מה שכחתם את הנכים של 75% ??????

מה שכחתם את הנכים של 75% ??????

אני נכה 75% שחי לבד בשכר דירה ומתקיים מקצבת הנכות ללא שום הכנסות נוספות וללא יכולת ממשית לעבוד עבודה יציבה או לבנות על הכנסות מעבודה. חוץ מקצבת הנכות הזעומה אין לי דבר, וכמוני יש רבים מאד. אני גר רחוק מאד מירושלים אבל למרות כל הקשיים, באהבה ותחושת אחדות הגעתי פעמיים (ואני מתכוון להמשיך ולהגיע) להפגנה כדי להזדהות ולשמוע מקרוב על מה שמתוכנן. לפני מספר ימים הגיע אלי שמועה, אמנם לא ממקור מוסמך, שמטה-המאבק מתכוון להשאיר את הנכים של 75% מחוץ להסדר. זה נורא מוזר כי בביקורי הראשון בהפגנה כשדיברתי עם אריה צודקביץ הוא הבטיח לי בצורה מפורשת ש"אנחנו לא נזוז מכאן עד שיימצא פתרון ל כ ל ל הנכים באשר הם" וכאשר נפרדנו הוא לחץ את ידי והבטיח לי במילים אלו "אתה תקבל בדיוק מה שאני אקבל" (וגם מומו נקווה אמר לי אותם דברים). לאחר זמן מה, באחד מימי רביעי אני פותח עיתון וקורא לתדהמתי ש"מטה המאבק מוכן להתפשר ולהסכים להעלות את הקצבאות רק ל-77,000 נכים מתוך כל 144,000 הנכים". ידיעה זו חזרה על עצמה שוב ביום שישי שלאחר מכן. בתגובה הרמתי טלפון לאריה צודקביץ והוא ענה לי (בכעס) שהוא לא יודע על מה אני מדבר לא היה ולא נברא דבר כזה ו"תפסיק להאמין למה שכותבים בעיתונים". שמועות ואי-הבנות ממשיכות לצוץ ואני כבר מבולבל ולא יודע מה לחשוב. שלא תבינו לא נכון, לדעתי הנכים הקשים צריכים לקבל כמובן יותר מהנכים הקלים יותר, ומצידי הלוואי שיכפילו את קצבת-הניידות פי שתיים, ואת קצבת השר"מ יכפילו פי שלוש, אבל בכל הנוגע לקצבת-הנכות עצמה, שמיועדת למחייה השוטפת (אוכל ביגוד נסיעות תרופות וכד´), כ ל ה נ כ י ם חייבים לקבל אותו דבר היות וכולם זקוקים למזון ביגוד וכו´ באותה המידה ואין נכה אחד זכאי לקבל יחס עדיף מן האחר בסעיפים אלמנטריים אלו. כמובן כל אחד לפי דרגת נכותו מי שזכאי לקצבת נכות מלאה (75% ומעלה ) יזכה לקבל את מלוא העלאת הקיצבה שתושג בהסדר ומי שדרגת אי כושרו להשתכר היא, נניח, 50%, יקבל סכום השווה לחצי ממלוא הקיצבה שתושג בהסדר - בדיוק כמו שהיה עד היום. אני מבקש בשם המון נכים שמישהו ממטה המאבק יואיל לעשות סדר ולהסביר לי מה פשר שמועות אלו, האם אין או, חלילה, יש בהם ממש? האם מטה המאבק מוכן להתחייב כאן שלא תהיינה שום אפליות בין נכים המוגדרים קלים ובין נכים המוגדרים קשים בכל הנוגע לרמת העלאת קיצבת-הנכות? האם מטה המאבק מוכן להתחייב כאן שהשביתה בפועל לא תסתיים ואף תחריף עד שיימצא פתרון שיוויוני שלא ייקפח בשום צורה אף מגזר מבין הנכים? האם מטה המאבק מוכן להתחייב כאן בצורה ברורה, שאני, נכה שדרגת אי כושרו להשתכר נקבעה על 75% וזכאי לקצבת נכות מ ל א ה (וכמוני עוד אלפים), נקבל את מלוא העלאת הקיצבה שתושג בכל הסדר שהוא, בדיוק כמו שאריה צודקביץ´ הבטיח לי פנים מול פנים?? מבקש תשובות ברורות מלאות ומפורטות כאן בפורום לשאלות אלו בשם רבים וטובים. אוהב אתכם מאמין בכם תומך בכם בכל ליבי נתן

