מה שהמצנזרים לא רוצים שתדעו

מה שהמצנזרים לא רוצים שתדעו

מה שהמצנזרים לא רוצים שתדעו לפי החוק יש בארץ צנזורה צבאית וצנזורה על סרטים - וזהו. אבל יש עוד כל מיני סוגי צזורה שפועלים בלי שום חקיקה אבל בצורה מאד מאד אפקטיבית. לדוגמא: כאן אני מביאה נוסח של הודעה לעיתונות שנשלחה בשבוע שעבר לכל אמצעי התקשורת במדינה בלי יוצא מהכלל. כמה וכמה כתבים טלפנו וגילו ענין בסיפור, קיבלו חומר ותצלומים שצולמו בשטח (תצלומים מאד דרמטיים!), צוות החדשות של ערוץ 10 אפילו קיבל לידיו סרטי צילום מפורטים שמראים מקרוב ובמדויק את מה שהתרחש – ובפועל, אף מלה לא פורסמה, שום תצלום לא נראה, בשום אמצעי תקשורת. מישהו כנראה החליט למנוע מכם לראות ולשמוע, והצנזורה הזאת פעלה בצורה אפקטיבית מאד. תקראו את מה שמופיע בהמשך ותשפטו בעצמכם: בלי קשר אם אתם מסכימים או לא מסכימים עם שיטת הפעולה הזאת, האם זה לא סיפור עתונאי ממדרגה ראשונה לפי כל קנה מידה אוביקטיבי? האם יתכן שכל אמצעי התקשורת במדינת ישראל הדמוקרטית, בלי יוצא מהכלל, יוותרו על סיפור כזה אם לא היה מישהו מלמעלה שהחליט להשתיק ולסתום פיות? מה עוד מעלימים ומסתירים מאתנו הצנזורים הסודיים האלה, שפועלים בלי שום סמכות חוקית אבל עם הרבה הרבה כח? ------------------------------------------------------------------------------------------------------- תנועת "אנרכיסטים נגד גדרות" - הודעה לעיתונות 9.11.2003, שעה 3.00 אחה"צ כשלושים אנרכיסטים ישראלים צעירים, ועמם עשרות כפריים פלסטינים וכן פעילי שלום מארה"ב, בריטניה וארצות נוספות, הצליחו היום בצהרים לחתוך פרצה של כעשרים מטרים ב"גדר ההפרדה" באזור הכפר זבובה שליד ג'נין. "תפסנו את צבא הכיבוש בהפתעה מוחלטת, למרות שהמקום קרוב מאד למחנה צבאי גדול" אומרים המארגנים. "כשהגענו לשטח בדרכי עפר עוקפות היה שם רק ג'יפ אחד. לפני שהחיילים הספיקו להבין מה קורה רצו עשרות אנשים אל הגדר, שלפו מספריים לחיתוך תייל והתחילו לעבוד. החיילים זרקו רימוני הלם וירו גז מדמיע, אבל הרוח העיפה את הגז חזרה אליהם. עד שהגיעו כוחות גדולים יותר לשטח, כבר הספקנו לעשות כל מה שתכננו מראש, לחתוך גם את הגדר האלקטרונית וגם את הגדר הרגילה וליצור פרצה של עשרים מטר. לצבא לא נשאר בעצם מה לעשות נגדנו". לדברי המארגנים, הם נקטו בצעד זה של פעולת מחאה ישירה בשטח מכיוון שהגדר הפרידה בין תושבי זבובה לבין שדותיהם והביאה את הכפר להתמוטטות כלכלית ועוני נורא על סף הרעב. הפעולה התקיימה במסגרת מסע עולמי נגד חומת ההפרדה שמקימה ממשלת שרון. היום, יום השנה לנפילת חומת ברלין, מתקיימות הפגנות ועצרות מחאה בעשרות מדינות ברחבי העולם. האנרכיסטים צילמו במהלך הפעולה צילומי וידאו וסטילס המתעדים את פעולת פריצת הגדר בכל שלביה, ואשר ימסרו לכל המעונין. כמו נכח בשטח צוות של סוכנות .A.P. רקע: התשיעי בנובמבר, יום השנה לנפילתה של חומת ברלין, הוכרז ברחבי העולם כיום הבינלאומי נגד חומת האפרטהייד הנבנית בשטחים הכבושים. לרוחבו ולאורכו של הגלובוס יקראו אנשים להפלתה של החומה ולהפסקת גזל האדמות והטרנספר השקט להם זו משמשת כלי. החומה, ככיבוש בכללו, נוגדת את החוק הבינלאומי ומגבילה את חופש התנועה והפרנסה הפלסטיני בצורה פושעת, ומטרתה - כל מטרתה - להנציח את הכיבוש. היום אחנו אומרים: תם זמנם של הבקשות, הדיבורים והקריאות; שום חומה לא תעמוד בינינו; שום חומה לא תמנע מאתנו להתנגד לדיכוי ואי הצדק שבכיבוש. יותר מכל נאמר שהזמן הוא עכשיו, אי אפשר, ולא נוכל ואיננו מתכוונים להמשיך ולשחק על פי הכללים אשר מנציחים את המצב. עייפנו מהמחוקקים ומבתי המשפט. היום, יחד עם פלסטינים ופעילים בינלאומיים ננסה להבהיר: הגדר תיפול – חלק אחר חלק. אנרכיסטים נגד גדרות

