חזרנו הביתה- הטיול בגליל היה מושלם!
לעולם לא אהיה שבעה מלראות את נופיה הנפלאים של הארץ שלנו - ובמיוחד הגליל שלנו. צבעי הנוף המשתנים בכל עונה , הדרכים , הכבישים , הגשרים, בכל ביקור בגליל (אנחנו לא מטיילים בכל יום
) - ישנם שינויים חדשים . (אני חושבת שזו המדינה היחידה בעולם - שמפת הדרכים החדשה שקנית היום - אולי לא תוכל להתאים בדיוק נמרץ - לטיול הבא
). נסענו רוב הזמן על פי המפה (השתמשנו במספר מפות חדשות יותר וחדשות פחות) ולמרות שמצאנו את הנתיבים שלנו על פי המפות - תמיד 'גילינו' דרך חדשה שעדיין אינה מופיעה במפות שלנו. הכרנו חברים חדשים - מקיבוץ סער - גם טיילנו כמה שעות נחמדות בחברתם בראש הנקרה ובאכזיב . בהמשך עברנו מהגליל המערבי - אל הצפון והמזרח , ובינתיים שמחנו לפגוש ולהכיר את מיקי מהצפון1 - תודה על קבלת הפנים הנהדרת מיקי , נשמח מאוד לראות אותך גם אצלינו . טיילנו על הירדן , הלכנו לאורך מסלול 'טיילת' שליד כפר בלום - שלא הכרנו אותה מטיוליינו הקודמים . בהמשך הטיול- הקפנו את הכינרת . ממש תענוג לעיניים. הכינרת מלאה מים!!! כמה שנים עברו עלינו עם כינרת חצי יבשה? - כמה מרחק נאלצנו ללכת מהחוף עד שנגיע אל המים שהתרחקו בכל שנה? - ועכשיו אני בהחלט מאושרת שוב לראות מים!!! היה שווה לבלות 4-5 ימים בגליל !
בסיום הטיול - בילינו במחנה עתלית מספר שעות. היה מאוד סימלי עבורי לבקר במחנה עתלית המשוחזר- דוקא ביום העצמאות, כי אני נולדתי במחנה עתלית!!! כאשר עוד לא היתה מדינת ישראל - והאנגלים שלטו בארץ ושמרו על מחנה הפליטים שהגיעו מאירופה. בת שמונה חודשים הייתי כאשר קמה מדינת ישראל - והפליטים - בינהם הורי ואני- שוחררו מהמחנה- ונקלעו למלחמת השחרור. חבל נורא שלא אצליח להגיע ביום שישי לארוע של תהל"ה - חייבת לחזור לעבודה- לא הצלחתי למצוא מחליפה למשמרות שכבר נקבעו לי. תבלו אתם טוב- וספרו לי איך היה. בברכה בבושקה- נחמה