ב י נ ה

New member
מצטרפת ומוסיפה

גם לאחותי יש 75% נכות, ומלבד הקצבה הזעומה המוזכרת, היא גם מקבלת עזרה בדיור על סך 650 ש"ח בחודש ממשרד השיכון. האם לכך מתכוונים נציגי האוצר שטוענים כי רוב הנכים אינם חיים מקצבת נכות בלבד? ועוד - אם ברצונה וביכולתה להשלים את הכנסתה בעבודה, לה ולכשכמותה מציעים לעבוד במפעלים, משמרת מלאה בעבור 500 ש"ח לחודש!

נכון להיום

אף אחד לא מקבל כלום מעבר למה שקיבל עד כה. הממשלה ה"חמודה" שלנו "רוצה לתת רק לקשים שביננו 186 שקלים בלבד לחודש תוספת". עשו חשבון פשוט שישה שקלים ליום. את/ה מבינים את זה? היכן האלפים שמלאו את ככר רבין בעצרות הזדהות שונות? יושבים בבית בכורסא , עטופים בשמיכות מול הטלוויזיה? תתבישו! מחר אתם עשויים להיות במגרש שלנו.

tipid

New member
אתי אני היתי גם בככר רבין

וגם בירושלים ותומכת ומחזקת את עמדותיכם ככל האפשר! יישר כוחכם! ובהזדמנות זאתאני רוצה לברך את כל משפחת הפורום בברכת שבת שקטה מבורכת! מלווה בבריאות אושר נחת הנאה שלום ובשורות טובות בברכת סוף שבוע נעים.. מתמר

cangaroo

New member
על נכים 75% וגם על סיוע בשכר-דירה!

גם אני נכה 75% שחיה מקצבת נכות דלה ומסיוע מגוכך בשכר דירה. אני חולת-נפש וקבעו לי נכות של 75% אבל ברור לי שהיה ועדיין מגיע לי 100% אחוזי נכות, היות ואינני אדם יצרני שמתפקד, ואני יודעת שזו בעייה של הרבה הרבה נכי-נפש שכיוון שבעייתם איננה פיזית, ו"כלי-המדידה" בנוגע לה גסים במיוחד הרופאים בוועדות הביטוח הלאומי מרשים לעצמם "לשחק" עם אחוזי הנכות שלהם, הן אחוזי הנכות הרפואית והן באחוזי אי-כושר-ההשתכרות, ולאשר להם אחוזים נמוכים ככל האפשר כמנהגם גם בקרב בעלי הנכויות הפיזיות אלא שבקרב הנכים פיזית מרווח-ה"משחק" מצומצם הרבה יותר. (ועל ה ח ו ב ה להוציא את הוועדות הרפואיות מידי הביטוח הלאומי נאמר כבר רבות ולדעתי בהחלט ראוי להוסיף את הנושא למאבק ) בפועל קיצבת הנכות של נכים כמונו 75% נחשבת למלאה כמו של נכים 100%, אבל כמה עצוב שאנו עלולים למצוא עצמנו עכשיו מקופחים באיזשהו הסכם של מטה-המאבק שחלילה לא יכלול אותנו, או שייכלול באופן חלקי בלבד, אני מאד מקווה שזה לא יקרה אבל אני מצטערת לומר שהחשש קיים. כמו שציינתי אני שוכרת דירה, בסיוע פתאטי ומגוכך של משרד השיכון בסך 650 ש"ח, על הדירה אני משלמת 1200 (ובעלי הביית עומדים להעלות לי את המחיר משמעותית בתום החוזה בעוד חודש וחצי ) ואת ההפרש אני מוסיפה מהקיצבה הדלה של 1779 השקלים שאני מקבלת (ואני מאד מקווה שתשתנה), מה שמשאיר לי למחייה סכום של 1230 שקלים שאמורים להספיק לי לכל הוצאות המחייה השוטפות מסים מזון נסיעות ביגוד ועוד. איני רוצה להלאות אתכם בתיאורים נוגים של הקשיים הכלכליים בחיי, שמתווספים על הבעיות הבריאותיות, רק אומר שאנשים כמוני שחיים מסכומים כאלו מכירים טוב טוב את הבושה בכך מה שכרוך בדלות הזו, ואלא שלא חיים כך כנראה לא יידעו לעולם על מה אני מדברת (והלוואי שכך). מאז שאני זוכרת את עצמי נכה (4 שנים כבר) קיצבת הסיוע בשכ"ד הייתה 650 שקל ונשארה 650 שקל, לא העלו אותה בגרוש (ואינני יודעת מתי העלו אותה לפני-כן אם בכלל) למרות ששער הדולר (שאליו צמודים מחירי השכ"ד) נסק פלאים וכל יתר מדדי יוקר המחייה קפצו גם כן. אם זה לא הייה עצוב זה הייה מצחיק שקיצבה (שגם כך דלה ביותר) שמיועדת לסעיף מרכזי שכזה בהוצאות המחייה, נשחקת בצורה מטורפת שכזו במשך שנים כה רבות, וכל "האנשים הטובים" שבממשלה עומדים מנגד ואיש אינו מתקומם ואף לא פוצה פה בעניין זה. לסיום אני קורא למטה המאבק, ראשית כל כמובן שלעולם לא לשכוח את ציבור הנכים של 75% ולא לתת יד לשום קיפוח בשום צורה בעניינם. דבר שני הוא לשים דגש מיוחד ומרכזי על הנושא של העלאת סכום הסיוע בשכר דירה בצורה משמעותית עלייה שלא תייצג רק את השחיקה האדירה בסכום זה אלא גם תהוה עלייה ריאלית וממשית בקיצבה הנמוכה ממילא שכן נכים רבים נעזרים בכסף זה כהוצאה מרכזית בחייהם. (יואב קריים אמר לי בטלפון שהממשלה הסכימה להעלות רק ל-800 ש"ח ומטה המאבק לא חתם וייפה מאד שכך) אני מאד מקווה ומאמינה שבייחד נצליח שלכם תמיד ענת

