מה שכל אבא חייב לדעת : יש תינוקות שאין להם..

karenell

New member
מה שכל אבא חייב לדעת : יש תינוקות שאין להם..

חודש אם-פת-יה בהיולי לוח זמנים לפעילויות יתפרסם באתר שלנו: www.hioli.co.il לקראת יום האישה הבינלאומי, בית היולי ביחד עם ארגון "מאיר פנים" יוצא למסע התרמה. בית היולי מזמין אתכן, נשים ואמהות להעצים את הרגישות, הדאגה והאמפטיה, את הרווחה ואת העניין בזולת, את הנכונות לסייע ולהעניק חמימות לתינוקות נזקקים בקהילה. אמהות היא מרחב מגונן ומיטבי, בו לתינוק יש את כל צרכיו על מנת לצמוח. אמהות היא חוזק ועוצמה, למידה עצמית ורגישות. אנו בהיולי, שמחות ומוקירות את הזכות הגדולה שניתנת לנו לקחת חלק ולשמח אמהות ותינוקות. במסגרת מסע ההתרמה, מועדון ארוחת הבוקר שלנו יהיה פתוח משעה 9:30. במועדון ארוחת הבוקר נגיש לכן: ארוחת בוקר צבעונית ומזינה, חגיגה של בריאות, טעמים וריחות. אל כל ארוחת בוקר יתלווה מפגש מרתק וחוויתי עם מגוון המטפלים, המדריכים והמנחים של היולי בתחומים: פילאטיס, יוגה, בייבי יוגה, דרך הצלילים, פיזיקה משפחתית, עיסוי תינוקות, ייעוץ הנקה, רפואה סינית, שיאצו, עיסוי בשיטת בחט, ריקודי בטן, סדנאות הורים, שיקום רצפת האגן ועוד. כולל בייביסיטר בזמן ארוחת הבוקר והמפגש. מחיר ארוחה הוא 40 ₪ מתוכו אנו תורמות 15 ₪ למען משפחות ותינוקות נזקקים. סכום זה יוקדש במלואו לקניית מצרכים, מגבונים, מים מינרלים, צעצועים ובגדים, ללא מטרת רווח. אנחנו מזמינות אתכן להצטרף אלינו, למועדון ארוחת הבוקר, להתענג בביתנו, ליהנות מחברה טובה, בייבי-סיטר לקטנטנים, אורחת בוקר מפנקת ושלל תכנים מרתקים ומפנקים. אנו תקווה שכל אם תביא עימה מעט אור, כדי שנראה בעיני האמהות הנזקקות את הניצוץ, אנו תקווה שהאור הגדול יחמם ויגן על הקטנטנים. אנו מברכות את היוצאות עימנו למסע התרמה זה. צוות היולי לפרטים: 04-6364457 050-8614420 נל עמית

Master Stav

New member
אני מבין שמצםים שנעביר את ההודעה לנשים שלנו

אחרת לא ממש ברור לי מה ההודעה הזו קשורה לפורום ץץץץץץ

karenell

New member
גם אתה מוזמן

ההודעה היא לכל מי שהוא הורה. הכיתוב הוא בלשון נקבה , אבל הפנייה היא לכל מי שמוכן ורוצה לתרום. האם אפשר לעניין אותך בארוחת בוקר ,ובו בזמן לספר לך על "פיסיקה משפחתית", או על החשיבות של עיסוי תינוקות להתפתחות שלהם? יש מקום לכוווולם. ואפילו תבוא עם התינוק/ת ותיעזר בבייבי סיטר שלנו ב ח י נ ם.

Master Stav

New member
בואי העשה קצת סדר ...

