מה שהיה אצלנו השבת

חנהפ

Active member
מה שהיה אצלנו השבת

חצאי חצילים אפויים ברוטב עגבניות בנגיעות טחינה וסלט ירקות השוק
מרק ירקות וקובה
עוף בתנור עם תפו"א ובצל
ריזוטו עם קונפי פטריות
פרחי כרובית אפויים
ועוגת תפוחים

עוגת גבינה מפוספסת עם מחית תות

לבוקר -סלט עם נתחי דג אלסקה, חומוס ביתי,טחינה,סלט משוויה האיש הביא דוגמית רגל קרושה ממעדניה בב"ב
וריאציה על פאייה עוף
סלט ירוקים
פטריות ממולאות
וירקות אפויים
לקינוח עוגת התפוחים הנהדרת משישי
 

שרון 337

New member
ואצלנו הייתה ,ארוחה חלבית,ללא קמח,,

מרק ברוקולי מוקרם.
פיצה עם פטריות ללא קמח.
דגים צלויים
סלט סלק,
ירקות אפויים בתנור
אורז ועשבי תיבול.
סלט ירוק עם אגוזים
לביבות תפו"א נפלאות,אפויות בתנור, ללא קמח, וללא ביצים.
סלט פירות: מ-בננות מיץ -קלמנטינות, פלחי -תפוזים קצוצים ,תותים, אננס ,וחמוציות.
&nbsp
&nbsp
 

yair_bar

New member
מנהל
מה הפתרון לפיצה בלי קמח?

יצא לי לראות כמה מתכונים ברשת לבסיס לפיצה מכרובית מגוררת. זה מה שעשיתם?
 

שרון 337

New member
נכון יאיר,קלעת בול,הכנתי פיצה על בסיס פרחי -כרובית מגוררים,,

וזה יצא מאוד טעים ומיוחד.
(המתכון משולב מכמה רעיונות שמצאתי ברשת ,ועם תוספות משלי):
וכך הכנתי:
לחמם תנור 180 מעלות חום.
לאחר שטיפה טובה וייבוש טוב של פרחי -הכרובית,במגבת ,(אפשר לייבש גם במיקרו),
מכניסים את פירורי-הכרובית לקערה ומערבבים עם 2 ביצים ועם גבינה צהובה מגוררת,
מתבלים במלח ,ואורגאנו, ובתבנית עם ניר -אפיה משומן,משטחים את התערובת,
שתהיה בעובי של 1 ס"מ.
אופים עד שמזהיב-ומעט משחים.
(בתנור החדש שלי ,זה נאפה כ-40 דקות ,בטמפ' של 180 מעלות, ברשת ברוב המתכונים רשום כ- 20 דקות. (תבדקו,כול תנור ומהירות האפייה שלו).
בינתיים ,,בזמן שהבסיס נאפה, זה הזמן להכין רוטב עגבניות.(מכינים רוטב כמו של פסטה),
וכשהבסיס שבתנור הופך למוזהב -מעט מושחם,
מוציאים אותו מהתנור,ויוצקים עליו את רוטב העגבניות,
מפזרים מעל גבינה צהובה מגוררת ,וכפית אורגאנו- יבש,
ומחזירים לתנור לאפייה של עוד 10 דקות ומכבים את התנור.
מחכים עוד 5 דקות ,ואז מוציאים את התבנית מהתנור,ל-5 דקות צינון ,
ואז פורסים למשולשים.
וזה מוכן.
&nbsp
(לשדרוג רוטב -העגבניות השתמשתי ב-2 כפות רסק -עגבניות,מדוללות במים,
4 שיני-שום כתושות
5 עגבניות שרי -מתוקות,פרוסות,
חופן פטרוזיליה -קצוצה
מלח ,פלפל.
להעשרת הטעמים, אני הוספתי לרוטב גם :קוביות קטנות של גמבה ,
טבעות בצל,
ו-3/4 כוס- פטריות-שמפיניון .
אפשר לגוון ולהוסיף כול תוספת אחרת שאוהבים.
יוצאת פיצה ממש טעימה .
(אם מכינים מכרובית קטנה, כמות הרוטב הנ"ל תהיה גדולה, אפשר להפחית כמויות ,או לשמור בקירור)
הערה:
להצלחת הבסיס לפיצה, בכדי שיהיה גמיש ויציב לחיתוך,יש חשיבות לגודל הכרובית ולכמות הגבינה הצהובה המגוררת.
כשמערבבים את חומרי התערובת, צריך להרגיש שהתערובת רכה ולא יבשה.
כלומר לאחר ערבוב פירורי -הכרובית עם הביצים יש להוסיף יחס נכון של פירורי - גבינה.
(לדאוג שלא יהיה מצב של מעט פירורי -גבינה צהובה ,והרבה מדי פירורי-כרובית.)
 
ראיתי המון המלצות על המתכון הזה אבל אני חייבת להודות

שזה נשמע לי ממש מוזר...
לא מרגישים את טעם הכרובית..?
 

שרון 337

New member
לא, כי מרגישים בעיקר את הרוטב עגבניות המתובל באורגנו.

