מה שכן,

מה שכן,

הכנתי כינוי עברי מקצועי לתופעה הידועה בכינויה העממי "החזרה בתשובה" אפילו רבינו נאלץ להשתמש בכינוי זה באחד משיריו מחוסר ברירה לנוכח העדר מוסג מיקצועי לתופעה זו. "החזרה בתשובה" או "חזרה בתשובה" זהו קונספט מתנסה שנכפה על הנאורות הפוסט דתית, ומשמעותו "לשוב" כביכול אל הרע במיעוטי כבררת מחדל. לכן מעתה אל תומר "החזרה בתשובה" אלה "שידול לעיסוק בתורה", ו"מחזיר בתשובה" - "משדל לעיסוק בתורה" וכן הלאה... יש לי עוד מונח מקצועי - הגדרה משפטית לחוק יסוד הפרדת הדת מהמדינה המונהג במדינות רבות. ברגע שיונהג גם בישראל אני מציע שיקראו לזה "חוק יסוד: כבוד הרב וחירותו".

משמרותי

New member
יש יש יש

הרבי ג'ו כפרה האזינו לביצועו של קובי אוז למדרש יונתי בקיסריה בני אתה לא מתכוון לרבנים שדיברנו עליהם?

yossnet1

New member
כפילות מיותרת

המונח במקורי מדבר על תשובה (שיבה) ולא על חזרה בתשובה ובטח שאין שום טעם בביטוי "חזרה בשאלה"

דקל נור

New member
תשובה לתשובה

תשובה גם פרושה תשוב ה' (השכינה או אולי הבורא) . ואם לא הלכתי יש לי לאן לחזור ?" זה שהחנווני אומר שאין סוכר זה לא אומר שאין בשום מקום סוכר אלה כאן ועכשיו אין אבל במקום אחר ודאי וודאי". " שנאמר כי עפר את אתה ומעפר לוקחת "

משמרותי

New member
שאלת תם

מה התשובה,כאילו מאיזו שאלה? ומסכים עם דקל:לאן אני שב הרי בכלל לא הלכתי...השבתי וגם חזרתי? הביטוי השגור בימינו הוא "מתחזק",וגם את זה אפשר לדסקס...במה במי איך כמה לרבי ג'ו כפרה הפתרונות עם ישראל חי

yossnet1

New member
תשובה

תשובה משמעותה חזרה כמו שכתוב- "שובה ישראל עד ה' אלהיך". מן הסתם החזרה היא מנקודת מבט מאמינה.

משמרותי

New member
תודה יוסף.אם כך

הביטוי לפעולה ההפוכה שהיא"החזרה בשאלה" איננו נכון בעיקרו של עניין,כי אין כאן שאלה אלא אם האדם באמת מחפש תשובה,וגם אין חזרה וכי לאן הלכנו? אני הלכתי לשאוף קצת רוח ולהלבין כאבים בכותנה אה..התחלתי גם לסלוח...לא יודע למי בשלב זה,אבל סלחתי....

למעלה