מה שאני אומר ממש עצוב לקנות מישראלים בebay

גוזי2

New member
מה שאני אומר ממש עצוב לקנות מישראלים בebay

לפני שבועים זכיתי בתקליט EP ממוכר ישראלי שאני לא אומר לכם את שמה של החנות שלו פה בפורום . אבל אתן רמזים חופשי חנות תקליטים בתל אביב לא האוזן 3 ולא הקומה ה13 שהם להבדיל ממש נהדרים ואפילו שואפים למצוינות בקיצור זכיתי שילמתי ולא קיבלתי כלום יש לציין שהחנות לא מעונינת למקור לישראלים בEBAY אבל זה לא עיניני ביכלל כי זה נאמר לי רק אחרי ששילמתי את הכסף . הם אמרו לי שבמוצר הזה הם לא חסמו את הישראלים בטעות . התרוץ לא ממש מענין אותי .כי יכולים להיות להם עוד תרוצים וסיבות למה לא למכור לי .למשל הרווח על המישלוח לא קיים ואולי הרווח על גובע סיום המחירה הפומבית לא לרצונם [נמוכה מהצפוי בדרך כלל] היום אמרו לי בחנות שלא ביקשתי מישלוח בדואר רשום .והם שלחו ושאני לא בסדר [דרך אגב יש לי ת"ד פרטי ואין מצב שניגנב לי מ הת"ד ] אז בסיום השיחה הוא אומר לי לך תגיש תלונה לpaypal כן זה היה הרעיון שלו מה אתם אומרים אני לא יכול לתת לו משוב שללי .כי הוא עדיין לא נתן לי משוב . בקיצור יש מצב שנידפקתי ממש כמו שצריך כל המלצה מהפורום הזה תתקבל בברחה ומי שרוצה לדעת פרטי על החנות הרמאים הזו רק בפרטי ולמנהל הפורום מותר לי לעלות פה את שם היוזר של החנות בEBAY פה בפורום ? כי לדעתי זה ממש יכול לעזור לכל מיני קונים ישראלים לא ליפול בפח תודה.

ACE OF SPADES

New member
סיפור עצוב:

כמה דברים: 1.נסיון רע ומר שלי (ועצוב שאני אומר את זה) אבל לי היו בעיות עם קונה מישראל. הוא ביקש לדבר איתי בטלפון , הוא ביקש הנחה על משלוח , הוא ביקש שאני יעשה לו הנחה במחיר הכולל. הוא פתח דיספיוט בפייפל 3 ימים אחרי שהמוצר לא הגיע אליו , ובסוף הוא גם לא השאיר לי פידבק בכלל ( ונתתי לו הנחה , למרות שזה הזוי לגמרי לתת הנחה באיביי , זה לא שוק). בקיצור אתה יכל להבין שהיה לי נסיון 1 באיביי עם ישראלי שהשאיר טעם רע ומר מאוד , אחד הלקוחות הגרועים ביותר שהיו לי אם לא הגרוע ביותר , שקונים ממני בחו"ל יש לי שקט ... לא מבקשים שום דבר , לא שולחים לי פעמיים ביום הודעות , מבקשים לדבר איתי באופן אישי בטלפון ובטח שלא מבקשים הנחות במחיר. כמובן שלא כולנו מתנהגים ככה אבל רבים הישראלים שחושבים שהכל זה שוק אחד גדול , מבקשים הנחות ומאיימים. אז אני שואל אותך: למה להיכנס לזה בכלל? אם היית מוכר יפה ללקוחות בחול והיה לך שקט היית מוכן לעבור את כל הבלאגן הזה רק בגלל שאתה מנסה להיות פטריוט ולמכור לישראלים? לא סתם יש לנו שם ברחבי העולם של אנשים לא אדיבים , בלאגניסטים , חוצפנים ולא מנומסים. ועוד פעם זאת הכללה כמובן , אבל אני בהחלט מבין את זה מנסיון על בשרי. ועכשיו לחלק השני של השאלה שלך: אני לא יגיד לך אם לכתוב חוות דעת גרועה או לא , אבל תיקח בחשבון שמיכוון שאתה הולך לרשום דברים גרועים על בעל עסק וזה יכל לפגוע בהכנסות שלו ( ישנו כזה פוטנציאל) הוא בכיף יכל לתבוע אותך על הוצאת דיבה. וכבר היו דברים בעבר. אז אני ממליץ לך לחשוב פעמיים אם שווה לך להיכנס לזה ... אם זה היה מוכר מחו"ל אז בכיף מילא... כי גם ככה הוא לא יבין מה אתה כותב אבל כאן בארצנו הקטנטונת? אני הייתי נזהר.

