מה שואלים ומה מבקשים בפגישה

ו שתי

New member
מה שואלים ומה מבקשים בפגישה

הראשונה עם רופא חדש? תקציר: אני בהריון שני. ההריון הראשון שלי היה לפני שנתיים וקצת, נגמר בשבוע 42 מלא, בסה"כ בלי סיבוכים, למעט השבועיים האחרונים, בהם התנפחתי מבצקות, ירדתי במשקל והרגשתי לא טוב (כאבי ראש, הקאות, שלשולים וסחרחורות שעברו מיד לאחר הלידה). חלבון בשתן לא מצאו ברמה משמעותית (בדקו בסטיק פעמיים), לחץ הדם שלי לא היה בשמיים, ולמעשה האינדיקציה לזירוז היתה חוסר מוחלט של תנועות עובר. השיליה נלקחה לפתולוגיה אחרי הלידה, כי הרופאה שיילדה אותי טענה שהיא מלאה אטמים והסתדויות. לא קיבלתי שום דו"ח על הממצאים, ולא מצוין בטופס השחרור שלי מבה"ח כלום, אבל נאמר לי בע"פ שהשיליה אכן היתה מלאה אטמים והסתדויות. התינוקת, כך נאמר לנו בע"פ, איבדה כחצי קילו בשבועיים האחרונים שלה ברחם, בגלל תפקוד לא תקין של השיליה. ואני לא רוצה לעבור דבר כזה שוב. יש טעם לבקש איזו שהיא השגחה או בדיקות מעבר למעקב הריון רגיל? הייתי צריכה לעשות בדיקות כל שהן לפני ההריון? אני צריכה לציין את זה אצל הרופא? (כי אני יודעת שאבכה, ולא ממש בא לי לבכות שם). סליחה אם אני נשמעת קלולס לחלוטין. אחרי שילדתי והדרמה נגמרה, די הדחקתי, ועכשיו כל החששות צפים. אני רוצה לבוא ממוקדת, עם שאלות אינטיליגנטיות וקצה-זנב-הבנה, כדי לא להגיע הפעם למצב שבו הייתי בפעם הקודמת. רעיונות לשאלות שאני אמורה לשאול? תודה.

צריך לברר קרישיות יתר

בוודאי שחשוב מאוד ליידע את הרופא החדש על נושא האטמים בשליה ועל נושא המשקל של הילודה. (תזכירי את הבצקת). מכיוון שאת כבר בהריון, יתכן שלא ירצה לבצע בדיקת קרישיות (בהריון פחות אמינה), אבל חשוב מאוד לבצע מעקב צמיחה הדוק ומסודר של כל כשבועיים החל משבוע 20 בערך.

ועוד משהו

אם השליה נלקחה לבדיקת מעבדה, אז גם אם לא קיבלת תשובה, זה צריך להיות במעבדה. תתקשרי למעבדה לתבררי.

ו שתי

New member
המון תודות

פשוט להתקשר לליס לפתולוגיה? או למזכירות הרפואית? תודה תודה תודה.

happy

New member
יקירתי קודם כל בשעה טובה

אולי תדביקי את נעמולה ;-]. אצלי ההריון עם ליהי עבר על מי מנוחות עד שבוע 35. הכל היה לפי הספר חוץ מזה שהבטן והיקף הראש היו תמיד קטנים אבל גדלו באופן קבוע. היום ליהי גם רזה עם היקף ראש קטן יחסית. כנראה זה המבנה שלה. אבל משבוע 35 היא פשוט הפסיקה לגדול
לא יודעת אם היא רזתה היא פשוט לא גדלה. הערכות משקל היו 2.5 קילו משבוע 35 ועד הלידה בשבוע 39 +5 ימים. ליהי נולדה 2.560 ק"ג (מתוכם לדעתי חצי קילו שיער ;-}). אצלי היה ברור שהתפתחה רעלת. הלחץ דם שלי עלה אבל לא מצאו חלבון בשתן גם באיסוף של 24 שעות שנעשה פעמיים. אחרי הלידה היה ברור שהיה אצלי מקרה קלאסי של אי ספיקת שליה ו IUGR. לכן בהריון הנוכחי מתחילתו אני מקבלת אספירין. בנתיים הכל הכל בסדר
ונקווה שגם חודש 9 יהיה תקין. אם את כרגע כבר בהריון בדיקת קרישיות לא ניתן לעשות. את צריכה לספר לרופא את כל הסיפור ולשאול את דעתו על אספירין במהלך ההריון. לדעתי הכי הכי חשוב לספר לרופא את כל ההיסטוריה של ההריון הקודם. ואם הוא עובד בבית החולים שילדת אולי הוא יכול לוודא מה קרה לתוצאות של השיליה. ושוב בשעה טובה.

למעלה