cangaroo ,הרשי לי להוסיף לדבריך

לא רק שלא מקבלים 100 אחוז, המל"ל מוריד אחוזים גם למי שלדאבוני קטוע רגל או רגלים. "לדעת המל"ל ניתן ליצור רגלים בשר ודם"? כל עוד שלא ניתן ליצור רגל חדשה בשר ודם, איזו זכות יש למל"ל להוריד את האחוזים? המגמה הכללית היום מעבר לכל מה שאנו דנים בו היא להחליף את ספר הפרופילים (אחוזי הלקויות) בספר חדש "עדכני" אבל ממש "דרקוני". ספר הפרופילים החדש יפגע קשות בכל נפגעי פגיעות נוירולוגיות, פגיעות אורטופדיות שחלות על ציבור רחב ביותר קרי תאונות דרכים, מחלות עצביות ואחרים. כמובן גם פגיעות אחרות. אם אכן תתממש הכוונה להחיל את ספר הפרופילים החדש, דבר שנאבקים עליו בכל דרך אפשרית, נקבל עשרות אחוזים פחות ממה שיש לנו היום. אסור לוותר במישור זה אפילו פירור קטן אחד. כל הלקויות צריכות לדעתי להכלל בהסכם. לא רק מי שנקבעו לו 75 אחוזים. ישנם רבים שלמרות חומרת מצבם, הוועדות של המל"ל, אינן מאפשרות לתת להם את האחוזים שמגיעים להם באמת. הם מקבלים במקום 75 אחוז רק 74 אחוז לדוגמא. האחוז הזה משמעותי ביותר. כי 75 אחוז בקטגוריות מסויימות נחשבים למאה אחוז ואילו 74 אחוז מעניקים כמה מאות שקלים מינוס. המעוות שנמשך 50 שנה צריך להשתנות מהשורש ומהתפיסה. כפי שנכתב, צריך להוציא את הוועדות מהביטוח הלאומי לוועדות בלתי תלויות בנוכחות נציגות של אנשים עם מוגבלויות שיבחרו ע"י הארגונים השונים כדי לכסות את מגוון הלקויות. כך יהיה מקום תעסוקה לרבים מציבור אנשים עם לקויות. מי שיבחרו, יוחלפו מעת לעת כדי שלא יהיה חשש של טובת הנאה חס וחלילה. הוועדה תלווה באנשי מקצוע בכירים. הוועדות תתקימנה בנוכחות יועץ משפטי של הנבדק אם יש לו כזה למען שמירת זכותו לומר את דבריו וכדי להגן עליו. כמו כן תהיה זכותו של האזרח שמורה לו לערער על קביעה של הוועדות בנוכחות יועץ משפטי נוכח בחדר. משפט זה נכתב לאחר שנודע לי אתמול כי: נבדקת משותקת בגפים התחתונות, עברה סיוט בוועדה. מבלי לפגוע בזכויות, "רופא/ה שבדק/ה אותה היכה/תה במהלומה רבת עוצמה את הברך שלה בפטיש מיוחד כדי לבדוק אם יש תחושה ברגלה". "כמובן שהרגל נשארה ללא תגובה אבל הסימן הכחול הענקי שנגרם לה טרם נמוג". אני מקווה שהנ"ל תפנה לאגודה לזכויות האזרח ותגיש קובלנה בגין הנזק וההשפלה. חייבים לכלול בהסכם החלת