מה שיפה בתנ"ך זו האנושיות....

ronity3

New member
מה שיפה בתנ"ך זו האנושיות....

נכון שיש את המדרשים שתמיד מנסים לומר שהחברה בתנ"ך לא ממש חטאו.. זה חשוב ללמד זכות, אבל אני דווקא אוהבת את זה שהתנ"ך לא מנסה להציג את המנהיגים כמושלמים דויד למרות שמוקדשים לו 22 פרקים והוא אחד המנהיגים היותר בולטים בתנך סבוך בבעיות בחיי המשפחה.. כו וזה כל היופי שאין מושלמות, זה מלמד המון לדעתי, מה אתם חושבים?

יודיX3

New member
אני מסכים לגמרי. אבל..

בדר"כ תבוא המסורת עם תירוצים לחטאם כי הרי הם צדיקים גמורים שלא חוטאים. אני חושב שדווקא ע"פ הפשט, כשרואים חטא כמו של דוד מזדהים הרבה יותר עם הדמות כי היא מצטיירת כאנושית ולא אלוהית.

ronity3

New member
לפעמים גם הדרש מציג אי שלמות

למשל לאחרונה נודע לי שהגמרא מציינת שלשמשון הגיבור הייתה נכות וזה לדעתי שופך אור אחר על כל הסיפור. והאירוניה פה מלמדת המון...

shushu10

New member
אם תוכלי להביא את הסיפור כלשונו

מהגמרא, נוכל להתייחס ברצינות לדבריך ואולי לדון בזה....... אם תוכלי, כמובן.

ronity3

New member
שושיתתת

אני אנסה לברר לגבי המקור אבל זה קצת מתנשא לומר,"אולי נוכל להתייחס ברצינות" ??? אם את לא מכירה זה לא אומר שזה לא נכון ובלי קשר שמשון זו דוגמא אזיטורית. אפשר להתייחס לנושא בכלליות, הצגת חוסר שלמות בתנ"ך, אם בנוגע למנהיגים שחטאו ואם בנוגע לאי שלמות מסוג אחר....

shushu10

New member
בדיוק להפך רוניתי,

אני רוצה להתייחס בשיא הרצינות להערה שלך והיא גם מעוררת בי סקרנות מדוע אין בתנ"ך מאומה על נכות שמשון, אלא רק על גבורתו האדירה, ומאיכן מצאה הגמרא סימוכין לנכותו. מה מתנשא בהתייחסות רצינית? אם יש משהו שקשה לי אתו זה אמירות מסתם שמועות, כי אף פעם לא בטוח שהדובר זוכר במדויק את הפרטים ויכול להטעות את עצמו ואת האחרים. מודה שגם אני חוטאת בזה לעתים, אך ברור לי שמעתה ואילך לא אשתמש בסתם שמועות לצורך הבעת דעה. התנ"ך כלל לא מתיימר להציג אנשים מושלמים. וכבר דברנו בזה כאן. אפילו אליהו הנביא "פוטר" ממשרתו בגלל עודף קנאות לאל. גם הוא לקה בחוסר מושלמות.

shushu10

New member
אין לי את המקור . מכל מקום -

מודה לך רונית, ואם מישהו יכול "לתרגם" עבורי בפסוק או שניים לגבי שמשון ונכותו ממקור זה - יהיה נחמד מצדו

"אמר ר' יוחנן:

... שמשון חיגר בשתי רגליו היה, שנאמר: 'שְׁפִיפֹן עֲלֵי-אֹרַח' (בראשית מ"ט, י"ז)" - כי שמשון היה משבט דן.

NASA III

New member
התנ"ך תרם רבות ללמידה של

ערכי הזולת, החיים, הצדק.. וכל רעיון הדמוקרטיה הזה אבל גם תרם לא מעט למלחמות, בכל מיקרה בלי התנך העולם שלנו היה ניראה שונה לגמרי ממה שהוא היום ובטח לא לטובה...

למעלה