מה שומעות אוזניי?

מה שומעות אוזניי?

עומד לצאת ספר חדש על העולם של משחקי הכס? מאת ידידנו חובב הציצים והאלימות, הלא הוא ג'ורג' מרטין? (ואם זה נכון, למה הוא לא כותב את הספר השישי במקום? אין לו שום אמפתיה ליוצרי הסדרה האומללים שלא ידעו איך להמשיך את העונה הבאה?
)
אבל עזבו את זה עכשיו. זה באמת נכון?
יש לכם מידע עסיסי בנושא/סלמון לחלוק איתי?

משחקי הכס לילדים ונוער?

זה כמו עוגות ללא סוכר וחלב וגלוטן. אתה מסתכל על זה וחושב, וואלה, זה באמת אפשרי? P:
בכל אופן, זה דבר מגניב שלחלוטין לא הייתי מודעת לקיומו (בכל זאת, משחקי הכס וספרי נוער הם שני הדברים הטובים ביותר בעולם, אז משהו שהוא שניהם ביחד...אתה יודע אם יש אותו מתורגם?), אבל אני התכוונתי למשהו אחר, שהוזכר כאן:
http://www.pitria.com/westeros-george-rr-martin
והנה מצאתי אותו באמאזון:
http://www.amazon.com/The-World-Ice-Fire-Westeros/dp/0553805444/ref=pd_bxgy_b_text_y
אבל זה לא באמת ג'ורג' מרטין שכתב אותו, סתם שתי וונאביזיות
אז אני הרבה פחות מתלהבת עכשיו.
לקחים חשובים לחיים: 1. את יכולה לגגל דברים לבד, חתול
2. מצד שני, ככה תמנעי מעצמך את העונג שבפתיחת נושא חדש בפורום ומשיכת תשומת לב
תודה קני!

eyalg1972

New member
למעשה

הספר הוא שילוב של שני דברים-
  • הרבה גרפיקות שכנראה נראות מדהים
  • נסיון לכתוב בצורה חלקית את ההיסטוריה של העולם הזה, מתוך נקודת ראות של מה שידוע למלומדים. מה שאומר שזה בעיקר רוב המידע שכבר נכתב בספרים, עם קצת תוספת. בלי לענות על כל מיני שאלות מסקרנות (למשל- "לא ידוע מה בעצם היה "הלילה הארוך"- כאמור, הספר נכתב ממה שהמלומדים יודעים..) אבל כן ניתן מידע שלטעמי היה ממש חסר ערך (רשימת כל הדרקונם שהשתתפו בריקוד הדרקונים למשל...). דרך אגב- הספר מופנה כחיבור עבור המלך טומן- שקיים סיכוי טוב שלא יהיה המלך בסוף הסדרה (סתם- הסטטיסטיקה של הישרדות המלכים היא לא משהו)- מה שאומר שזה ספר שמיועד לקהל כרגע, ולא משהו שיכול להיכתב בסוף הסדרה.

Rodrik Harlaw

Well-known member
האינטואיציה נכונה - אין עוגה בלי גלוטן

הסיפור אמנם כתוב בסגנון שמותאם לילדים, אבל יש בו רצח, עינוי ואונס (לא מתואר ממש ולא קורה לדמות הראשית, אבל ניתן להבין שזה מה שקרה שם).
&nbsp
הספר שהתכוונת אליו אמנם נערך ע"י אליו ולינדה (המפעילים של westeros.org), אבל זה נעשה מהרשימות שמרטין יצר, אם כי אני לא יודע כמה הפרוייקט הזה היה נחוץ.

Rodrik Harlaw

Well-known member
למעשה זו רק נובלטה שיצאה כבר

ב-1980 באנתולוגיה של סיפורים קצרים, הרבה לפני שמרטין התחיל לכתוב את ששאוש"ק. הפרסום מ-2006 הוא רק מהדורה מאוירת של אותו סיפור שנשענת על ההצלחה של מרטין. בסיפור אמנם מוזכר The lands of always winter (מקום שקיים גם בששאוש"ק הרבה מצפון לחומה) ובששאוש"ק נאן הזקנה מספרת לבראן על דרקון הקרח, אבל לדעתי זה רק רעיון/ביטוי שמרטין ייבא מאחת היצירות המוקדמות שלו אל השיר (כמו שהוא עשה הרבה פעמים), וזה לא אומר שהנובלטה מ-1980 מתקיימת בעולם של השיר.

kenny66

New member
נראה לי שאפשר לסכם

את השרשור הזה ולומר שמסחטת הכספים של מרטין והמוציאים לאור שלו עובדת היטב. אני תוהה מתי תתפרסם רשימת הקניות של צוות המטבח של "החתונה האדומה", בליווי מפות לקצב הטוב ביותר בווסטרוז.

כן, מזכיר לי

את כל הספרונים המטופשים האלה שרולינג הוציאה, "הערות שהארי ורון כתבו בספר המפלצות המפלצתי שלהם" וכד'. כמה עצוב. ראיתי שאפילו יצא ספר ציטוטים של טיריון! מי המפגר שיטרח לקנות דבר כזה? הרי כל הציטוטים נמצאים בספרים המקוריים! פשוט תקרא אותם שוב ושוב עד שתזכור בע"פ (כמוני!)
*אנחה כבדה*

רוונה

New member
להגנת רולינג

היא כתבה את שני הספרונים האלה לטובת ארגון קומיק רליף והרווחים נתרמו (100 מליון ש"ח!!!)

מרטין מצד שני...

Y. Welis

New member
יש אגב שמועות על 3 סרטי פוטר ל-2016 והלאה.

לא ברור לפי איזה בסיס.

avivs

New member
כן, הספר הזה

היה יכול להיות מגניב אחרי שהסדרה הסתיימה, אבל עכשיו זה מרגיש יותר כמו לעשות דווקא לאנשים.
&nbsp

eyalg1972

New member
לדעתי זה ספר אחר

האביר משבעת הממלכויות- שמאגד שלושה סיפורים של דאנק ואג המתרחשים כ-100 שנה לפני העלילה הראשית.

זה לא ה"עולם של אש ושל קרח"- שהוא מעין נסיון להיות ספר ההיסטוריה של העולם הזה.

D O 7

New member
קצת ערבבת

* יש את הספר הסטוריה שיצא לפני כמה ימים. זה משהו אחד.

* הקישור של מה ששמת מדבר על האנתולוגיה של מרטין וגרדנר דוזואיס, זה לא בדיוק ספר של מרטין, אלא אוסף סיפורים קצרים של כל מיני סופרים. השת"פ שלהם התחיל עוד הרבה לפני שיצאה הסדרה של HBO אם אני לא טועה.

* יש את הסיפורי פריקוולים של דאנק ואג, שמתרחשים כ-100 שנים לפני הסדרה. אלו סיפורים קצרים שהתחילו להכתב עוד הרבה לפני שיצאה הסדרה של HBO. מוציאים את כל השלושה שנכתבו עד עכשיו ביחד.
פה אני די מסכים עם מה שאמרת בקשר לביצי הזהב. הספר הזה היה מתוכנן לצאת עם 4 סיפורים (זאת אומרת תוספת של סיפור חדש). מרטין לא עמד בקצב של הספר השישי בסדרה, לכן הסיפור הרביעי של דאנק ואג הושהה, אבל הספר יוצא בכל מקרה. לא ברור מה היה כל כך דחוף להוציא ספר קצר, שכנראה לא יהיה לו אפילו 300 עמודים, כאשר הוא "עוד לא גמור" כפי שתכננו אותו.

למעלה