מה שהמצנזרים לא רוצים שתדעו

מה שהמצנזרים לא רוצים שתדעו

מה שהמצנזרים לא רוצים שתדעו לפי החוק יש בארץ צנזורה צבאית וצנזורה על סרטים - וזהו. אבל יש עוד כל מיני סוגי צזורה שפועלים בלי שום חקיקה אבל בצורה מאד מאד אפקטיבית. לדוגמא: כאן אני מביאה נוסח של הודעה לעיתונות שנשלחה בשבוע שעבר לכל אמצעי התקשורת במדינה בלי יוצא מהכלל. כמה וכמה כתבים טלפנו וגילו ענין בסיפור, קיבלו חומר ותצלומים שצולמו בשטח (תצלומים מאד דרמטיים!), צוות החדשות של ערוץ 10 אפילו קיבל לידיו סרטי צילום מפורטים שמראים מקרוב ובמדויק את מה שהתרחש – ובפועל, אף מלה לא פורסמה, שום תצלום לא נראה, בשום אמצעי תקשורת. מישהו כנראה החליט למנוע מכם לראות ולשמוע, והצנזורה הזאת פעלה בצורה אפקטיבית מאד. תקראו את מה שמופיע בהמשך ותשפטו בעצמכם: בלי קשר אם אתם מסכימים או לא מסכימים עם שיטת הפעולה הזאת, האם זה לא סיפור עתונאי ממדרגה ראשונה לפי כל קנה מידה אוביקטיבי? האם יתכן שכל אמצעי התקשורת במדינת ישראל הדמוקרטית, בלי יוצא מהכלל, יוותרו על סיפור כזה אם לא היה מישהו מלמעלה שהחליט להשתיק ולסתום פיות? מה עוד מעלימים ומסתירים מאתנו הצנזורים הסודיים האלה, שפועלים בלי שום סמכות חוקית אבל עם הרבה הרבה כח? ------------------------------------------------------------------------------------------------------- תנועת "אנרכיסטים נגד גדרות" - הודעה לעיתונות 9.11.2003, שעה 3.00 אחה"צ כשלושים אנרכיסטים ישראלים צעירים, ועמם עשרות כפריים פלסטינים וכן פעילי שלום מארה"ב, בריטניה וארצות נוספות, הצליחו היום בצהרים לחתוך פרצה של כעשרים מטרים ב"גדר ההפרדה" באזור הכפר זבובה שליד ג'נין. "תפסנו את צבא הכיבוש בהפתעה מוחלטת, למרות שהמקום קרוב מאד למחנה צבאי גדול" אומרים המארגנים. "כשהגענו לשטח בדרכי עפר עוקפות היה שם רק ג'יפ אחד. לפני שהחיילים הספיקו להבין מה קורה רצו עשרות אנשים אל הגדר, שלפו מספריים לחיתוך תייל והתחילו לעבוד. החיילים זרקו רימוני הלם וירו גז מדמיע, אבל הרוח העיפה את הגז חזרה אליהם. עד שהגיעו כוחות גדולים יותר לשטח, כבר הספקנו לעשות כל מה שתכננו מראש, לחתוך גם את הגדר האלקטרונית וגם את הגדר הרגילה וליצור פרצה של עשרים מטר. לצבא לא נשאר בעצם מה לעשות נגדנו". לדברי המארגנים, הם נקטו בצעד זה של פעולת מחאה ישירה בשטח מכיוון שהגדר הפרידה בין תושבי זבובה לבין שדותיהם והביאה את הכפר להתמוטטות כלכלית ועוני נורא על סף הרעב. הפעולה התקיימה במסגרת מסע עולמי נגד חומת ההפרדה שמקימה ממשלת שרון. היום, יום השנה לנפילת חומת ברלין, מתקיימות הפגנות ועצרות מחאה בעשרות מדינות ברחבי העולם. האנרכיסטים צילמו במהלך הפעולה צילומי וידאו וסטילס המתעדים את פעולת פריצת הגדר בכל שלביה, ואשר ימסרו לכל המעונין. כמו נכח בשטח צוות של סוכנות .A.P. רקע: התשיעי בנובמבר, יום השנה לנפילתה של חומת ברלין, הוכרז ברחבי העולם כיום הבינלאומי נגד חומת האפרטהייד הנבנית בשטחים הכבושים. לרוחבו ולאורכו של הגלובוס יקראו אנשים להפלתה של החומה ולהפסקת גזל האדמות והטרנספר השקט להם זו משמשת כלי. החומה, ככיבוש בכללו, נוגדת את החוק הבינלאומי ומגבילה את חופש התנועה והפרנסה הפלסטיני בצורה פושעת, ומטרתה - כל מטרתה - להנציח את הכיבוש. היום אחנו אומרים: תם זמנם של הבקשות, הדיבורים והקריאות; שום חומה לא תעמוד בינינו; שום חומה לא תמנע מאתנו להתנגד לדיכוי ואי הצדק שבכיבוש. יותר מכל נאמר שהזמן הוא עכשיו, אי אפשר, ולא נוכל ואיננו מתכוונים להמשיך ולשחק על פי הכללים אשר מנציחים את המצב. עייפנו מהמחוקקים ומבתי המשפט. היום, יחד עם פלסטינים ופעילים בינלאומיים ננסה להבהיר: הגדר תיפול – חלק אחר חלק. אנרכיסטים נגד גדרות

