מה? שופן?

Houndour

New member
פרדריק שופן (1810-1849)

לא, אני שוב לא מתכוון להביא ביוגרפיה על המלחין אלא רק דעה אישית. חברים, אני לא יודע מה איתכם, אבל אצלי שופן מסמל את ריקוד הוולס. שופן כתב ולסים מלאי חיים ומרנינים. אף על פי שיש אנשים שאומרים ששמעת אחד שמעת את כולם, אין זה כך. כל ולס מספר סיפור אחר לגמרי. יש ולסים שמחים, עצובים, סוערים, נרגשים, מסוחררים
, מלאי אהבה
, מלאי הרפתקאות, צוחקים, משוויצים, מלאי תמיהה וקסומים. כמובן שגם המזורקות והאטיודים שלו יפים מאוד. שופן ביצע פריצת דרך במוסיקה הרומנטית שכתב. ללא ספק הוא החצי המשלים של בטהובן. (רצוי לציין שבניגוד לשאר המלחינים הוא גם נראה לא רע אבל לא משנה...). אלה היו שישים שניות על שופן

שופן ואני

זו פעם ראשונה שאני בפורום הזה- והיה נעים לקרוא מעטו של מישהו שנראה ששופן עשה לו את מה שעשה לי- במשך השנים שלמדתי פסנתר באופן "רשמי" ועד עתה. אכן- מלך הואלסים. לא שמשהו רע בנוקטורנים שלו. אוף, חבל שכל כך מאוחר ואני לא יכולה עכשיו לגשת לפסנתר..

תמיד אפשר לגשת לפסנתר!

עכשיו 1 בלילה כאן וכרגע סיימתי לנגן את התשיעית של לודוויג (ואמא אפילו לא זרקה עלי כרית הפעם.)

dark eyes

New member
זה הפלוס בבית פרטי השכנים לא ירביצו

לי בגלל הפסנתר. חוץ מזה אני מת על שופן הוא האהוב עליי ואין כמוהו. הנוקטיורנים שלו מהממים והכי יפים ששמעתי המזורקות הפולונזים והאטיודים פשוט כייפים לשמיעה. חוץ מזה יש את האימפורמפטו המושלם "פנטזיה" שהוא כתה שאגב אני לומד ממש בתקופה זאת וכנראה אני אסיים אותו תלקופת הקונצרט עוד חודש. משופן ועד שופן לא קם ולא יקום כשופן!!!!!!!!!!!!!!!! תחי שופן!!

עשיתם לי חשק..

אומנם גם כשהייתי מתאמנת (להבדיל ממנגנת) בשעות הצהריים אמא שלי טענה שזה לא מפריע למנוחתה- אבל איכשהוא... ככה... לא נעים לי עכשיו מהשכנים. אבל אני חייבת לאמר שבמסגרת ההתלבטות שלי לגבי מעשיי בשנה הבאה, לכשאסיים את התואר, הפורום הזה עושה חשק..

Sir Humphrey

New member
שופן Pour moi...

זה יותר הפולונזים והבלדות. אני בכלל אוהב מוסיקה פולנית, שילוב של גאווה עם מקצבים מדהימים. אין כמו הביצוע של הפסנתרן מהגדולים בתקופתו, Ignacy Paderewski, שהיה ראש ממשלת פולין, לפולונז בסי במול מז´ור אופוס 72, או לביצוע של רובינשטיין לבלדה מס´ 1 בסול מינור של שופן. ועם בPaderewski עסקינן, לא נראה לכם אירוני שכשיש פסנתרן פנומנלי בפולין אז הוא נהיה ראש ממשלה, וכשלנו יש פסנתרן אדיר (ר"ע בארנבוים) הוא נהפך ל"פרסונא נון גראטה", ואחר כך מתפלאים שאין קלאסית בארץ?

למעלה