מה שלומכם?

• פותח הנושא ל3
  • פורסם בתאריך

ל3

New member
מה שלומכם?

היום סתם הלכתי ללימודים. התבטל לנו שיעור ואח"כ לקחו אותנו להצגה. ההצגה הייתה של הסטודנטים לדרמה והיא הייתה בצוותא. דווקא היא היתה טובה מאוד לטעמי. לצערי המצב הנפשי שלי כנראה נותן אותותיו מבחינה פיזית כי היום בשיעור הראשון שוב הרגשתי דופק מואץ, הידיים הזיעו אבל בנוסף הייתה לי פריחה באזור הצוואר והכתפיים ופניי נהיו אדומות בלחיים. לא ידעתי מה להגיד כששאלו אותי על הפריחה ופשוט הסתרתי את זה עם הסוודר.

gaia20

New member
נראה לי שנועה המליצה פעם

לשים וזלין על הפריחה וזה נעלם... אני לא בטוחה שזה היה בהקשר הזה, אבל תנסי.

ל3

New member
תודה אבל זה כבר עבר לי

המוזר בפריחות האלה זה שהם באות ונעלמות מעצמם אחרי כמה דקות או שעות. בכל אופן תודה גאיה

3ויוי

New member
פריחת פרפר../images/Emo20.gif|

היי שירי יקרה, הפריחה אצלי מופיעה בכל היתרגשות מכל סוג שהוא, כלומר גם במצב התרגשות חיובית וגם כמובן מצבים שלילים. אפילו הדיבור בטלפון או באינט´ יכולה להופיעה הפריחה והיא עוברת רק אם אני עוברת למצב שונה. ברור שזה מאד מביך בפרט כשאין שליטה על זה .כשהבנתי זאת ניסיתי מבעוד מועד להכין עצמי שזה לא יקרה ובכמה מיקרים זה עבד. לדוגמה ידעתי שחברה צריכה להגיע אלי ולפי הפעם הקודמת היתי סמוקה כל הזמן השהיה שלה אצלי. אז הפעם הכנתי עצמי , שאין לי ממה היתרגש היא בחורה נהדרת וכו´. והיצלחתי לעבור את הביקור איתה, מבלי להסמיק. ראיתי בזה הצלחה. המח שולח אותות הזהרה או סכנה ,לגוף (שאולי ניפגע מאיזה טראומה בעבר )והגוף למוד הניסיון מגיב בפריחה חום ומחנק כאילו לברוח ולהינצל ממצב מסוכן זה. כשלאמיתו של דבר זוהי התראת שווא שניקראת ,,לופוס המתעתע בנו תוקף מתי שבא לו בלי הבחנה. ככה אני רואה את זה ,,,אני לא יודעת אם יש את זה לכל חולה הלופוס. שלך תמיד

Dawn19

New member
מעניין... לא ידעתי =8

לא ידעתי שככה זה גם אצלכם... כי אצלי כשאני משחק במחשב למשל באיזה משחק נמרץ (לא קלפים או משהו) אז ישר מתפשטת פריחה על הפנים. כמו שאמרתם, זה די מעצבן, במיוחד כשאי אפשר לעשות כלום כדי למנוע את זה. שחר

gaia20

New member
ת´אמת, אני לא יודעת על מה אתם

מדברים.... הפריחה היחידה שיש לי (אם אפשר בכלל לקרוא לזה פריחה...)היא אדמומיות קלה ביותר בזמן מאמץ נגיד... בריצה, אבל זה קורה לכל אחד.... אף פעם לא היתה לי פריחה מהתרגשות (שוב- זו לא ממש פריחה אצלי, זה רק נראה כאילו אני מסמיקה) אפילו במשחקי מחשב הכי *אקשן* ו*מתח*... לא היה אפילו רמז קטן לפריחה... אני מקווה שזה יעבור לכולכם, אני בהחלט מסכימה שזה לא נעים שאי אפשר לשלוט על זה...

gaia20

New member
ושאלה לכולם

האם הפריחות שלכם הן פריחות: רק אדמומיות, עור חלק? או-פריחות בולטות מעל פני העור? או- בולטות ומגרדות? או סוג אחר של פריחה?

madmo34

New member
הי גאיה

הוספתי כמה הודעות במיקום הקודם-לזה התכוונת שאשאר שם עם הנושא? לי כמוך יש אדום בלחיים רק כשאני רצה או מתאמצת רק אדמומיות לא בולטת

gaia20

New member
הי הי

בדיוק לזה התכוונתי אבל אני יענה לך כאן. איתי הכל בסדר, אני כרגע ברמיסיה, הלופוס כמעט ואינו פעיל. למעשה אני מרגישה בו אחת לחודש ולפעמים גם זה לא... בקשר לפריחה-האם את חשה לפעמים גירוד במקום האדמומיות? יוצאים לך פצעים כמו חצ´קונים? (איכס, אני שונאת את המילה הזאת!!)