ניר נגר

New member
אנרכיסטים נגד הגדרות, פשששש

איזה טייטל מפוצץ. יש לי שאלה, בתור יהודייה (כך אני מניח) שמפחדת ללכת ברחוב פן תתפוצצי ממחבל שחדר ברגל (לפני שהיה גדר) עטוי חגורת נפץ, את בעד הגדר או לא? עכשיו, את הגדר הזו הביאו הפלסטינאים בעצמם, שכן הנוסחה פשוטה: אין פיגועים = אין גדר אומנם רק קומץ פלסטינאים קיצוניים (חמאס, ג'יהד) הביא את הגדר בגלל פיגוהיהם הרצחניים, אם אני הייתי צה"ל לא רק שהייתי מצנזר את המעשים שלכם בעתונות אלה הייתי זורק אתכם לכלא... הגדר תיפול לא בעזרתכם..אלה בגלל ממשלת אבו עלא או מישהו דומה שיורה לפרק את תשתיות הטרור (זה יקרה אחרי שערפאת ימות). אין שום השוואה בין חומת ברלין לחומה הזו, תקראי היסטוריה!!! שבת שלום

TJSBZ

New member
אפשר לחשוב שבלת"ם זה טייטל

יותר טוב. ניר, ההתנשאות שלך מקומממת. לא ראיתי אותך יוצא חוצץ נגד עקירת עצי זית על ידי המתנחלים בחסות מלאה של צה"ל. הנוסחה פשוטה: אין מתנחלים = אין אבט"ש. בכל זאת כל מעשיהם קודש בעיניך...

ניר נגר

New member
מעשיהם קודש בעיני? ממש לא!!! אני

נגד פגיעה באנשי האדמה הפלסטינאים ובמסיק הזיתים שלהם. אם הייתה כתבה על מילואימניק שעשה מעשה כזה הייתי מביא אותה לכאן ומוקיע אותו על כך. ממש, אין מתנחלים = אין אבט"ש, הרי המצע של החמאס, חיזבאללה, והג'האד האיסלאמי הוא השמדת מדינת ישראל, אז אני לא רואה את הנוסחה שלך מתממשת במלואה גם אם היינו מזיזים משם את כל המתנחלים. או שגם את מתנחלת? היכן את גרה? חיפה? עכו? אילת?

ido1973

New member
מהרסייך ומחריבייך ממך יצאו

זה המשפט בשבילכם כמו שאמר ניר בלי פיגועים מצד החברים שלך לא הייתה גדר שרון מיזמז את הגדר הרבה שנים רק בגלל שהוא לא האמין בה, ובגלל שהוא פחד שהיא תהפוך לגבול החברים שלך, הטירוריסטים הם האלה הביאו את הגדר לכו תפגינו נגד ערפאת

מה הקשר של כל זה

מה הקשר של הפגנת אנרכיסטיים שפועלים כנגד צהל וכוחותיו הפורום הזה הוא לא כלי היחצנות והפרסום של האנרכיסטיים שפוגעים בתדמית צהל מבית, ולא מייצג כל זרם ותנועה פוליטית ואף לא במה עבורם. מחר יבואו ויפרסמו כאן בפורום גם מתכונים לעוגה....

יש הרבה מאד קשר

בפעם הבאה שישלחו אותכם במילואים לשמור על גדר האפרטהייד,כדאי שתדעו שבזה אתם מרעיבים אנשים כולל ילדים וזקנים ומונעים מהם את הפרנסה הבסיסית ביותר, וכדאי שתדעו שיש ישראלים שלא מוכנים לשתוק ונוקטים בפעולות כמו שתוארו כאן וגם בעוד כל מיני פעולות יצירתיות שמתוכננות להמשך. אנחנו נותנים לכם התראה מראש כדי שיהיה לכם זמן לחשוב מראש איך להתמודד עם התופעה, במקום שתיתקלו בנו בלי להתכונן - האם זה לא רלוונטי לפורום הזה? (כמובן, אם יש מי מכם שכבר החליט שהוא למילואים כאלה של כיבוש ודיכוי הוא לא יצא, לגביו זה באמת מיותר לקבל את ההודעה הזאת).

