מה שווה להכניס למשלוח במכולה?

HagaiShklar

New member
מה שווה להכניס למשלוח במכולה?

אנחנו לקראת מעבר בקיץ ומתלבטים מה לכלול במשלוח. באופן כללי הולכים על המינימום אבל עברו לנו מחשבות על חפצים שקל יותר או זול יותר לקנות בישראל ולדחוף למשלוח במכולה ולא לקנות חדש כמו למשל: מחצלת קמפינג וציוד מחנאות, ספרים כמובן, כלי עבודה... יש עוד רעיונות לחפצים שלא ניתן לשלוח במזוודה או שיקר להזמין ?

Boston Guy

New member
איזה גודל של מכולה אתם מתכננים לשלוח?

מכולה "קטנה" (של 20 רגל) נותנת נפח של כ 38 מטר מעוקב.
מכולה "גדולה" (של 40 רגל) נותנת נפח של כ 75 מטר מעוקב.

העניין הוא ששילוח של מכולה קטנה מישראל לבוסטון (כולל האריזה, הפריקה והשינוע הקרקעי בשני הצדדים) עולה כ 7,000$ כולל כל השפיצים.
25,000 ש"ח, בכסף ישראלי.

אני לא בטוח שאנחנו מבינים למה אתה מתכוון כשאתב כותב "לשלוח את המינימום". השילוח של מכולה כל כך יקר, שבמקרים רבים הערך של החפצים שאתה שולח לא שווה את עלות המשלוח.
לכן - מכולה זה דבר שאנשים לרוב שולחים כשיש מישהו אחר (מעסיק, למשל) שמשלם על השילוח. רוב האנשים שמגיעים לארה"ב על חשבון עצמם פשוט לא שולחים מכולה...

Boston Guy

New member
ורק עכשיו ראיתי בפורום "עוברים לארה"ב" שקיבלת הצעות של 350$

למ"ק עבור שילוח - שזה בערך כפול מהמחיר שאני כתבתי עבור מכולה.
או שהמחירים עלו בצורה דרסטית מאז שבדקתי פעם אחרונה - או שפנית לספקי שרות יקרים.

אז לתקן את הודעתי - מחיר שהציעו לך עבור שילוח מכולה של 20 רגל הוא כמעט 14,000$ - או כמעט 50,000 ש"ח.

הדברים שאתה משלח באמת צריכים להיות שווים את משקלם בזהב בכדי שהם יצדיקו שילוח שלהם במחיר שכזה. למען האמת - אלו נשמעים יותר כמו מחירי שילוח אווירי מאשר שילוח ימי.
רק לסבר את האוזן - הנפח הפנימי של מזוודה גדולה הוא בערך מטר מעוקב אחד.
חברת תעופה גובה על "מטען עודף" בין 100$ ל 250$ עבור כל מזוודה נוספת (במגבלות משקל ומספר מזוודות - שמשתנות בין חברות התעופה).
אני לא מכיר אף חברת תעופה שמעיזה לגבות 350$ עבור מזוודה נוספת.

ב 14,000 דולר אפשר בלי בעיות מיוחדות לצייד ולרהט בציוד חדש באיכות סבירה פלוס בית למשפחה של 5 נפשות. רבים מהישראלים שמגיעים לאזור בוסטון ללימודים או לפוסט דוקטורט מצליחים לרהט לעצמם בית בשבריר של המחיר הזה על ידי קניית וקבלת ציוד משומש מכאלו שעוזבים את האזור וחוזרים לארץ וכיוצ"ב.

איי ל

New member
מנהל
לגמרי.

אלא אם יש משהו בעל שווי רגשי גבוה, לא הייתי בכלל חושב בכיוון של להביא מכולה במחיר כזה.

למעלה