חוק לימוד חובה בגנים רגילים ובבתי ספר רגילים למעט מקרים חריגים במיוחד. כחלק מההסכם, הסבה מקצועית גם לבני 35 ומעלה. חובת העסקת אנשים עם מוגבלויות בכל המגזרים ללא יוצא מהכלל. חובת הנגשה של כל בית פרטי וכל מבנה ציבורי. החלת חוק תחבורה ציבורית נגישה מידית בכל הארץ ובכל כלי תחבורה ציבורי. חלק זה יאפשר לרבים למצוא מקום עבודה נגיש. ומכאן במקום "להיות נטל" על החברה יהפוך לחלק אינטגראלי ממנה. שווה בין שווים. לדעתי יש לצרף לדיונים אקטואר, עורכי דין שבקיעים בנושא, רואה חשבון מטעם המאבק, כדי שניתן יהיה לקבל את המיטב. ויוכלו לקבל גם אלו שקשה להוכיח שיש להם מאה אחוזים ובפועל הם מקבלים 65 אחוזים כמו בריאות הנפש, פיגור ועוד ועוד. דין פרוטה כדין מאה. גם מי שנקבעו לו עשרה אחוז או 20 אחוז לא צריך להיות מקופח. אם היו נותנים לנו את הזכות לחיות בכבוד, העלויות היו הרבה יותר נמוכות. ואהיה צינית במכוון. כמה אנשים מרוויחים הון על גבינו בגין השביתה ?

ב י נ ה

New member
ושוב מוסיפה

אילו הייתה הממשלה "משריינת" מקומות עבודה במגזר הממשלתי (ואולי גם עסקים פרטיים ייצטרפו ליוזמה), עבור נכים המסוגלים לעבוד (תוך הבנה כי אנשים אלו סובלים לעיתים מתקופות של משברים ויהיה צורך למעבידים להתמודד עם זה). ולסבסד חלק מהשלמת ההכנסה שלהם, זה עשוי לעודד נכים רבים שמסוגלים כאמור, לנסות ולעבוד. עזרו להם לעזור לעצמם מבחינה כלכלית, ואף להחזיר לעצמם מעט כבוד וחשיבות עצמית. כמובן שמצבם של הנכים שאינם כשירים לעבודה בכלל, דורש פתרון אחר כגון העלאת שכרם לשכר המינימום המקובל במשק. יש לי הרגשה שמדובר פה על חלומות באספמיה, וחבל. חבל שאיבדנו את הרגישות המינימלית, ואת החמלה האנושית כלפי מי שזקוק לה ביותר.

asloma

New member
לאלה שהולכים, מדדים ובוכים

לא מגיע לנו כלום. כי אנו לא נכים
רק אלה שרתוקים מגיע להם ה כ ל ... הם באמת נכים 10000000% אנחנו "רק" 75% וזה כלום. הבנת את זה אבריימל´ה..?????? אבי סלומה

ADI52

New member
אבי, אשמח לדעת שגם אני לא נכה../images/Emo3.gif

אני רק מדדה... ולא תמיד.. וזה תלוי, עם או בלי.. ובאמת שלא ידוע לי לאיזה קטגורייה אני שייכת, כן נכה, לא נכה,אולי בסיום השביתה אדע.. עדי-פז

asloma

New member
ואולי תדעי אחרי שהחלום ייסתיים..