madmo34

New member
בפנים אני לא מרגישה גירוד

וברוך השם שלא יוצאים לי חצ´קונים (מצחיקה שכמוך) בפנים. בזרועות כשאני משתזפת זה מאד מגרד עד שפוצעת את עצמי לפעמים ומורחת משחה אלוקום וזה עובר אף פעם לא היתה לי פריחה בעור אלא רק אדמומיות במאמץ - כמו צבע אדום גדול - לא על האף לפני כחודש בפעם הראשונה חוויתי בגירוד בפנים- היתה לי פריחה איומה יום-יומיים ללא פצעים אלא כמו גבשושיות קטנות התרוממות של ההעור בעיגולים מובלטים-ושוב ה"אלוקום" הצילה אותי. אני גם ברמיסיה

gaia20

New member
אני ערה,

הסתובבתי להנאתי בין הפורומים... בכל מקרה, לא צחקתי בקשר לחצקונים... ככה סתם בגיל 20 (שעד עכשיו לא היה לי ולו חצקון אחד...) התחילו להופיע לי חצקונים מעצבנים... את נחשפת לשמש עד שיזוף?? אישה אמיצה, אני לא מעיזה להראות את פני לשמש ליותר מ 5 דקות... אני מכירה את הגבשושיות האלו, היתה לי פריחה כזאת ברגל, לפני די הרבה זמן...זה היה כל כך מגרד שממש פצעתי את עצמי...

gaia20

New member
עכשיו אני באמת הולכת לישון

העיניים שלי מסרבות להפתח... לילה טוב , חלומות פז...

ל3

New member
הפריחה שלי....

נורא מוזרה. בפנים ( לחיים) זה רק אדמומיות, לפעמים חזקה יותר ולפעמים חזקה פחות. באזור הצוואר והמחשוף זה פריחות עם נקודה/ בליטה לבנה וזה נורא מוזר כי לפעמים זה נראה כמו עקיצת יתוש. לפעמים הפריחות מגרדות לי ולפעמים לא. איך זה אצלך?

רינתבי

New member
היי גאיה

היי גאיה מה נשמע? בנושא הפריחות אז רציתי לציין כי אנשים בעלי גוון עור בהיר או ג´ינג´ים יהיו בעלי נטייה גבוהה יותר לפריחות האלו,לפריחה האדומה על הפנים. בעיקר באיזור הT . אני יודעת זאת מנסיון אישי,אני ג´ינג´ית. דיברנו פעם אחת אך אני לא מכירה אותך. רציתי לדעת בת כמה את,איפה את גרה,מה את עושה?לומדת?עובדת? מה את אוהבת לעשות בזמנך הפנוי. רציתי לשתף אותך בתסכול אישי. אני רקדנית,ועד גיל 17 רקדתי במסגרת אינטנסיבית,בבי"ס של הלהקה הקיבוצית. היות ומעורבים אצלי המפרקים שמחלה ריקוד לא בא בחשבון ולא יצאתי לרקוד כבר מעל חצי שנה ,וזה חסר לי!!!!! מה שכן לפעמים אני שמה את הרדיו בפול וולום ופשוט מתחילה לרקוד ככה בחדר לבד. אני מקווה שאוכל ללכת לשנטיפי,אם שמעת על זה,זה במעיינות חוגה ליד בית שאן. לפחות לעשות משהו בשבועות. שיהיה לך חג שמח ומקווה שנשתמע. רינתבי

gaia20

New member
הי רינתבי

אצלי זה קצת מוזר כי זה לא נראה כמו פריחה, זה סתם נראה סומק שאחרי מאמץ...ככה סתם לא תבוא לי פריחה... אני בת 20, גרה במרכז. כרגע אני לא עושה כלום, לא עובדת ולא לומדת- אך התכנונים הם לכיוון פסיכולוגיה. בזמני הפנוי אני כאן או בחיפושים אחרי שיפורים לפורום (להביא עוד קישורים למשל...) בקשר לריקוד- אני אף פעם לא ממליצה להעמיס מעבר לכוחותיך ולכן, אני מציעה לך שתלכי צעד אחרי צעד, כלומר, בימים שאינך מרגישה במיטבך- תנוחי מנוחה מלאה!, בלי לעשות כלום, פשוט לנוח בבית, את תראי שעם הזמן הימים הטובים מגיעים בצרורות. כשמגיע יום טוב, קחי לעצמך חצי שעה שבה תרקדי כאוות נפשך, אבל רק חצי שעה (אל תשכחי שלא רקדת הרבה זמן ואת צריכה להרגיל את הגוף לפעילות) אחרי שבועיים שלושה הגדילי את הזמן לשלושת רבעי שעה. אל תשכחי שבימים שאת מרגישה לא טוב (גם אם זה מדובר רק בכאב ראש או במפרק קטן אדמומי)תנוחי ואל תרקדי. ככה תנתבי את הריקוד לימים הטובים, כמובן שזה עדין יהיה חסר לך כי אני לא מאמינה שתגיעי לכמות הריקוד שהית לפני המחלה(זה כבר יהיה העמסה על הגוף) אבל לפחות תטעמי מזה בכמויות קטנות. אני מבינה את התסכול שבדבר, על אותו משקל, אני היתי אוהבת מאוד ללכת לים ולהסתכל לשמש בעיניים, כיום אני לא מעיזה לחשוף את עצמי ליותר מ 5 דקות. חוץ מזה, אני מקווה שאת נהנת מהחיים ושהלופוס לא מעכב אותך בעוד דברים. שלך,

למעלה