לשדה שלהם?

ראית נסח טאבו? לא שלהם ולא בטיח, בזבובה ובענין, מקום השחתת הגדר, היא עוברת בדיוק על קו הגבול הקו הירוק. בסה"כ האנארכיסטים שמשו כדור משחק בידי רוצחים. מפלסי דרך לרוצחי תינוקות, מעבר חפשי למטורפים, שהולכים לשחוט יהודים במסעדות ה"דוקיום" בחייפה. אבל כמאמר השיר : היי חבר, סכין לך, סכין גם לי מדם יהודים אדומות סכינותינו. מה אדום, מה טעים הדם. ובשם אללה נשלוט בין הירדן לים _(שיר פעוטות פלסטיני*)

KarlMarx

New member
אני מבקש למחוק את ההודעה מעליי

אלא זה בסדר כזאת גזענות בפורום.

גם לך לא יזיק להתבונן באמת הקשה

ישר בעיניים. כנראה שאתה רגיל לברוח מהמציאות הלא נעימה, וכשמראים פיסת מציאות קשה לך, לא נעים לך, אתה רוצה שימחקו, שלא תראה... נכון?

KarlMarx

New member
../images/Emo6.gifממש לא כפארה

אני אשכנזי במאת האחוזים
אחזור על דברי:אידיוט!

idoz

New member
כאן נכנס הקטע הקטן של ביטחון,

זה לא יהיה חכם במיוחד לדווח איפה יש פרצה בגדר. חוצמזה, אתם האנרכיסטים טיפשים, הרוב רוצים גדר הפרדה.

זה שהרוב

זה שהרוב רוצים גדר לא אומר שום דבר על מי טפשים ומי חכמים. בשנת 1933 רוב הגרמנים רצו את היטלר ורק מיעוט טען שהוא יביא אסון על גרמניה ועל כל העולם. זה היון מאד פשטני להגיד שיש פיגועים ולכן נקים גדר. קודם כל, אם כבר גדר אפשר היה להקים אותה על הקו הירוק וכך גם להמנע מפגיעה מיותרת וקשה מאד בכפריים הפלסטינים, גם למנוע סכסוך עם הנשיא בוש שראש ממשלתנו כל כך מאוהב בו ובמדיניותו האידיוטית, וגם זה היה עולה חצי הכסף מן הקופה הריקה לעומת מה שזה עולה עכשיו. אבל במהות, הגדר מיותרת בכל תוואי. אם לא תפתור את הבעיה המהותית של הסכסוך עם הפלסטינים, הפיגועים ימשכו גם עם גדר, אם תעשה שלום ותצא מהשטחים הפיגועים יגמרו גם בלי גדר. יש כמה וכמה דברים הרבה יותר חשובים וחיוניים בחברה הישראלית שאפשר לעשות ם המילאירדים האלה.

