מה שהכי כואב לי זה ש

מה שהכי כואב לי זה ש

החיילים באים עם אפוד וכובע עם דגל ישראל,סמל לכך שזה משימה לאומית והרי אפלו בעזה לא הולכים עם זה! שכני בן ה2 יותר מסוכן ממחבל חמוש?

m a a y a n 2 0

New member
ששחר ימסור להורים שלו שהוא

רוצה לחזור למדינת ישראל ולהפסיק לגור בשטח גנוב.

Scarlight

New member
שטח גנוב?

מה אתה מבלבל את המוח? חצי מהמדינה הזאת היתה פעם אדמה ערבית!

m a a y a n 2 0

New member
באף שלב בתולדות המדינה

השטחים האלו היו חלק ממדינת ישראל- הם תמיד היו מעבר לקו הירוק! הגיע הזמן לשים גבול!!!

לא נראה לי שילד בן שנתיים

יודע מה זה שטח גנוב
ולא ממש אכפת לי אם זה שטח גנוב, הדבר היחיד שאכפת לי זה שלא צריך לשים 10 חיילים על תושב אחד בגלל שכמה אלפי תושבים החליטו להתנחל בשטח שמלא בערבים. זה למה אני בעד ההתנתקות.

Scarlight

New member
?

גרים שם יהודים כבר 30+ שנה. אם הם לא חלק מהמדינה, גם תושבי יפו לא חלק מהמדינה, וגם תושבי הגולן לא חלק מהמדינה וגם תושבי רמת רביב לא חלק מהמדינה. מה שנכבש במלחמות, שברובן המכריע הותקפנו - שלנו ולא של אף אחד אחר.

kobik15

New member
שטח שנגזל.. ולא משנה הסיבה

כבשנו בצדק, צריך להחזיר. זה הכל.

יפה נפש שכמוך

אם כולם היו מחזירים את מה שלוקחים אז כל מפת העולם הייתה נראית לגמרי שונה. לא צריך להחזיר את כל מה שלוקחים, לכן המציאו את הרעיון של סיפוח שטחים, אבל במקרה הזה קשה לספח שטח של 1.5 מיליון ערבים בשביל כ-10,000 יהודים...

kobik15

New member
נו אז במה אתה סותר את מה שאמרתי?

מה זה משנה מה הסיבה? אז אני יפה נפש וריאליסט ואתה רק ריאליסט. סבבה. למה הגבת אליי תגובה כל כך מיותרת?

deathcaster

New member
ובעולם לא שינו את זה ?

פעם רוב אפריקה הייתה שייכת לצרפת , כיום כל אפריקה מורכבת ממדינות עצמאיות. פעם רוב העולם היה שייך לבריטניה , כיום כבר לא . פעם כל דר' אמריקה הייתה שייכת לחצי האי האיברי , כיום כבר לא. בדיוק כך רצועת עזה שנכבשה ע"י ישראל תוחזר .

שימי לב../images/Emo70.gif

תגובה שכתבתי הבוקר למישהו אחר והיא תשובה גם בשבילך: תושבי גוש קטיף מעולם לא עברו על שום חוק. הם נשלחו על ידי המדינה (גם ע"י פרס) להקים ישובים במקום. הם התיישבו על חולות ריקים עם רישיון מהמדינה ולא גזלו שום אדמה של אף אחד (בניגוד לרמת-אביב {היושבת על שיך-מוניס }, ברעם, יהוד, כאברי, מגידו ועוד מקומות רבים בארץ שנבנו על אדמות ערביות לאחר שהערבים גורשו מבתיהם בכוח הזרוע של ההגנה, למרות שלא היו חסרים חבלי ארץ ריקים להתיישב בהם...) אתה יכול לומר שהממשלה טעתה כששלחה אותם לגור שם בגוש קטיף. אתה יכול אפילו לומר שהיה זה צעד אוילי ואפילו אכזרי של הממשלה, אבל זה עדיין לא עבריינות! תגיד לי, מאיפה לעזאזל מצצת את ה"עבריינים ופושעים" הזה? אז אולי תנגב את חלב אמך מהשפתיים ותלמד קצת הסטוריה, אה? אולי אז תדבר קצת לעניין...

kobik15

New member
לא יודע אל מי דיברת... אבל בוא ננגב

לך קצת חלב גם כן... פורע חוק זה מי שלא מקבל החלטת ממשלה וכנסת דמוקרטיות ומתנגד להחלטה דמוקרטית. זה נורא בסיסי. תקרא על זה ספר.

noamjen

New member
הם כן עברו על החוק.

