מה שלא אהבתי ב"דיג'ימון"

Apikachu L

New member
מה שלא אהבתי ב"דיג'ימון"

לאחר הרהור קצר, הגעתי למסקנה שיש בסדרה חיסרון. בולט מספיק, עד שהתפלאתי מעט איך לא שמו לב אליו, או אולי שמו לב, ואני לא שמתי לב ששמו לב. הדיג'ימונים, בסדרה, מוצגים, במידה מסויימת כמעט פחותים מבני האדם. חברות נפלאה או לא, כל נקודת המבט בסדרה היא על הדיג'ימונים מנקודת מבט אנושית. כמעט ואין אזכורים לתרבות, מנהגים, ודרכי חיים. ישנה תחושה שאלו באים רק כדי להבהיר למה מקבלים את הגיבורים בסבר פנים יפות, ואחר כך דופקים בהם מכות נמרצות. אין כמעט התיחסות להרהורים אישיים שלהם. האים אי פעם ביומון אמרה שהיא מפחדת להילחם כי היא לא רוצה למות? האים אי פעם גילמון הביא התעניינות בסיבות לכך שריינאמון עושה כל מה שריקה אומרת לה, והוא לא ממש מחויב לזה? כמו כן, לא ראיתי יחס אמיתי לרגשות של הדיג'ימונים. להנרי מותר להיות מדוכא ולבכות על מר גורלו, אך טרייראמון תמיד ינסה לעודד אותו. זוהי נקודת מבט די שטחית על מה שאמור להיות עולם שונה, וחדש, בעל חוקים שונים.(שמתם לב שחוקי הפיזיקה שם שונים במקצת?). פרט לDigimon X Evolution, לא ניכר שיש לדיג'ימונים מערכת חברתית אשר הינה יותר מבסיסית. זו אחת הסיבות שזהו אחד הסרטים הטובים, כי הוא מציג את העולם הדיגיטאלי מנקודת מבט קצת יותר קרובה לעולם הזה. אבל עדיין, רוב הסרט ניכר באנושיותו, כאשר דברים רבים כל כך נותרים בגדר"ככה זה", ואין הרבה הרהורים אישיים של דיג'ימונים (למרות שהיו הרבה יותר מהרגיל), אלא אם הלכו להתפגר עוד רגע. השאר - מכות ובריחות. סרט זה יהה בהחלט יוצא דופן, ויהיה נחמד אם בעונה החימשית תהיה יותר התייחסות לדיג'ימון. ולמרות הדמות הצבעונית יחסית שהם נתנו לאגומון, הוא עדיין נותר לא הרבה יותר מ"פארטנר". למרבה הצער, נראה שהם לא יעשו הרבה בעניין, וחבל. ניתן היה לפתח את העולם הדיגיטאלי למשהו באמת מיוחד. ומה אתם לא אהבתם כל כך בסדרה?

הם נתונים ואין להם רגשות,

ואם לא תסכים איתי אני אשלח אחד מהם שיעשה ממך אפס!

תפסיק לנסות לנצל אחרים.

איזה חוצפה, אחרי שאתה אומר שהם יצורים חיים ויש להם רגשות, אתה שולח אותם להילחם במקומך? להקריב את עצמם כדי להגן עליך? יאנה צודקת. ואתה צריך להיות דיג'יגורל, כי ככה אתה מתנהג. יאנה, כנראה בסדרה עשו משאל עם, והדיג'ימונים החליטו שהם מסכימים להילחם.

אבל זה לא ניצול, להיפך.

בגלל שהם יצורים חיים בדיוק כמונו גם להם יש בחירה חופשית, והם מוכנים להילחם ואפילו להקריב את עצמם למען שלום העולם הדיגיטלי. דיג'ימונים, התאחדו! חלף היום בו הייתם רק תוכנות ונתונים! הגיע העידן החדש, העידן בו יבינו בני-האדם את כוחן האמיתי של המפלצות הדיגיטליות! היכונו לתזוזה! למקומות, היכון, אש!

Apikachu L

New member
אני חושבת שהם לא ממש הסבירו למה

כי הם כזה: "אני טאי! או לא, מישהו רע משתלט על העולם!" "אני קורמון, וטאי חבר שלי!" "קוראמון, תפוצץ אותו מכות! אני אתך!" "קוראמון דיג'יגדל..." וזה מרגיז. בשלב מסויים הדיג'ימונים מאבדים את האישיות(כמו שעשו לגאטומון), והופכים לשותף. סתם, שותף.

Snake Bandage

New member
קורומון.

חוץ מזה, הדיג'ימונים תפקידם להאיר על האישיות של השותפים האנושיים שלהם. האינטראקציה בין הילדים לדיג'ימונים שלהם באה בעיקר כדי לפתח את הילדים, לשנות אותם ולחשוף את האישיות שלהם. בין אם זה הקונפליקטים בין האישיות של ג'ו וגומאמון או החברות בין יאמאטו וגאבומון, הכל נועד לא כדי לפתח את הדיג'ימונים אלא את הילדים. אנשים לא יכולים להזדהות עם מי שלא דומה להם, ברוב המקרים, ולכן רק הדמויות האנושיות מתפתחות. מעצבן, כן, אבל מה לעשות.

Apikachu L

New member
אבל כאשר יש אינטראקציה דו צדדית

מצפים גם להתפתחות דו צדדית. לא רק התפתחות דיגיטאלית.

Snake Bandage

New member
אז מצפים. מה לעשות.

גם אותי זה מעצבן. אבל אין מה לעשות, דיג'ימון זה לא ממש על הדיג'ימונים (אלא אם כן מדובר ב-X-Evolution). זה קצת אבסורד, אבל הסדרה היא באמת בעיקר על הילדים והדיג'ימונים הם רק כלי. הדבר היחיד שאנחנו יכולים לעשות זה לפתח את הדיג'ימונים עם פאנפיקים וכאלה.

Apikachu L

New member
ציפוי יש רק בחטיפי שוקולד.

אפשר לצפות הרבה. השאלה היא אם טעים.

Snake Bandage

New member
אהה, נקודה חשובה מאוד.

אם מצפים יותר מדי אז זה נהיה מגעיל ורוצים להקיא. אז מצפים מעט כדי שהטעם הטוב ישאר. (=

star_female

New member
גם בסרט של פרונטיר יש התייחסות

לרגשות ולמנהגים של הדיג'ימונים :X

למעלה