ניר נגר

New member
יקירתי,ני חושב שאתם מיצגים מתי

מעט היות ואתם גורמים למדינה רק נזק, אם הייתם קצת יותר מתימהוניים מבטיח שהתקשורת לא הייתה מצנזרת אתכם...

ניר נגר

New member
היי מוקש, אני לא מסכים איתך

האנשים האלה פוגעים בי ובך והיות ואנחנו מילואימניקים שאכפת להם מהמדינה חובתנו לעמוד מנגד ולהסביר את הצד שלנו. כל עוד אין פה מתכונים להשתמטות והויכוח היינו בשפה יפה, ברוך הבא לכל התימהוניים, שהמאלנים ושאר מריעין בישין

כוונתי

כוונתי היא לא לאפשר להם במה באתר התומך באנשי מילואים כי כוונתם היתה לצור פרובוקציה תקשורתית שיפרסמו את מעשיהם הייתי מעדיף כי בפורום יפורסם רק דבר מעצרם אם בוצע לאור הפגיעה בגדר והקפצת הכוחות ובכללם גם מילואימניקים בגיזרה

אם בכלל גדר

אם בכלל לבנות גדר, היו יכולים לבנות אותה על הקו הירוק, וכך למנוע את הפגיעה החמורה בעשרות אלפי כפריים פלסטינים, וגם להימנע מלהרגיז את הנשיא בוש (אני דווקא מאד בעד להרגיז אותו ולמרר לו את החיים, אבל אדון אריק שרון הרי כל כך מאוהב בו ובמדיניות האידיוטית שלו). ועוד דבר קטן: גדר על הקו הירוק תעלה בדיוק חצי מהגדר שבונים עכשיו, בתוואי שעושה שלי סוף סיבובים ועיקולים כדי לספח מקסימום התנחלויות לישראל. זה אם בכלל אתה חושב שצריך גדר. לדעתי, אם תישאר בשטחים ותמשיך בשלטון הכיבוש תמשיך גם לחטוף פיגועים בצורה זאת או אחרת, ואם תצא משפ ותעשה שלום, תגלה שהפיגועים נפסקו גם בלי שום גדר, פשוט מפני שהפלסטינים הצעירים יקבלו תקווה חדשים בחיים ולא ימהרו לזרוק אותה ולפוצץ את עצמם. יש בחברה הישראלית הרבה דברים יותר חשובים לעשות עם כמה מיליארדים מאשר לבנות גדר שבסוף תפורק.

ניר נגר

New member
הורג אותי התיזה הזו של אנשים

קיצוניים כמוך, כאילו כל הבלאגן, הפיגועים, 1,000 ההרוגים שלנו, רצח ילדים ונשים חפי פשע, אוטובוסים מתפוצצים...כל זה רק בגלל היהודים צמאי הדם בראשות אריק שרון (לא זה לא קרה בימי ברק ופרס) הפלסטינאים? הם עם סגולה ושוחר שלום, עם יפה נפש שרוצה לחיות בשקט וללא פיגועים, שאוהב אותנו אהבת אמת. אף פעם לא ראיתי איש ציבור שמאלני יוצא נגד אותם חיות אדם שרוצחות תינוקות בדם קר

הפלסטינים לא מלאכים

כמו שהיהודים לא מלאכים, ולא היו מלאכים גם בזמן של הרדיפות והפוגרומים. אבל העובדה היא שאנחנו הכובשים והם הנכבשים, מה שלא נותן להם זכות להשתמש בשיטות פסולות וראויות לכל גינוי תוך כדי המאבק להשתחרר מהכיבוש.

רטוש

New member
זהו שגם אם גדר ה"אפרטהייד"

היתה נבנית על הקו הירוק "פלסטינים מסכנים" היו מאבדים את מקור פרנסתם... "השמאל החדש" תקוע בפרדיגמות שאבד עליהם הקלח. אני דווקא לא הצבעתי לאריאל השרון- לא רק שהגדר חיונית, היא המכשיר היחידי למניעת הדרדרות למערכת כאוטית אפוקליפטי כללי. תוקמנה גדר הההפרדה עם אבו-עלא, עראפת ובלעדיהם. הסכסוך הבין שבטי עברי-ערבי אינו פתיר בכלים הקיימים בשטח. המדינה הפלסטינית אמנם קום תקום- אך הסיכוי להמשך קיומה של החברה העברית-ישראלית מבוטא בהפרדה מלאה מהיישות הפלסטינית בטחונית- כלכלית - מדינית. וזאת למגינת ליבם של כוחות ההון הניאו-ליברלי המניפים את דגלי השלום בכדי ליצור כאן איזורי סחר חופשי אשר ימחצו לחלוטין את שתי האוכלוסיות העברית והפלסטינית.

