נכון יאיר,קלעת בול,הכנתי פיצה על בסיס פרחי -כרובית מגוררים,,
וזה יצא מאוד טעים ומיוחד.
(המתכון משולב מכמה רעיונות שמצאתי ברשת ,ועם תוספות משלי):
וכך הכנתי:
לחמם תנור 180 מעלות חום.
לאחר שטיפה טובה וייבוש טוב של פרחי -הכרובית,במגבת ,(אפשר לייבש גם במיקרו),
מכניסים את פירורי-הכרובית לקערה ומערבבים עם 2 ביצים ועם גבינה צהובה מגוררת,
מתבלים במלח ,ואורגאנו, ובתבנית עם ניר -אפיה משומן,משטחים את התערובת,
שתהיה בעובי של 1 ס"מ.
אופים עד שמזהיב-ומעט משחים.
(בתנור החדש שלי ,זה נאפה כ-40 דקות ,בטמפ' של 180 מעלות, ברשת ברוב המתכונים רשום כ- 20 דקות. (תבדקו,כול תנור ומהירות האפייה שלו).
בינתיים ,,בזמן שהבסיס נאפה, זה הזמן להכין רוטב עגבניות.(מכינים רוטב כמו של פסטה),
וכשהבסיס שבתנור הופך למוזהב -מעט מושחם,
מוציאים אותו מהתנור,ויוצקים עליו את רוטב העגבניות,
מפזרים מעל גבינה צהובה מגוררת ,וכפית אורגאנו- יבש,
ומחזירים לתנור לאפייה של עוד 10 דקות ומכבים את התנור.
מחכים עוד 5 דקות ,ואז מוציאים את התבנית מהתנור,ל-5 דקות צינון ,
ואז פורסים למשולשים.
וזה מוכן.
 
(לשדרוג רוטב -העגבניות השתמשתי ב-2 כפות רסק -עגבניות,מדוללות במים,
4 שיני-שום כתושות
5 עגבניות שרי -מתוקות,פרוסות,
חופן פטרוזיליה -קצוצה
מלח ,פלפל.
להעשרת הטעמים, אני הוספתי לרוטב גם :קוביות קטנות של גמבה ,
טבעות בצל,
ו-3/4 כוס- פטריות-שמפיניון .
אפשר לגוון ולהוסיף כול תוספת אחרת שאוהבים.
יוצאת פיצה ממש טעימה .
(אם מכינים מכרובית קטנה, כמות הרוטב הנ"ל תהיה גדולה, אפשר להפחית כמויות ,או לשמור בקירור)
הערה:
להצלחת הבסיס לפיצה, בכדי שיהיה גמיש ויציב לחיתוך,יש חשיבות לגודל הכרובית ולכמות הגבינה הצהובה המגוררת.
כשמערבבים את חומרי התערובת, צריך להרגיש שהתערובת רכה ולא יבשה.
כלומר לאחר ערבוב פירורי -הכרובית עם הביצים יש להוסיף יחס נכון של פירורי - גבינה.
(לדאוג שלא יהיה מצב של מעט פירורי -גבינה צהובה ,והרבה מדי פירורי-כרובית.)