מה שלום כולם?? שמעו משהו!

מה שלום כולם?? שמעו משהו!

מה שלום כולם פה? אני מקווה שבסדר גמור. אני חייב לספר לכם משהו, לפני כמה חודשים סיפרתי פה על החבר'ה מביטוח לאומי ששיגעו אותו על חוב ישן שאני חייב, וזה כי ביקשתי את הקיצבת נכות. אכן באתי אליהם וסגרנו שאני אקבל קיצבה מקוצצת והחלק של החוב יוחזר אליהם, וככה העניין יסתדר. ופתאום הם החליטו שלא שילמתי להם את מלוא החוב, והם התחילו שוב לשלוח מכתבים של אזהרות ועכשיו מכתב עיקול, והנה היום מופיעים אצלי המעכלים פעם שניה! מבקשים לעכל לי מטלטלין, ואני בכלל לא עובד ואין לי שקל, והכל של ההורים אני פשוט סגרתי להם את הדלת ולא פתחתי הם הלכו והשאירו מכתב. בכל מקרה- אני לא יודע מה לעשות? מה קורה איתם?

מיליתו

New member
לפנות למנהל שלהם

להציק במכתבים, ואפילו לבוא למשרדים שלהם. יש עו"ס שמטפלות באנשים וניתן לפנות אליהן. בכל מקרה אין שום סיבה לשבת בבית ולחכות למעקלים.

azehu

New member
יש לך חבר עו"ד?

אם יש לך איזה חבר עו"ד זה הזמן לבקש טובות. הוא בטח ידע למי לפנות וזה עוזר שמישהו מדבר בשמך עו"דינית, כי ככה הרבה פחות קל לסבן אותך כשמישהו מתחיל לצטט להם חוקים ולצעוק שמפירים את זכויותיך...

אם לא יש את שיל שיעזרו לו

יש בכל עיר את שירות יעוץ משפטי לאזרח (שיל) ושם תוכל לקבל סיוע משפטי ויצוג בפני ביטוח לאומי

יוני יש פורום חדש דיני ביטוח לאומי.

שם הפורום כאן בתפוז פורום דיני ביטוח לאומי. מנהל אותו עו"ד גרשון, עקבתי קצת אחר השאלות שהפנו אליו וקראתי את התשובות שלו. הוא מאוד בקיא בכל מה שקשור בדיני ביטוח לאומי והוא עונה בגובה העיניים עד שתבין. התרשמתי מאדם מקסים עם הרבה רצון לעזור לכל האוכלוסיה. תכתוב לו, תספר לו הוא עונה מאוד מהר, יתכן שהוא יוכל לעזור לך או להפנות אותך לאנשים מוסמכים. אגב, רק אתמול בלילה אחרי ששלחתי לך מסר גיליתי את הפורום הזה כי הוא די חדש כאן.
אתי

תודה לכולם../images/Emo24.gif------עידכון------

תודה גם לך אתי על המסר. בכל מקרה ממש עכשיו חזרתי מהביטוח לאומי הם די מקשיחים שם עלי כי לא באתי לוועדה. האמת אני מבולבל, כי גב' בביטוח לאומי אמרה לי לפני חצי שנה שההסדר תשלומים שלי נסגר ואין לי שוב חוב כלפיהם, ולכן אמרו לי בטלפון שאין לי מה לבוא לוועדה כי אני אחרי המחלה. מסתבר שהיא לא דייקה כי הפסיקו לי את הקיצבה ובכלל- קיבלתי הרבה פחות ממה שהגיע לי, הם עצמם לא יודעים מה קורה א' אצל השני (אני מתכוון למחל' הגבייה ונכות) אז במח' גבייה הסכימו להקפיא לי תהליכים ל-3 חודשים עד שתתברר זכאותי לנכות בוועדה (אם יזמנו אותי בכלל) ובכל מקרה את החוב המלא אני אמור לשלם. ניסיתי להסביר שאני בלימודים ועבודה ממש לא רוצים לקבל אותי! כי מעסיקים חוששים מעובד שיחלה אצלם, בביטוח לאומי לא מקבלים את זה הם מבחינתם רוצים לראות כסף. אני מחכה 3 חודשים ומקווה שיאשרו לי עוד קצת קיצבה שממילא תילך אליהם חזרה... בכל מקרה תודה לכולכם על ההתעניינות ושרק נהיה בריאים אמןןןןןןןןןן חיים טובים לכולנו

תשמע תתיעץ עם סיוע משפטי

ואפשר לקבל תביעה אחורנית שנה , אז תבקש החמרה תבין קצבת נכון יש שתי אחוזים * אחוזי נכות בגלל הבעיה שנוצרה בגוף * אחוזי אי השתכרות כלומר יש הבדל באחוזים שנקבעים למשל אצלי יש 89 אחוזי נכות לצמיתות ו100 אחוז אי השתכרות כי אני לא יכולה לעבוד ואז מקבלת קצבה מלאה תתיעץ עם יועץ של ביטוח לאומי איך אתה יכול לקבל את מלוא הזכיות שלך ושתצדע גם אם אתה לא עובד יש מינימום תשלום לביטוח לאומי שיורד מהקצבה שמשלמים לך .

יוני - הצעה בלבד

אני בכל זאת ממליצה לך לכתוב לעו"ד שמנהל את פורום דיני ביטוח לאומי וגם לפניות הציבור של ביטוח לאומי. שבוע שעבר כתבתי לפניות הציבור של הביטוח הלאומי על איזושהי בעיה עם הנכות של בעלי והם טיפלו מיד ועדכנו אותי פעמיים במכתבים עם העתקים "לכל העולם" בפניות הציבור מאוד חשוב להם לדעת אם יש בעיה באיזשהו סניף או עם פקיד/ה אטומ/ה שלא מוכנים להבין אותך. אל תחכה 3 חודשים, כי כרגע זה רק כיבוי אש ובעוד 3 חודשים שוב תתחיל להתרוצץ או לחיות בפחד שיגיעו המעקלים?

פשוט מאד

לגשת לביטוח אומי באיזור שלך , לבקש להוציא תדפיסים ואת ההסכם שעשית איתם , הרי לא יתכן שסיכמת איתם דברים בלי שהדברים יהיו רשומים. ובנוסף תדפיס של 3 חודשים של קצבת נכות שבה הוכחה כי אתה מקבל קצבת נכות מקוצצת (תדפיסזה הם נותנים בלי כל בעיה), ולבקש שיוציאו לך במקום ביטול עיכולים.

עידכון למעלה---- אגב בריאות----

במשך החודשים האחרונים יש לי כאבים בחזה באיזור הלב ממש, ולפעמים באיזור ששם היתה המחלה הכאבים האלו באים ונעלמים, אני קצת חושש מזה מישהו יודע ממה זה יכול להיות?

דבר עם הרופא שלך

אל תזניח כי יכול הליות שהכאבים הם מהשרירים בגלל שינוי לחץ האויר שתדע סרטן לא כואב !!!!! אבל דבר עם הרופא שלך שיבדקו את הלב הריאות העצמות

למעלה