זה לא מרכאות

הפלסטינים באמת מסכנים תחת שלטון הכיבוש. ואולי יש כאלה שהיו נפגעים גם מגדר על הקו הירוק, אבל היתה נמנעת הפגיה בתושבי זבובה ועוד עשרות כפרים ושתי ערים גדולות.

רטוש

New member
אהה... אז למה לא אמרת קודם

את נציגת זבובה עלי אדמות... טוב שאת לא צריכה לאמץ את הפדחת החמודה שלך כדי לחשוב שאותו דבר היה קורה ליישובים פלשתים אחרים. "הפלסטינים באמת מסכנים" הוא תיאור משחק "סכום אפס" קצת רדוד מדי כדי להגדיר את המציאות המאוד מורכבת שלנו.. אבל אשרי הקיצונים שמביטים לצד אחד ואת עינם השנייה מכסים ברטייה...

TJSBZ

New member
בלי להתייחס לתוכן דבריך

אני מסופקת אם היית כותב בסגנון מתנשא כל כך על פדחתו החמודה של גבר... אשרי הגבר שחושב רק עם איבר אחד - ולא האיבר שנועד לכך.

רטוש

New member
בהקשר להודעה של זו המתהדרת בנוצותיו

של בעלה.... זה לא חס וחלילה שאת TJSBZ תתנדבי למילואים..חס וחלילה... "פמיניזם פמיניזם" אבל עד שזה נוגע לתחת ה"מגדרי" שלנו.. אהה בהקשר לסגנון בואי נאמר שיכולתי להיות חד הרבה יותר ולשער בצורה מפוכחת איזו התייחסות היתה בעידן "הערכים המכוננים" של ישראל בעידן בן גוריון ומפא"י למי שהיה מעז בצורה שאינה משתמעת שתי פנים לסייע לאויב (יהודי, ערבי ומי שלא יהיה) לחצות גבול.... זה לא היה נגמר בכלא אלא הרבה קודם עם רובה צלפים... בהקשר לנערה המכושפת (והדי מבולבלת יש לומר) אני מציע לך לבוא ולחתוך גם את גדר המערכת בגבול עם יישובי ההתיישבות העובדת כמו נחל עוז וכו' לתפארת ה"כיבוש די" ו"מגרד לי הפתיל הקצר"....

TJSBZ

New member
לי, ידידי, אין מה לעשות במילואים

ואני לא מתהדרת בנוצותיו של בנזוגי, אני בדיוק ההפך מתנגדת להן. בעיני הן לא נוצות כלל. אשר לעניין היותך שוביניסט מהזן הורוד, אני עדיין חושבת כך ולכן גם התייחסתי רק לזה ולא לתוכן הדברים. שוביניסט מהזן הורוד אינו ראוי לשום התייחסות מעבר להיותו שוביניסט מהזן הורוד. ואם אתה תוהה מהו הזן הורוד, אני ארמוז לך: הולך על ארבע ומשמיע קולות של אוינק אוינק. בשרו מכונה, משום מה, לבן.

רטוש

New member
למה אין לך מה לעשות במילואים שיר-לי

או לצורך העניין כל שירות אזרחי אקטיבי משמעותי רב שנים עבור החברה המכוננת סביבך כבר הבהרת בעבר.... "אני במרכז ולא החברה" (יותר תירוץ של נרקסיסטים שרוחבים בציניות על הפוסט מודרניות להתבוססות במי אפסיותם האגואיסטית...)- זה דווקא משתלב מצוין עם אותה עמדה פסבדו-אלטוריסטית דה-לה-שמטע שמובלת מהצורך שיש בו הרבה מן החוסר בגרות יש לומר 'לבעוט במרכז' בצדקנות מצפונית מזויפת- בלא יכולת נפשית להטמיע את העובדה כי ניתוץ מוחלט של מרכז ההוויה גם אם יש לך ביקורות נגדה - משמעותה חורבן איזורי המחייה של כל המעגלים הקיומיים סביבך כולל את "האני במרכז היקום".. כן גם סביב דמויות פטתיות שנצמדות לקרנות המזבח ה"מגדריות" (שיש להן בהחלט משמעות רעיונית פרוגרסיבית) ועושות להן שם רע רק בשביל להסוות את היצר התוקפני שלהם. העובדה שנראה שאת עדיין חיה ונושמת את תקופת שריפת החזיות אכן מעוררת סימפטיה- לאור השימוש בבעלי פרסה גסה במלתחה המשומשת שלך. נראה שאולי באיחור אופנתי של עוד 20-30 שנים ובתוספת כמה עשרות קמטים אולי אף תצלחי בשלום אפילו את העידן הפוסט-פמיניסטי. ליבי איתך

למעלה