החוק אומר שכל מי שנמצא ברצועת עזה, ואינו חייל או שוטר שמחוייב להיות שם ע"י מפקדיו,ואינו אזרח שקיבל אישור מהצבא להיות שם (תקשורת, עובדים סוציאלים וכו') אחרי חצות של יום שני האחרון- הוא עובר על החוק!

טוב, אז בשבילך עוד קטע

מהתגובה ההיא שלי, למרות שנמאס קצת למחזר (ועם זה שמעליך- אדם רווי שנאה ואכול סרטים- בכלל אין מה לדבר. הוא מוכיח את זה בכל הודעה שלו בפורום)להלן הקטע: ולגבי החוקיות של חוק הפינוי: זה כלל לא פשוט. הדמוקרטיה מגדירה כל מיני כללים שנועדו להבטיח שהרוב לא יוכל לעשות למיעוט ככל העולה על רוחו. פריצה לבית, הוצאת יושביו, הריסת המבנים ופגיעה ברכוש- אלו מעשים שמתנגשים ישירות בכמה מהגדרות היסוד החוקתיות של הדמוקרטיה- כבוד האדם וחירותו, זכות הקניין והרכוש, צנעת הפרט וכן הלאה. מבחינה חוקית וחוקתית, בשביל שחוק הפינוי יוכל להחשב חוקי, הוא היה צריך לעבור לפחות 'רוב מיוחס' כלומר- רוב של 90 חכי"ם ולא של 60!! לחוקים פחותים בהרבה בחומרתם (הפורמלית) דרשו פה בעבר רוב מיוחס. ועוד דבר. זה שהכנסת ובג"צ הגדירו את זה בחוקי, זה עדיין לא אומר כלום. מה תגיד על חוקי נירנברג שהתקבלו בגרמניה בשנת 1935? אל תקפוץ ותצווח על השוואות לשואה כי חוקי נירנברג לא התירו עדיין פגיעה פיזית ביהודים. הם רק הגדירו שליהודים יש פחות זכויות לגבי החזקת רכוש, שללו מהם רישיונות לעסק, אסרו נישואין איתם ועוד כאלה דברים מהסוג הזה. החוקים הללו עברו ברוב דמוקרטי עצום ברייכסטאג של גרמניה- האם הם היו חוקיים? האם הם היו מוסריים? האם כל דבר שהרוב בפרלמנט מחליט הוא מיד מוגדר כחוקי ומי שמוגדר על ידי החוק הזה כעבריין הוא מיד אכן נעשה פושע ועבריין? ויש להתייחס אליו כפושע? תמהני...

noamjen

New member
זה מה שיש לי לומר!

דבר ראשון טעות חמורה- אם בג"ץ מאשר חוק- החוק הוא דמוקרטי! אחד התפקידים החשובים של בג"ץ הוא בנושא של קביעה האם חוק מסויים הוא דמוקרטי וחוקי גם מבחינה מהותית ולא רק פורמלית. ברגע שהחוק הזה עבר עוד ועוד עתירות בבג"ץ וכולן מצאו אותו חוקי- הוא חוקי! אני מקווה שעוד לא יצא לך ללמוד אזרחות, כי אם כן כדי שתחזור שניה לספרי הלימוד. דבר ראשון לא פוגעים בקניינכם כיוון שאתם מקבלים פיצויים. פריצה לבית והוצאת יושביו מותרת כאשר האנשים אשר נמצאים בבית עברו על החוק. אלו הבתים היחידים שפורצים אליהם. כל מי שעזב כל עוד הישיבה ברצועת עזה הייתה חוקית- לא פרצו לבית שלו ולא הוציאו אותו בכוח. כל מי שעבר על החוק מותר לעשות זאת! אחד העקרונות החשובים בדמוקרטיה הוא, כמו שאמרתי כבר מיליון פעם, שילטון החוק. ברגע שנאמר שיש מישהו שהוא מעל החוק בעוד כל השאר חייבים לציית לחוק זאת לא דמוקרטיה! ענישה היא חלק מההבטחה שכולם יצייתו לחוק, ולכן כל מי שעובר על החוק לא זכאי להנות מהגנתיו. והריסת המבנים היא אולי לא חוקית, אבל גם בניתם לא חוקית כיוון שבאמנות שישראל חתמה אליהם והתחייבה לקבל את הנכתב בהן נאמר שאסור לבנות על שטח כבוש.

למעלה