מה שהמורים הסתירו מאיתנו כל השנים.

ringo rulz

New member
מה שהמורים הסתירו מאיתנו כל השנים.../images/Emo3.gif

הסוד הגדול של מערכת החינוך, שנים שהמפמ"ר נלחם בתופעה, איש אינו יודע את האמת, תמיד שתלמיד אמיץ שואל הוא נענה בהשתקה קולנית. על מה אני מדבר? בניין 9 !
אותו בניין חסר שימוש ששנים ניסו למנוע מאיתנו לברר מהו, אני בתור מנהל פורום נועז ורב פעלים
החלטתי לברר אחת ולתמיד. והנה התשובה إِفْعَلَّ עבר: إًِِحْمَرّ עתיד: يحْمَرّ ציווי: إًِحَمَِرِرْ ב.פועל: مُحْمَرّ ב.פעול -לא קיים (!) מקור (מצדר) إِِحْمِرَارّ למי חידשתי?

shi1she

New member
חחחחחחחחחחח וואיי ממש הצחקת אותי!../images/Emo6.gif

חחחחח האמת שאני למדתי את זה כשהייתי ביא' נראה לי... מקדישים לזה בדיוק שיעור אחד או חצי שיעור, אם לא פחות.... בניין הצבעים והמומים זה נקרא...חחח ובעיקרון אפשר להסתכל על זה שהנטייה שלו היא כמו הנטייה של בניינים 7,8,10 + כללי הכפולים(גזרת ע"ע).... חחח זו הייתה יציאה טובה...

ציפיתי למשהו יותר עסיסי...../images/Emo3.gif

למדנו גם איזה שעה אחת בכיתה י"ב...ומה המסקנה? בעברית יש 7 בניינים הערבים אמרו לעצמם: "אנחנו נראה ליהודים מה זה" והוסיפו עוד 3...
האם ידעתם שהערבים המציאו את האלגברה והכימיה? {ואני אומרת תודה לערבים על שני המקצועות השנואים עלי ביותר בעולם
}.

פשוט הורידו את ה"אל" מהכימיה...אה, לחשוב מה

היו הערבים בספרד ולראות היום את הערבים באזורנו...

shi1she

New member
פשוט ככה...

בעיקרון אם אומרים לך להנות בינוני פעול בבניין 9 (מה שלא יתנו לך) את יכולה לעשות את זה, זה לא אסור או משהו, פשוט בבניין הזה, כמו בבניין 7 - פשוט לא קיימות מילים באוצר מילים הערבי שהן בצורת בינוני פעול... גם אם תנסי בעברית זה לא נשמע משהו, למשל הפועל - האדים, בינוני פועל - מאדים בינוני פעול - מואדם (נשמע מוזר... ולא משתמשים בצורה הזאת...)

shi1she

New member
*לבנות, וסליחה שמתי לב רק עכשיו שאתה בן...../images/Emo9.gif

Lochnar

New member
אגב, בבניין 7 כן קיים ב.פעול

אחד ויוצא דופן... +מנעטפ+.. שים לב שבכבישי הארץ אתה רואה את השילוט +מנעטפ ח'טר+ - סיבוב מסוכן.

xXx Shiraz xXx

New member
מה עם המילה מושחר ? דווקא מאוד שמישה

בכל כלל יש גם יוצאים מן הכלל כדי להזכיר לנו שהכלל קיים בלה בלה חחח למדנו על 9 קצת, לא מעניין.

shi1she

New member
בסדר חח אל תתפסי אותי במילה...

זה לא באמת שיש בעברית בניין מקביל לבניין 9, נתתי דוגמא שמתאימה לערבית, כמובן שאפשר למצוא עשרות דוגמאות שלא תואמות תערבית....

Lochnar

New member
חכה חכה..

הידעת שבערבית יש 15 בנינים? אם כל הדברים הללו באמת מעניינים אתכם, אני ממליץ על הספר של Wright שנקרא Grammar of the Arabic Language.

Lochnar

New member
בגלל מילים חשובות

כגון احدودب - הייתה לו גיבנת (בדר"כ מאחור) (בניין ,12 שורש ח.ד.ב.)

המטרה האמיתית שעומדת מאחורי זה היא

להרוס לי את החיים- אתה פשוט לא מודע לזה

Lochnar

New member
אם הוא יתאושש

מהמכות שמחמד ינחית עליו, אני אמסור..

למעלה