ACE OF SPADES

New member
ולגבי הפיתרון מול החנות:

הם שלחו לך את החבילה נכון? לטענתם לפחות... יש להם מספר מעקב? כי אם אין להם מספר מעקב אז אתה תזכה בדיספיוט שלך בלי בעיה בכלל , אומנם יקח זמן עד שתראה את הכסף אבל אם הם לא יספקו הוכחת משלוח אז אין להם CASE. ובלי קשר אחרי שהייתי מקבל את הכסף מפייפל הייתי נותן פידבק גרוע , אבל לא סתם גרוע מסכן , פידבק עם אותיות גדולות ומילות אזהרה שבולטות מקילומטרים. אם אתה רק קונה באיביי ולא מוכר אז ממש אין לך מה לחשוש מפידבק שלילי בחזרה , אני מבטיח לך שאף מוכר לא בודק את הפידבק שלך לפני שאתה קונה. ואתה יכל לעשות סקר אם אתה רוצה, תמצא ש-99% מהמוכרים לא יודעים כלום על האנשים שקונים מהם חוץ מכתובת למשלוח, ובטח שלא עוברים להם בפידבקים. אבל תהיה מאופק , תחכה ותנסה להגיע לפיתרון , אחר כך אם אין פיתרון והחנות באמת שיקרו אותך ולא מחזירים לך את הכסף הייתי נכנס בהם עם כל הכלים שיש לי , וזה כולל פידבק , דיספיוט , ומכתב לאיביי. שיהיה לך בכיף. ובהצלחה.

גוזי2

New member
קצת בעיתי

החשבון מימנו קניתי הוא גם חשבון שמימנו אני מוכר ויש לי שם 100% חיובי

מצטרף לטענות מול לקוחות מישראל

גם לי ניסיון מר עם 2 לקוחות ישראלים, ולעומת זאת ניסיון מצויין עם לקוח ישראלי אחר...לאחר כמה מאות לקוחות מארה"ב, אנגליה, גרמניה וכו' שכולם היו אדיבים, נחמדים ועוד ועוד...פתאום היתה לי מכירה לישראלי ונהייה לי שחור בעניים...הוא לא הפסיק לשלוח לי הודעות ואימיילים עם שאלות (לאחר הקניה והמשיך עוד כשבוע לאחר שקיבל את המוצר). אני משתדל לא למכור לישראלים, מדי פעם נופלת טעות ובורחת לי מכירה. בכל מקרה, אל תקח את זה אישית...זה נגד כל האומה

jrcjrc

New member
מכירה וקניה לישראלים

לפעמים סיפור עצוב אבל אצלי בינתיים הכל בסדר אני ממש לא מתעקש עם לקוחות מישראל פותח בקשה לביטול המכירה בהסכמה הדדית וזהוא. בד"כ הם לא משלמים משלוח אלא באים לקחת וסבבה

עצוב לקרוא את השרשור הזה

חבל לי מאוד לקרוא מה כותבים פה מוכרים על הקונה הישראלי. (ועוד ממנהל הפורום ?!) כולכם יודעים שזו הכללה. יש בכל העולם קונים שיכולים לעשות את המוות אבל הבעיה שלהם היא שהם רחוקים מכאן לכן זה נחסך מאיתנו. אנחנו לא שונים מרוב המקומות בעולם. גם שם יש קרציות ונודניקים. ושימו לב לפרדוקס פה: עולה קונה ומתלונן על מוכר ישראלי שחוסם את אפשרות הקניה מישראלים, עונה לו מוכר אחרי מוכר ומספר את הסיפור האישי שלו על הישראלי המכוער. באתם לעזור לו או לפרוק תסכולים ??? האם לא הגיוני יותר שתסבירו לו פנים ותעזרו ו עם הבעיה במקום לתקוף אותו בעקיפין? נראה לי שהתוצאה של כל זה תהיה בדיוק מה שאתם מתלוננים עליו והנה לכם עוד קונה ישראלי שהנסיון הראשון שלו עם מוכר ישראלי הוא שלילי. זה שאתה מוכר למאות לקוחות בכל העולם במאות ואלפי דולרים לא עושה אותך לאדם חכם יותר מסתבר.

