן לספק את הגוף,את הנפש ואת הנשמה שהם שלושה אישיות שונות שכולם דורשים מאיתנו סיפוק מיידי,יש אנשים רוחניים שמספקים כל הזמן את הצורך הרוחני,ישנם אנשים שכל רצונם זה לספק את הגוף(אוכל,שתייה מין וכולי)וישאת הנפש שאנחנו רותים כל הזמן להרגיש שפויים,להרגיש חלק מהחברה וכולי... בקיצור כדאי לקבל את המקסימום האפשרי שניתן לנו לבקשתנו ולנסות להגיע לשלמות בכך ששלושת האישיות האלה יגיעו לשלמות מקסימלית. שבוע נפלא לכולם ושיתגשמו כל משאלותכם

מרי לי

New member
אני חושבת שפספסתם את נקודת הדיון...

אני רוצה שכל אחד יחשוב עם עצמו, האם אחד מהמכשולים שלו, הוא משהו שעדיין לא גיליתם על עצמיכם. האם ייתכן שאתם עדיין מחפשים מעל פני השטח
ואם כן, מהו שורש הבעיה

gils33

New member
מוזר משהו

אם לא גילינו אותו - איך הוא יכול להוות מכשול. אם מתחת לפני השטח אז ברור שלא חייב שהוא יצוף אלא אם כן לא הבנתי אותך נכון ??

מרי לי

New member
דווקא להיפך

כשאנחנו יודעים שאנחנו רוצים משהו, וחושבים שאנחנו יודעים מה יביא אותנו לשם, אבל בעצם אחרי שעשינו את אותה פעולה לא הגענו אל המטרה שרצינו , כנראה שמה שאנחנו חושבים שעלינו לעשות - זה לא זה, אלא יש משהו אחר והרבה יותר חשוב שעלינו לעשות.

המתאמנת

New member
../images/Emo26.gifהכל בגללך!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

נאלצתי להתמודד....עם עצמי... מאוד מזדהה עם מה שכתבת...

למעלה