מה שואלים כשמחפשים דירה

מה שואלים כשמחפשים דירה

לא ברור לי אם מישהו העלה במסודר את כל השאלות או משהו בסגנון אבל בכל מרה - מצ"ב טבלה שהכנתי שאמורה לעזור לכם לרכז את כל המידע לגבי הדירות הפוטנציאליות.

תודה, טבלה מצויינת

זה באמת מן משהו כזה שמכינים כל פעם שמחפשים דירה, ונחמד שיש את זה מסודר. אני אעלה את זה לטאגליינס

עמית22

New member
תוספות

מרפסת (כן/לא/גודל?) והכי חשוב, בצד שמאל, אחרון וחביב, כדאי לעשות עמודה גדולה במיוחד להערות על ההתרשמות שלכם מהדירה, מהשותפים ומבעל הבית... תרשמו מה הרגשתם בדיוק ברגע שאתם יוצאים מהדירה, אחרי שבוע כשמסתכלים על הטבלה כשהיא מלאה בלא מעט דירות כדאי שתוכלו להתאים בראש לכל כתובת את התמונה שנשארה לכם בלב...

אפשר גם להוסיף

בעלי חיים. אבל אני מאמין שיותר מדי אינפורמציה שמוחלפת בשיחת טלפון ראשונית מסרבלת את ההליך וגורמת לו להיראות איכשהו קר ומנוכר

זה לא רק עניין של סרבול

אין כמו מראה עיניים: יכולים לתאר לכם את הדירה בלי סוף, תחשבו שהיא משהו אחד, והיא תתברר להיות משהו שונה לגמרי. בטלפון לדעתי מבררים את המינימום הנדרש (מה שבמאמר, נניח, הוגדר כרשימת החובה: מספר חדרים, שכירות, כל מה שחשוב באמת.). אם תלכו לראות את הדירה במילא תראו הכל במו עינכם, אז אין כ"כ טעם בתיאור מילולי מפורט מבעוד מועד.

פומפיה

New member
שכחת את הדבר הכי חשוב:

חניה. אצלי זה הסינון הראשוני. ועוד כמה: נזקים סביבתיים (רצוי להשתמש במינוח פחות מסגיר
). תשאלו אם יש בית-כנסת, בית-ספר, מועדון לקשישים וכל דבר מרעיש אחר שעשוי להוציא אתכם מדעתכם. חברה שלי גילתה שמאחורי החלון שלה, מדי שבוע, מתכנס לו מועדון ברידג'... מרפסת שירות (מקום לשים את הכביסה וחבלים לתלות את הכביסה). לי זה חשוב. מצב כללי. נכון, לפעמים יגידו לכם "משופצת" ותגלו שבסה"כ החליפו לפלדלת, אבל עדיין שווה לשאול.

סיטרא

New member
עוד הצעת יעול -

צנרת, כמה שזה נשמע מינורי, זה ממש לא. צנרת קלוקלת יכולה להוציא אתכם מכל הכלים, תרתי משמע, יכולה להדיר שינה מעיניכם ויכולה להעביד אתכם בפרך שעות לילה נוספות. אז נכון שמחובתו של בעל הבית לדאוג לשלימות הדירה, לפחות בדברים החשובים כגון צנרת, אבל מה לעשות שהעולם מלא בחוליגנים, והחוליגניזם לא פסח גם על בעלי הדירות. לפעמים מנדנדים לבעל הבית במשך שבועות עד שהוא נזכר לשלוח מישהו, או, למצער, להאשים אתכם ברשלנות פושעת. וכשאני מגיע לראות דירה, אחרי השאלות הטריוויאליות על שכ"ד, ועד בית, כבלים, עיסוקיהם של השותפים בחיי היומיום (שאלה חשבוה בפני עצמה, אלא אם כן זה לא מעניין אתכם שאחד השותפים הוא מרגל ק.ג.ב. נמלט), אני פשוט ניגש לברזי הבית, בודק את הזרימה ומתעניין בהיסטוריית האינסטלציה בדירה, ככה זה. לחסוך כאב ראש מיותר. >סיטרא חושב שהוא מצא פורום נחמד להשתקע בו
<

בקשר לדברים האחרונים שנרשמו כאן

במאמרי הפורום ישנו מאמר מקיף ביותר שמכיל גם את כל הנקודות הללו של מה לשאול (ועוד כמה.).

למעלה