ACE OF SPADES

New member
מגיע בן אדם ושואל בתמיהה הכיצד יתכן

שמוכר ישראלי חוסם קונה ישראלי. נתתי דוגמא אישית שנתקלתי בה וציינתי מספר פעמים שמדובר בהכללה אבל שנשאר טעם מר בפה. ואני לא מבין למה הכוונה שלך שכתבת : " לתקוף אותו בעקיפין" , אני ממש לא תקפתי אותו אלה יותר נתתי לו ראציונל לסיבת החסימה של אותם מוכרים מהם הוא קנה. שיבין מהיכן זה נובע. ואגב: ישנם מוכרים רבים ב-EBAY ולא ישראלים שלא מוכנים למכור לישראלים , ואני לא בטוח שמדובר באנטישמיות , כי לדולר יש את אותו צבע לא משנה מהיכן הוא מגיע, פשוט נסיונות עבר גרועים. זה לא חל רק על ישראלים אם אתה תוהה , לא מדובר כאן במקרה של אכזבה לאומית , לקונים איטלקיים אני לא מוכר לדוגמא ולא רק אני , גם בחזית של איטליה ישנן בעיות רבות , ועל מדינות כגון ניגריה ועוד מחוזות באפריקה , או מזרח אירופה בכלל אין מה לדבר , משם נעקצים על בסיס יום יומי. אז למה עושים הכללה אתה שואל? כי כאשר מדובר בסוג של תרבות קולקטיבית אז מדובר ביותר מתפוח אחד רקוב. כאשר המושג הישראלי המכוער מדבר על זרם מסויים באוכלוסיה אז לא מדובר בחינוך ביתי פנימי לקוי של כמה "קרציות ונודניקים" כפי שהגדרת , אלה באווירה כוללת , ויכל להיות שלא כולנו מושפעים ממנה אבל רבים אלה שכן מושפעים ממנה , ומכאן אני מגיע למסקנה שישנו סיכוי גדול שאני ייפול על אותו : "ישראלי מכוער" , אז למה להסתכן בכלל? אני לא רוצה לתת לך דוגמאות ממקומות אחרים בחיים שאנחנו הישראלים מכירים ממש טוב ומקרוב אבל אם תלך לא יותר מדי רחוק תמצא את בני דודינו הערבים שחלקם אנשים מקסימים , תרבותיים מנומסים ושוחרי שלום. אבל זה לא מונע מאיתנו להרגיש מפוחדים בכל פעם שאנחנו נמצאים בחברת רבים מהם , זה לא יעודד אותנו לעלות על טרמפ לדוגמא עם נתקע וערבי יציע לנו טרמפ , זה לא ימנע מאיתנו לעשות סגר מוחלט על כל הישובים כהכללה בוטה רק למקרה וזרע רע יפלוש על מנת לפגוע בנו , וזה גם מאותה סיבה: שישנה תרבות וזרמים מסויימים שכן באים לפגוע בנו , ולא זרעים בודדים יחידים. אז אומנם הדיון לא פוליטי , אבל נתתי לך דוגמא שאתה יכל להזדהות איתה יותר , ואם אתה עדיין לא מבין למה רבים מהמוכרים בעולם ובארץ לא מוכרים לישראלים אז אני פשוט יכל להציע לך למכור ב-EBAY ולהתנסות לבד.

ACE OF SPADES

New member
מי שמדבר? נעלבתי! ולאחרונה שבדקתי גם אני

ישראלי , דור 13 בארץ , יותר ישראלי מזה זה רק הכותל

ranzz

New member
בוא נסכם את זה ככה:

הסיכוי שהקונה הישראלי יהיה מציק, חוצפן, וטיפש מוחלט, הוא גדול הרבה יותר מהסיכוי שהקונה יהיה סבבה.

אמת ויציב!

ואכן, כמו שציינתי, היו לי 3 מכירות לישראלים...1 מוצלחת ושתיים ממש על הפנים...לא מחפש עוד כאלה...

evilihi

New member
מעדיפה לא למכור לישראלים

למרות שהיו לי 2 עסקאות ממש בסדר ואחת שהקונה התחיל להטריד טלפונית ולהכריח אותי למכור לו מוצרים אחרים/שהוא יבוא לקחת אותם מהבית שלי. היו לי גם לא ישראלים שרצו לשלוח לבית של חבר בישראל או לשלוח לא רשום או לשלוח בדואר ים כדי לחסוך במשלוח כי הם יודעים כמה זה הEXACT SHIPPING COST שלי

ווטרס

New member
דווקא אני נהנה למכור לישראלים.

מכרתי כבר לכמה ישראלים, במאות דולרים. באתי לקראתם, נפגשתי עמם וקיבלתי כסף מזומן במקום להתחיל להעביר דרך פייפל, לחשבונות באמריקה ואז שוב לישראל. (לא צריך להסביר לכם כמה זה מסורבל ומלא בעמלות). בכל אופן, תבואו לקראת הלקוח - אז מה אם הוא מתקשר? סימן שהוא רוצה לקנות. הוא רוצה לבוא אליכם הבייתה? תזמינו אותו גם לכוס קפה - ואולי תזכו למכירה נוספת. מי שידו פתוחה לתת, ידו פתוחה גם לקבל.

evilihi

New member
אולי לך זה שווה - בכמה מאות דולרים

אבל לי לא שווה להכניס בנאדם זר הביתה בשביל מוצר של דולרים בודדים (שאני גם בטוחה שהוא יכול להשיג את זה בעצמו לא דרכי אבל זו כבר סוגיה אחרת). במקרה שלי זה כבר היה הטרדה - ואני לא מדברת על טלפון בודד.

למעלה