להצלחת הפיצה,הכי חשוב שפירורי -הכרובית יהיו יבשים ,
לכן יש לנגב כול פרח -כרובית היטב במגבת, ורק אז לגורר את פרחי -הכרובית לפירורים.(אפשר בפומפייה על החורים הגדולים, או במגרדת של מעבד-המזון,כפי שאני עושה).
&nbsp
הערבוב של פירורי -הכרובית עם ביצים גבינת -פרמז'ן ,ואורגאנו ,יוצר תערובת מאוד טעימה,בתוספת רוטב -העגבניות ,עם השום הבצל והתבלינים,שביחד נאפים על בסיס הכרובית המוזהב,שסופג את מגוון כול הטעמים של הרוטב מתובל.
&nbsp
לגבי עובי המאפה:
כשמשטחים את תערובת הכרובית ,על תבנית עם ניר- אפיה משומן,
יש לשים לב ,לשטח לעובי של ס"מ אחד,ולא פחות מזה.(בערך בעובי אצבע),
בכדי שהמאפה יהיה יציב .וגמיש.
&nbsp
&nbsp
 

שרון 337

New member
בדיוק כמו לביבות תפו"א רגילות,אבל ,,

במקום קמח וביצים,משתמשים בתפוח -אדמה אחד -מבושל עד לריכוך,ומעוך במזלג.
ובעוד 5 -6 תפו"א מגוררים.
&nbsp
ההכנה קלה ופשוטה:
&nbsp
1. לבשל תפוח אדמה אחד.
&nbsp
2) מגוררים לקערה 5 -6 תפו"א, וסוחטים בשתי הידיים את הנוזלים מיותרים.
(אפשר לגורר בפומפייה על החורים גדולים,או במגרדת של מעבד-המזון).
&nbsp
3) מטגנים בצל קצוץ דק,במחבת עם שלוש כפות שמן ,עד שמתחיל להזהיב,
ומערבבים את הבצל המטוגן ,בקערת התפו"א המבושל והמעוך.
4) ולאחר הערבוב,מעבירים את תערובת הבצל לתוך קערת תפו"א המגוררים.
מוסיפים כפית מלח ומערבבים היטב.(אפשר לתבל במעט פלפל-שחור,מעט
כמון,פטרוזיליה קצוצה ,ו/או פפפריקה-חריפה,(למי שאוהב חריף.)

מהתערובת יוצרים בידיים לביבות שמנמנות,(רצוי לשמן את כפות הידיים במעט שמן),
מלבבים לביבות ומהדקים כול לביבה שתהיה עגולה ויציבה.

מניחים את הלביבות צמודות זו לזו,בתבנית עם ניר -אפייה משומן.
אופים בתנור עד להזהבה,בחום בינוני, (180 מעלות,) כ- 30 דקות,
והופכים לצד השני ל-15 דקות, או עד להזהבה.

להוציא מהתנור ולצנן כרבע שעה.(זהירות זה לוהט ! )

המתכון ללא קמח, ולכן גם מתאים לחולי ציליאק,הנמנעים מגלוטן.
 

שרון 337

New member
היום הכנתי כרובית ,ללא קמח וללא ביצים,,

מתאים לחולי ציליאק וגם לאלרגים למאכלי קמח ,לפחמימות ולביצים.
&nbsp
כרובית בתנור:
מפרקים כרובית גדולה לפרחים,ולבשל אותם בסיר עם מים רותחים כ-10 דקות,
להעביר למסננת ולשטוף במי -ברז,לצינון.
&nbsp
להניח בתבנית גדולה ניר -אפיה ולהבריש בשמן.
את פרחי הכרובית מסדרים זה ליד זה בתבנית.
&nbsp
בקערית קטנה מערבבים 6 כפות שמן עם תבלינים שאוהבים,כמו :
מלח ,פפריקה-מתוקה או חריפה כמון ,כורכום, חצי כפית תבלין חוואייג-למרק,
מעט אבקת שום-גבישי.
מברישים את פרחי הכרובית היטב מכול הצדדים.
מכניסים לתנור 180 מעלות ,עד שמתקבל גוון אפוי זהוב-שחום,
הופכים לצד השני ואופים עד להזהבה יפה.
&nbsp
טעים ומתאים כתוספת בכול ארוחה.
&nbsp
למי שרוצה לעלות במשקל,יוסיף מעל פרחי הכרובית ,טחינה מדוללת ,
ומתובלת במיץ -לימון ,שום ומלח.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
 

DANIAVNI

Well-known member
- המתכון של החצילים בבקששש..ה

וגם שאלה : איך אתם בוחרים חצילים טובים ומוציאים את המרירות
 

חנהפ

Active member
חצאי חצילים ברוטב עגבניות

השתמשתי ב2 חצילים חצויים ולא קלופים
לחצות ולהמליח לחצי שעה
לשטוף ולנגב
לטגן בשמן עמוק כשהקליפה כלפי מעלה,אש בינונית, שלא ישרף רק יתרכך
להוציא ולהניח בתבנית
רוטב:
כפית גדושה של שום כתוש ל הזהיב קלות בשמן זית
1 קופסת עגבניות קצוצות חב' מוטי
מעט מים- בדיוק כדי לשטוף את העגבניות שנותרו בקופסא
לתבל במלח, טיפה סוכר
להרתיח 5 דקות
לצקת את החצילים ולהכניס לתנור ל15 דקות אפיה

להכין טחינה -אני מכינה עם מים מלח ומיץ לימון בלבד (טחינה משומשום מלא ללא מלח) ולנטף על המאפה לפני ההגשה

 
נ

נווהשאנן

Guest
חנהל'ה

את יודעת שאני משוגע לגמרי על הבישולים שלך אפילו שלא טעמתי מהם..
אבל מה, ברגע שהזכרת רגל קרושה פשוט הכל נמוג והתפוגג לעומת הגאלע הקנוי שהזכרת. וחבל.
 
למעלה