!חשוב!דוגמאות מקוממות יותר לתשקורת!

דבר ראשון, לא הבנתי משהו, איך הם פרצו מעבר בגדר שהיא חומה? זה לא שהם באו לשם עם הדי-9 (הדינייאל!) המוכר שלנו ורמסו הכל. זה בטח היה קטע זמני בחומה וכרגע ברור שאפשר להתגנב ולעקוף אותה בקלות יחסית, כי לא מוצבים שם גדודים וסיורים וכל זה. בגלל זה, לא באמת נראה לי שהידיעה הזאת שווה יותר מדי כותרות, אלא אם כן הם אשכרה כרתו פירצה בחומת הבטון ועברו את שאר המכשולים! לעומת זאת, התשקורת אכן משקרת ומכסתחת. הכי עיצבן אותי, כפי שכבר ציינתי בהודעה הקודמת שלי, זה לגלות שה"שולם" בין ביבי (האח הגדול
) לבין ויקי קנפו היה פרי המצאתם של ביבי ושל הכתב המשת"פ שלו, כפי שכותבת ויקי באתר הגדה השמאלית. אני לא מבינה איך זה לא עושה כותרות! עוד עניין מקומם זה שצה"ל פירסם כביכול סרט שמראה שלא נפגעו עוברי אורח בחיסול בנוסרייאת לפני חודשיים. כמובן שהוא שכח לציין שהוא השתמש בנשק אסור ומסוכן שפגע באנשים שלא היו בטווח הצילום בכלל. ועל זה יוסי שריד מתעקש בחקירה ובצדק! טוב שיש צדיק אחד בסדום. זה פשוט בושה שתמיד אנחנו אומרים שהצד השני מסית ומעוות את העובדות וסוף סוף שצה"ל יוצא עם סרטון הסברה, רואים שהוא זה שמעוות את העובדות. בא לי למות מרוב בושה...ממש 1984... המכתב של ויקי קנפו והכתבה על יוסי שריד מצורפים בקישורים. לא מצאתי את הכתבה המדוייקת על הספקות בפירסום של צה"ל, אבל זה היה באותו יום גם ביומני חדשות בטלויזיה.

בחלק מהמקומות

בחלק מהמקומות זאת חומה, בחלקים אחרים זאת גדר תייל, בכל המקומות הכוונה היא אותה כוונה וזה לגזול מהפלסטינים את אדמתם. אגב גם בחומת ברלין המקורית זאת הייתה חומה בחלקים שבתוך העיר ברלין וגדר תייל בחלקים שמחוץ לעיר.

נזכרתי במשהו!

בקיץ, לפני איזה 3-4 חודשים נראה לי, באמת הצליחו כמה פעילי שלום לחבל ולפרוץ איזה גדר. הם גם נעצרו על כך אם אני לא טועה. דרור בוימל, אריאל לוין וחברים... וזה הגיע כאיזה כתבה נידחת בעיתונים באותו יום. יואב גם אתה היית שם? טוב אם אתה קורא את זה אז תרחיב, כי אני זוכרת שהיית איתם באותו יום

רטוש

New member
אכן יופי של יוזמה, יופי של רעיון-

ההשלכה לגדר ברלין היא ממש אבל ממש במקום (היסטורית-דמוגרפית-סוציו-פוליטית...) תמשיכו להכניס לישראלים ה"פשיסטים המטורפים" האלה שדורשים הפרדה מלאה ומוחלטת מהפלסטינאים- ואל תתנו לעובדה כי בכך ישראל נותנת את הגושפנקה הבוהקת ביותר בשטח (יותר מכל הסכם וירטואלי שאינו שווה את נייר הטואלט עליו הוא נחתם) להקמת הריבונות הפלסטינית - לבלבל אתכם... תמשיכו להביט על הנושא ברמת המיקרו - הרי גם אם היינו חוזרים לגבולות 67 בדיוק (וגם זאת אפשרות לגיטימית) פלח וחצי היה מאבד כמה דונמים... כנראה שאין גבול לפטתיות.

למעלה