מה שטוב ביום האתמול זה

ענתי44

New member
מה שטוב ביום האתמול זה

שהוא עבר. ושהיום יש יום חדש. באתי אתמול לבית חולים, אחרי שהמתנתי 40 דקות בשמש עד שהיתה מונית שירות, שדחסה אנשים מעל הקיבולת והיה נורא ( בשישי שבת אין אוטובוסים לשם) ומצאתי את אמא סובלת. והשד יודע מה יש לה. ניסיתי לברר מה כואב לה אבל לא הצלחתי.במקביל בפלאפון התרחשה דרמה של עימות עם מישהו חשוב לי ושגרם לי לסערת רוחות כאילו שאני זקוקה לזה. אחרי שהעיניינים הסתדרו, ושאמא נרדמה ירדתי לאזור הקפיטריה לשכב לנוח על הכורסה. נרדמתי וחלמתי שהאישה ששוכבת מיטה ליד אמא שלי, ושמרותקת למיטה, באה ומעירה אותי ואומרת לי " ענת קומי מהר עושים החייאה לאמא שלך ולא מצליחים"... קמתי בוכה והאנשים שנחו במקום נבהלו .רק העובדה שאותה אישה לא יכולה ללכת גרמה לי להבין שזה לא באמת. אבל זה היה כל כך מוחשי... עליתי בוכה למחלקה, ניגבתי את הדמעות ונכנסתי עם חיוך לחדר. אמא שכבה עירה והיו לה דמעות בעיניים.זה היה מדהים, איך יש בינינו קשר מעבר למילים. היא שתתה את המשקה שלי ואכלה בתיאבון גרבר ושכבר נרגעתי היא החלה להתעוות מכאב. תפסה את החזה. שאלתי אותה אם כואב לה? היא הנידה בראש שכן. היא הצביעה על החזה אבל שמתי לב שהבטן מאוד מאוד נפוחה. קראתי לאחות. והתברר שהיא סבלה מעצירות קשה של כמה ימים שגרמה גם לחסימת יציאת השתן. והיו לה כאבים חזקים בבטן. תוך דקות טיפלו בעיניין ואמא חייכה ונרדמה לשינה של הקלה. ואני ישבתי החזקתי את ידה ובכיתי... איזה יסורים הם סובלים ולנו אין מושג. אנחנו לא מצליחים לדעת או לנחש. והם, האלצהיימר נטל מהם, את היכולת להביע במלל את מה שכואב להם פיזית או מפחיד אותם. לא פלא שחלק מהחולים צועקים, מקללים או בוכים... אולי זו הדרך היחידה שנותרה להם לאותת לנו שמשהו לא בסדר.?!

zs1957

New member
צר לי לשמו שאמא שוב בבי"ח

היי ענתי, עצוב מאד לשמוע שאמא שוב בבי"ח. שולחת מכאן רפוא שלמה והחלמה מהירה. בקשר לחלום שחלמת, את כל כך דואגת לבריאותה של אמא,ובגלל מצבה הביאותי הרעוע את חוששת לחייה לכן החלום על החיאה. אנחנו חולמים על דברים המטרידים אותנו במשך היום. בכי בחלום זה סימן טוב. שולחת לך ולאמא חיבוק גדול. רפואה שלמה, זהבה שחם

ענתי44

New member
אמא בבית חולים כבר שבוע

המצב היום היה ממש על הפנים. חזרתי בוכה ואני חוששת מכל טלפון שמא חלילה וחס זה מבית חולים.

שריוש2

New member
צר לי מאוד לשמוע על מצבה של אמך

תמשיכי להיות חזקה ואופטימית.
אני מאמינה שבעזרת השם היא תצא מזה.

ענתי44

New member
היום דיברתי עם רופא בכיר

שבישר לי ביבושת שאמא נמצאת בשלב מתקדם של אלצהיימר, כנראה מה שעברה דירדר אותה מאוד, ושלדעתו צריך ניתוח פג ואם אנחנו לא מסכימים אז זו זכותינו. ולדעתו המלומדה אין טעם לתת לה אקסלון. אני רוצה להביא עוד פסיכיאטר גריאטרי מומחה באופן פרטי. בינתיים סגרתי שבוע שביעי בבית חולים ושלושה ימים קשים וקורעי לב בהם אמא שלי הולכת ודועכת ואני חסרת אונים. הערב כשצעדתי ברגל מבית חולים לצומת גדרה, דרכתי על זכוכית וכואב לי אבל הכאב שבלב עצום ממנו.

או שזאת הדרך היחידה שלה לתקשר...

אין ספק שאין שום ברירה אחרת אלה לעקוב מקרוב אחרי מה שקורה לה. אבל את לא יכולה לעשות את זה 24 שעות ביממה. הואי והיא תהיה בסדר...

ענתי44

New member
תודה רבה אפס שתיים

נפש יקרה לי מאוד לימדה אותי לקרוא תהילים ... זה בטח לא מזיק

ענתי44

New member
למה אמא צריכה לסבול?

רק רוצה לשחרר מעט מהענן הכבד שרובץ לי על הלב. היום אחיי היו עם אמא. בערב אחותי התקשרה שאמא עשתה שוב אספרציה תוך כדי אכילה והרופאה לחצה לה עד שרוב האוכל יצא. אמא שכבה כל היום עם עיניים עצומות, ופה פתוח. ממש מבאס לראות אותה ככה. אחותי טוענת שהיא לא זיהתה אותם. וזה ממש גרם לי הלם.היום בו אמא לא תכיר אותי הגיע? אני לא מצליחה להרגע מזה. למה היא צריכה לסבול כל כך?

למעלה