שם הקומונה : להיות אבא את פונה בלשון נקבה .....ואחר כך אומרת שזה מכוון לכולם.... הכוונה טובה ....ואני מאחל לך הרבה בהצלחה ....אבל אם את רוצה באמת להצליח אולי שווה להפנים שאבות ובמיוחד בתקופה שלנו הינם חלק בילתי ניפרד מגידול הילדים הן מבחינת אחריות והן מבחינת המטלות אותםן הם חולקים עם בנות זוגם ומשגיעים לפורום ששמו להיות אבא ....מנסחים פנייה דו לשונית או לחילופין ..... מנסים פנייה למין המיוצג פה בפורום אני קורא את הפורום הזה כבר כמה חודשים והצטרפתי באופן פעיל לפני תקופה לא ארוכה מעולם לא גירשו מפה אישה ההיפך תמיד ענו אם ידעו את התשובות וקיבלו כול אחד בזרועות פתוחות ..... משום מה ...לטעמי לפחות בצורת הפנייה שלך יש טעם לפגם ושוב זאת מבלי להוריד מחשיבות הנושא עליו מדברת ההודעה .

karenell

New member
תודה על שהסבת את לבי

האם אתה רואה צורך לכך שאסב את הנוסח ללשון זכר , או שנסתפק בזה להיום ומחר אעשה שיעורי בית ואענה לבקשתך.. שמחה שהחשיבות של התרומה עברה ברכות חמות

Master Stav

New member
לא הגבתי בקטנוניות ....הגבתי ממקום של בנייה

את לא חייבת לנסח למעשה את לא חייבת כלום למעט להיות שלמה עם עצמך ..... מה זה אומר ? וואלה לא יודע ...לכי לראי ותסתכלי לעצמך בלבן של העיניים ....
יום ניפלא

karenell

New member
העיקר הוא התרומה לתינוקות הנזקקים

זאת לא פרסומת והעיקר הוא התינוקות הנזקקים. אנחנו לא מתחרים באף אחד ואם תלך לכל מקום אחר זה מבורך. באמת שלא התכוונתי לפגוע. חבל על הכעס והקיטונות של הציניות צר לי שהגבתם כך. אני לא אופיע כאן בפורום יותר זה בטח יקל עליכם . שבת שלום

shno

New member
ההודעה שלך מכעיסה אותי משתי סיבות

האחת, משום שהיא פרסומת שאסורה עפ"י תקנון תפוז, והיא מפורסמת מבלי שקיבלת אישור לכך ממנהלי הפורום. הסיבה שהיא לא נמחקת היא רק בגלל הדיון שהתפתח בעקבותיה, אך הריני מסב את תשומת ליבך לעובדה שפרסומים עתידיים ימחקו לאלתר. השניה, משום חוסר תשומת הלב והזלזול המופגן בפורום ובגולשים בו. להעלות לכאן פרסומת שמופנית לאמהות וכתובה בלשון נקבה - כמוה כיריקה בפרצופנו. אין שום סיבה שבעולם שהודעות בדבר פעילות המיועדת להורים באשר הם הורים תהיה מנוסחת בלשון נקבה. אין המדובר בהזמנה למפגש הנקה, שאז אפשר להבין את הניסוח בלשון נקבה. המדובר בפרסום פעילות שאינה יחודית לאמהות ו/או נשים, אלא היא מיועדת להורים, ולכן תמוהה בעיני הבחירה לפנות ל"אמהות" ולא ל"הורים". ותסלחי לי, אבל אני ממש לא מקבל את ההסבר שלך שהמודעה מופנית גם לאבות. מודעה שמדגישה חזור והדגש את הנשים והאמהות כקהל היעד - אין לי דרך אחרת לקרוא אותה. ברור לי ונהיר לי שניסוח המודעה נעשה מתוך מחשבה אך ורק על אמהות ונשים, ושאף אחד (או אחת) מהמעורבים בניסוח המודעה ובגיבוש הפעילות לא חשב/ה לרגע ליעד את הפרסום גם לאבות. "אמ-פת-יה" - הרי רק מעצם הסלוגן ברור שהכוונה לאמהות. כל הפעילות מתרחשת לכבוד יום האישה הבינלאומי (מה רצתן להפוך את יום האישה לחודש שלם, נשגב מבינתי, אבל ניחא, נשאיר את הויכוח הזה למקום ולזמן אחרים), מה שמידית מקצה אותנו מחמת מיאוס והופך אותנו לקהל יעד לא רלוונטי (יכלתן באותה מידה להחליט שהפעילות היא לכבוד "יום המשפחה" שחל אך לא מזמן). טרחתן להדגיש ש"בית היולי מזמין אתכן, נשים ואמהות". אם כבר מפרטים מי קהל היעד, ואם קהל היעד אכן היה כולל גם אבות, הרי שכל שנדרשתן לעשות הוא להוסיף עוד מילה אחת - אבות. כי הרי לא פניתן לאמהות מתוך מחשבה על הורים - פניתן גם לנשים, בלי קשר להיותן אמהות או לא. בקיצור - פרסומת אסורה וחצופה למדי לפרסום בפורום "להיות אבא". בית היולי לא יזכה להתכבד בנוכחותי (בניגוד, למשל, לדיאדה, שטרחו להפנים את העובדה שלילדים יש גם אבות, ושגם הם ראויים להתייחסות). קודם שהמקום יואיל לחדול מלהיות מקום המבוסס על אפליה מגדרית. אינני טורח לתרום ולהתארח אצל אנשים שאפליה מכל סוג שהוא היא קו מנחה לפעילותם.