אחרי שהכל ייסתיים ואנו אל ביתנו נחזור, הלומי שכרון הכוח, הלומי קרב שלא נגמר. ה- "אם" שלנו תלוי על קולב של משאלות שווא. חלומותנו יחזרו לאותו מקום ממנו הם נבעו. אנחנו נשאר עם שברי חלומות, קשיי החיים. עם קטעים לא ברורים של הליכה על חבל דק, שבין גרירת "האני" אחר דגל שיוויון סתמי, לבין גרירת הרגל הפרטית אל הכפור והיחד.. לא נדע אף פעם נצחון מוחץ. אך, נצחונות זעירים, ששונות קטנים, של חיים הזורמים לאיטם במשעולם השולי. אבי סלומה

asloma

New member
ואולי תדעי אחרי שהחלום ייסתיים..

אחרי שהכל ייסתיים ואנו אל ביתנו נחזור, הלומי שכרון הכוח, הלומי קרב שלא נגמר. ה- "אם" שלנו תלוי על קולב של משאלות שווא. חלומותנו יחזרו לאותו מקום ממנו הם נבעו. אנחנו נשאר עם שברי חלומות, קשיי החיים. עם קטעים לא ברורים של הליכה על חבל דק, שבין גרירת "האני" אחר דגל שיוויון סתמי, לבין גרירת הרגל הפרטית אל הכפור והיחד.. לא נדע אף פעם נצחון מוחץ. אך, נצחונות זעירים, ששונות קטנים, של חיים הזורמים לאיטם במשעולם השולי. אבי סלומה

שח_מט

New member
דעתי -

אם תעשה את המכפלות של מה הדרישות במאבק כפול מספר הנכים תגיע לסכומים שבוודאי לא ימצאו בתקציב המדינה לכן התפשרות בסופו של דבר על קבלת הטבות לנכים קשים תהיה דבר בלתי נמנע ומובן. אני מקווה שבין השאר יקימו גם גוף (וועדה) שתחליט על מתווי פעולה לשנים הבאות ובהדרגתיות ישפרו את תנאי כל הנכים ולא רק הקשים. תהיה ריאלי! שחר

hayperes

New member
דעתי

שח----מת אתה רוצה שכל שאר הנכים יצומו עד שימצא הכסף,לכל שטות יש כסף אבל לאנשים שבאמת מגיע(ניראה אותך חי מ1700) אין בתקציב? אני רוצה שתגיד לי למה כשנדרשתי לשלם ביטוח לאומי שילמתי על כל השכר שלי(והוא לא היה נמוך)והיום שאני נכה (תאמין לי שזה לא מרצון)נותנים לי 1700שח´ לסיום שח מט אתה רוצה להתחלף איתי?

שח_מט

New member
תרגע ידידי -

קודם כל יש לי 65% כללי אז אני לא מדבר מבורות. העניין הוא שבמו"מ פוליטי לא תשיג הכל (!). לכן הקולות על הצעות הפשרה הם הגיוניים ותראה שבסוף תושג פשרה שבעיקר תתן הטבות לנכים קשים. אין לי ספק שיש הרבה עיוותים גם לנכים של פחות מ- 100% וכל הסיפור של אם אתה לא עובד אתה מקבל משהו , ברגע שאתה עובד אפילו בשכר זעום רוב ההטבות אינם.... את העיוותים האלה צריך לתקן באמצעות וועדות מקצועיות משותפות לאוצר, ביטוח לאומי, נציגי הנכים ונציגים חברתיים כדי למצוא דרך שכולם יחיו בכבוד. את תשכח שתקציב הוא עניין פוליטי-חברתי וכרגע לנכים אין ייצוג הולם בכנסת וזאת אחת משורשי הבעיה. שחר

tertet

New member
עדיין לא קבלנו תגובה בנושא, לתשומת

עדיין לא קבלנו תגובה בנושא, לתשומת לבכם, ולתשומת לבך אתי אברהמי ואנשי המטה!!!!????

למעלה