מה שהכי רציתי

מאי19

New member
מה שהכי רציתי

זה קרקע יציבה ובטוחה מתחת לרגליים. בתחילה לא ידעתי שאני רוצה את זה. חייתי חיים אחרים. אחר כך הסתבר לי שאני רוצה את זה אבל הסתבר לי גם שאני לא מתאימה לחיים שכאלה. ואם היתה לי הזדמנות אז פיספסתי אותה. לא נאחזתי בה, לא ידעתי לזהות אותה. או שבאמת אין ביכולתי לחיות כך. יש פשרה עצומה ביציבות. מוותרים ככה על דברים אחרים. מסקנתי היחדיה מהשבוע האחרון בחיי היא שהורים זה דבר כל כך חשוב. כלאחר יד אנחנו עושים ילדים, ולא מבינים כמה אנחנו יכולים לחרב להם הכל. הפורמט בכלל לא משנה. חד הורית, דו הורית, רב שיכבתית, דו כיוונית. מה שזה לא יהיה. את הטעויות שלנו הם ישאו איתם עד המוות על הכתפיים שלהם. והטעות היחידה המהותית לגבי ילדים זה חוסר היכולת להכיל אותם כמו שהם. וחוסר היכולת לגעת בהם ללטף לחבק לנשק ולהגיד להם כל הזמן שאוהבים אותם. כל השאר זה זניח לעומת שני אלה. והקרקע היציבה שאני מוצאת לי זה היא ואני. זה מה שקבוע ולא משתנה. האהבה שלי אליה. הדאגה שלי אליה. ההערכה שלי למה שהיא. אתמול אחרי הצהריים היא אמרה לי בטון הצייצני שלה "אמא אני אוהבת אותך, את אוהבת אותי ?" אני הרוסה עליך ילדה, אמרתי לה. ואי היציבות בחיים שלי לא משנה כלום. והיחסים יוצאי הדופן שלי איתו גם לא. הוא אהוב שלי, עם כל הסערות. הוא לא אבא שלה. הוא חבר גדול שלה. בעדינות זה יובן לה. לאט לאט. בלי מילים. ותהיה לנו משפחה מסוג מיוחד. אמא בת וחבר גדול. וזכותה כמובן לראות בו דמות אב או מה שלא תרצה. אי אפשר יהיה לקחת ממנה את הזכות לראות את הדברים כפי שמתחשק לה. אני מתכוונת להכיל אותה. ולגעת בה. ולהגיד לה שאני אוהבת אותה.

נוגע ל-../images/Emo23.gif

ונותן הרבה חומר למחשבה.....

איך שאני יודעת על מה את מדברת...!!!

כמהה לבטחון הזה, לקביעות עייפה מהישרדויות, מעברים וחיפוש... ובתוך אי השקט, בתוך המעברים והשינויים, בתוך החיפוש התמידי אחר פינה שקטה ובטוחה לעצמי אין לו ליהונתן שום יציבות מלבד אימא שלו... בגלל זה הוא ינק עד 4.5 בגלל זה אני עדיין מרדימה אותו במיטתי בגלל זה אני לא מרשה לעצמי לא לראות או לא לשמוע כל הזמן שמה לב לכל מה שעובר עליו אני והוא - זו הקרקע היציבה היחידה בחיינו יציבה כל כך שהיא איפשרה לנו לצאת חזקים מהמון מאבקים והתמודדויות שעברנו. ובקטעים הכי קשים: "אימא אני אוהב אותך" מרחיב את הלב. הנסיך האוהב שאני מגדלת... אני עוד עסוקה בדברים אחרים אז אין לי זמן או סבלנות לסערות של אהבה. אבל אני מניחה שגם זמנן יגיע
בהצלחה עם האהבה שלך... לגבי הטעויות... כל הורה עושה טעויות, אי אפשר להימנע מהן... אנחנו קורבנות של טעויות הורינו הם היו קורבנות של טעויות הוריהם וילדינו יהיו מן הסתם קורבנות של הטעויות שלנו... איך יוצאים מהמעגל? תקשורת!!! וזה משהו שהדור שלנו עושה הרבה... (טוב, חלק מאיתנו...) זה משהו שבולט במיוחד במשפחות חד הוריות רבות תקשורת = הקשבה ושיתוף תשומת לב אמיתית וכנה זה מה שנותן יציבות - בחיים הכי סוערים
חשבתי שרק החיים שלי חסרי יציבות אני תמיד רואה את כולם כל כך, כל כך מאורגנים
מאחלת לך שיציבות שאת חשה עכשיו אימא בת וחבר - תעמיק ותשתרש אולי למשפחה ייחודית רחבה יותר

מאי ונאווה

נראה כי בחד הוריות יש דבר אחד ויחיד שהוא יציב וזה הקשר שלנו איתם עם הגוזלים שאין לי ספק שהוא שונה מהקשר במשפחה דו-הורית (הרי הייתי גם שם). לכן רואה אותם כדבר הכי חשוב בחיי,מוותרת למענם על אי אלו רצונות מתוך בחירה שלמה והכי חשוב משתפת אותם בגובה העיניים במה שעובר עלי. חושבת שאם היו שולחים אותי להשרדות בטח הייתי זוכה (אבל נראה כי כל אחת מאיתנו מרגישה ככה
)

למעלה