Master Stav

New member
תודה לך.....

אמרת את אותם הדברים שאני אמרתי אבל הרבה יותר חד וברור ועל כך תודה

karenell

New member
מה עם התינוקות ? לא תרצה להתייחס לזה?

לא הגבתי בציניות כשאמרתי שלקחתי לתשומת לבי. דוקא חשבתי שצדקת . עכשיו , אחרי שאמרתם שאין לכם בעיה עם נשים שמצטרפות לפורום, אבל פירשתם אותי כלכך בקיצונית, אני שואלת את עצמי... התכוונתי בכל הכנות לתקן את הנוסח. מה שעומד לנגד עיני הוא לא האגו שלי. אתה מוזמן גם לא לשרך את רגליך אלינו, אלא פשוט להיות מודע לכך שיש ארגון שדואג לתינוקות נזקקים. תעשה עם זה מב שאתה מבין. העיקר שבאמת תהיה בשלום עם עצמך ועם נשים. שבת שלום.

schlomitsmile

Member
מנהל
לעניות דעתי זוהי דוגמא לקצר מצער בתקשורת. אני חושבת, שהדברים שיש לך לספר, עשויים בהחלט לעניין לא מעט אנשים כאן. היתה פה כניסה ברגל שמאל, אם פניה בלשון נקבה, והזמנה שיש בה גם פן מסחרי. מקוה שתשובי לכאן, כמשתתפת שיש לה מה לשאול ומה לספר, ואני סמוכה ובטוחה שהג'נטלמנים המקומיים יקבלוך בברכה ../images/Emo13.gif שבת שלום מנוחה ושלווה לכולם וכולן, בלי הבדל מין, דת, צבע, גזע ושאר ירקות ../images/Emo140.gif

חנול

New member
הערה קטנה לעמית נל

עמית יקרה, בית היולי מוכר לי כמקום פעילותה (עד לאחרונה, אולי עדין ואולי כבר לא, איני עוקבת) של אחת האדומות מפורום היריון ולידה. עוד בתחילת דרכו שלה פורום פרסמה פה הודעות, בין השאר על המקום, היו ויכוחים קצרים על תוכנם והתאמתם לפורום, ולבסוף הגענו לקונצנזוס, והיא נעלמה, ז"א אני כבר לא רואה הודעות שלה.עוד אז הסברנו כי מדיניות הפרסום של היריון ולידה שונה משלנו (בקצרה, שלהם גורסת כי פעילות חינמית מותרת בפרסום, ובכל מקרה גם אז אין המדובר במקרה כזה הפעם). אחרי כל זה, להכניס הודעה כמו שהכנסת זה פשוט חוסר רגישות. אני מודה לך שהתנצלת ואמרת שתתקני. אבל, לקחת את הכעס שעלה נגד הודעתך (כעס ברור ומוצדק לכל הדעות, לפחות בעיני, כאישה משתתפת בפורום), ולהגיד שבגלל זה נראה לך שבכל זאת לא מקבלים פה נשים, או תגובות סטייל "ניחמתני" , ו"אני לא אופיע פה יותר" (ע"ע 2 תגובות מעלה), מרגישות לי קצת כמו "ריגשי". מקבלים פה נשים. כאלו שמקבלות גברים כשווים להם. בנקודת הבסיס הזו של הפורום, לפי הודעתך הראשונית, לא היה נראה שאת עומדת.וחבל. א מוזמנת להמשיך ולגלוש בפורום, על מנת ולקבל זווית ראיה שונה משלך.

ferdinand

New member
הממממ ../images/Emo66.gif

אמרו כבר את רוב מה שהיה לי להגיד, כתגובה על ההודעה הזו. אני שמח גם על הנימה המפוייסת/מפייסת של חנול ושלומית (זה מקרי שתגובות ברוח כזו הגיעו מנשים?
) באופן עקרוני - אין לי, אישית, בעיה עם תרומות כאסטרטגיית שיווק, תרומה היא תרומה היא תרומה (ולדעתי - אין בה פגם גם אם הצדיק יוצא נשכר בעולם הזה מצדיקותו!) יש לי בעיה עם שיווק מעל דפי הפורום (גם אם הוא נעשה על ידי המנהלים!) ולגבי לשון הפנייה בהודעה, אז אכן - יש בעיה בשפה העברית (כמו שמאיר שלו התיחס לזה איפשהו: "בגללך ובגלל השובינזם של השפה העברית!") נוצרה כאן סיטואציה מצחיקה - סוג של הפוך על הפוך. אני מניח שחברי הפורום (הגברים) וזו גם אחת הסיבות לכך שאנחנו כאן - בעלי השקפת עולם... איך להגדיר את זה? באופן פשטני וישיר: "פמיניסטית", לא! יותר עדיף: "שיוויונית". לו הפנייה בלשון נקבה היתה מתוך התרסה על השוביניזם של השפה, ומכיוון שחלק גדול יותר של קהל היעד הוא נשים ואמהות (ובכך זה תואם גם את החוקים החדשים בעניין של האקדמיה ללשון) ניחא. אך זה לא המקרה. הפנייה בלשון נקבה במודעה נבעה מתוך תפיסה סטריאוטיפית שוביניסטית - שעל פיה כל ענייני הבית והמשפחה הן על נשים (בדיוק כמו שמפרסמי אבקות הכביסה למינהן, פונות אל נשים!) אבל נגיד שגם על זה - ניחא. הפורום הזה כאן, הוא נישה מיוחדת מהבחינה הזו, הוא פורום גברי! לא שוביניסטי, אלא גברי! הוא קם (וממשיך להתקיים, ומושך אליו אנשים) מכיוון שכל(!) הפורומים האחרים שעוסקים בעייני "הורות" נכבשו ביידי נשים, ולגברים - אבות, קשה לפעמים למצוא שם את מקומם. כמובן שהמקום מקבל בחום ואף שמח בחברתן של נשים בו, אבל מכל מי שבא/ה פה, הייתי מצפה לרגישות מהבחינה הזו - ולו מעצם שמו של הפורום. וז'הו - סתם, שקט לי ומשעמם לי!
הבנים כאמור לא כאן, הקטנה כבר הלכה לישון, והגדולה מעבר לים! חחחח! שבת שלום.

schlomitsmile

Member
מנהל
לא יודעת מה זה 'ריגשי' אני באמת מאמינה, שהיה פה קצר בתקשורת, שקרה בתום לב, לא מתוך כוונה רעה או חוסר רגישות של פותחת השירשור או מישהו אחר. במהלך אותו קצר, היא התנצלה, וגם נפגעה. אז מה רע בכך שבנאדם מבטא את העובדה שנפגע? למה להתייחס לזה בציניות, כרגשי?

חנול

New member
לא היתה שום ציניות

אבל אני מכירה מאד את אסטרטגיית ה- "אה, אתם כועסים, אז בעצם אתם לא מוכנים לקבל פה נשים...". לקחת את הכעס שהובע פה, ולהפוך אותו למין "טוב, אז אני הולכת"...זה אצלי ריגשי. את יודעת מה, לא ריגשי. קבלי תיקון-ילדותי. נו באמת...לבוא, לפרסם הודעה שלא מתאימה למדיניות הפרסום בפורום, על אף שהדבר כבר הוסבר למקימי בית היולי, לכתוב את ההודעה הזו בלשון שבפירוש לא עשתה פה טוב לאף אחד, ועוד אז לעשות.."טוב ,אז אני הולכת"..חליק... אולי אני קצת קשה איתה. אבל זו אני. זה מה יש. הצליחה גם קצת להכעיס אותי....

למעלה