מה שלי ומה שלו

הלווו

הי, התגעגעתי
הייתי כמה ימים בדירה, בלי אינטרנט לצערי... יצא לי להכיר מקרוב את השותפים שלי ולהרגיש מה זה לחיות עם עוד כמה אנשים ש... לכל אחד יש את הקטעים שלו. את הסיפור המלא אני אפרט בבלוג אחרי שאני אתעדכן בכל מה שהפסדתי בפורום, אבל אני רק אגיד שמאוד, אבל מאוד התעצבנתי מזה שרק עברתי לגור איתם וכבר הם מרגישים חופשי לקחת מה שהם רוצים מהארון שלי (יש לכל אחד ארון אוכל משלו במטבח, זה מה שהם דרשו), כולל לפתוח חבילות ממתקים! לחוצפה כזאת באמת שלא ציפיתי.

מה שלי ומה שלו ../images/Emo35.gif

אם אתם מתגוררים עם שותפים, איך אתם חולקים ברכוש? הכוונה כאן היא לא במזון או חשבונות, אלא יותר בקטע של ריהוט ומוצרי חשמל: האם מה ששלכם נמצא אצלכם, וכך גם עם השותפים - וכל אחד לעצמו? או שנניח המיקרוגל במטבח ומשמש את כולכם, אבל את הטלוויזיה השארתם רק אצלכם בחדר? בכל מקרה, מה גרם לכם להחליט להסדיר כך את השימוש ברכוש?

ולסיכום יש לי סוגיה לשיפוטכם:

אני הצטרפתי לדירה "קיימת", זאת אומרת שנכנסתי כשותפה שלישית לדירה שהשותפים כבר גרו בה כמה חודשים. למרות זאת, מצאתי את עצמי מביאה כמעט את כל ה"אביזרים" לדירה - מיקרוגל לא היה להם, כלי מטבח גם בקושי היו, הקומקום שלהם לא היה ראוי לשימוש אז הבאתי חדש ובנוסף גם הבאתי מכונת כביסה. עכשיו, אחרי כל הסכומים שהוצאתי על ציוד שבתכל'ס כולם משתמשים בו, ואני עוד שילמתי על ההובלה, התקנה וכו', האם תהיה חוצפה מצידי לצפות שאת חומרי הכביסה הם יממנו (לפחות בהתחלה)? נכון שמדובר בסכומים שוליים, אבל כל המכשירים שהבאתי עלו המון וההובלה וההתקנה הגדילו לי באופן משמעותי את החור בכיס. דבר נוסף: במטבח יש טוסטר לחיץ שאני אישית לא העזתי להשתמש בו כי הוא במצב נוראי, ומבירור עם השותפים הסתבר שהוא היה שם כבר שהם נכנסו לדירה וכנראה מדובר בירושה ישנה מאוד מדיירים קודמים מאוד. ההגיון אומר שכדאי להביא טוסטר חדש, וזה דבר שעולה מקסימום 50 ש"ח - האם להעלות את זה בפניהם ולשאול מי מתנדב לקנות? בהתחלה חשבתי שכל אחד יתרום 15 ש"ח, אבל במחשבה שניה זה נראה לי טיפשי כי למה אחרי שקניתי מיקרוגל ב-400 ש"ח וקומקום ב-120 ועל מכונת הכביסה אני בכלל לא מדברת, אני צריכה גם להשתתף בקניית טוסטר - לא תרמתי מספיק לדירה? אני מרגישה שאני נשמעת קטנונית, אבל זה מפריע לי, כי למה שאני אביא הכל והם רק ישתמשו? (בנוסף לזה שהם לוקחים לי מהארון מה שהם רוצים)

גאיה, לפי מה שאת מספרת

אין כאן שום קטנוניות ועליך לנהל איתם שיחה. להושיב אותם ולומר להם בצורה הכי יפה והכי נחמדה שזהו, אין לך יותר כסף, שמחת לקנות ולהוביל לדירה דברים כדי שכולכם תוכלו לחיות כמו בני אדם, אבל הגיע הזמן שגם הם יתרמו כי המעבר לדירה הותיר אותך מרוששת. תשתדלי לדבר איתם בצורה יפה ונטולת סרקזם ותסבירי להם שכרגע ההוצאות המשותפות הם עליהם עד שתוכלי לעמוד שוב על הרגליים. לדעתי אין לך מה להתבייש או להרגיש לא נעים. אם הם היו שותפים לעניין, כלומר שותפים טובים, הם כבר היו מבינים לבד שעכשיו תורם לתרום. אם הם לא מבינים אז צריך לנהל איתם שיחה. בהצלחה!

אני מסכימה

זו לא בושה לומר - "חברים, אין לי כסף לכל זה, תשתתפו גם אתם.", ואני חושבת שכל עוד זה יאמר בצורה נעימה אף אחד לא באמת יקים מהומה סביב קומקום. מה שכן, לגבי זה שלוקחים לך דברים מהארונות, וזה מתקשר גם לעכשיו: אחרי שתסדירו את עניין הקומקום, ולדעתי לא באותה שיחה, כדאי להושיב את כל השותפים לשיחה על מה במשותף ומה כל אחד קונה לחוד, ולהבהיר שמהרגע שקובעים את זה עד שנאמר אחרת כך זה עובד. אולי אפילו תרשמו את זה על דף שיתלה על דלתות הארון. מה שחשבו הוא שאחרי שזה נקבע, כמו גם אחרי שהעניין עם הקומקום יוסדר, לא להיאחז בזה: אף על פי שהבאת לדירה יותר מהם, אי אפשר למשך כל תקופת השותפות להחזיק את זה כקלף מיקוח. תסדירו את העניינים הללו, אבל אח"כ תעברו הלאה, כי אחרת לא יהיה לזה סוף, וזה יעכיר את אווירת המגורים גם עבורך וגם עבורם.

תודה בנות

אנחנו נשב ביחד בקרוב ונחליט איך אנחנו מחלקים ביננו את ההוצאות ואני אעלה את העניין הזה שקשה לי כלכלית אחרי שהבאתי הכל. רק עוד משהו כדי שתבינו - הדברים שהבאתי - לא מדובר במותרות אלא בדברים שצריכים פחות או יותר להיות בכל דירה ואין לי מושג איך הם הסתדרו בלעדיהם לפני שבאתי (והאמת שגם הם אמרו לי שאין להם מושג ושכבר מזמן הם רצו להביא. עדיין לא ברור לי למה הם חיכו). מעבר למוצרי החשמל מדובר גם בכלי מטבח הכי בסיסיים - נראה לכם הגיוני שבדירה ש-3 אנשים גרים בה (ולפעמים מתארח בה החבר של השותפה) פק"ל המטבח יכלול: 2 כוסות זכוכית, ספל אחד, קצת סכו"ם, צלחת אחת ומחבת? לי זה ממש לא נראה הגיוני ולא ראיתי את עצמי חיה ככה, וכשראיתי שהמצב נשאר ככה קניתי והבאתי עוד כלי מטבח נדרשים. ולא, זה לא שהשותפה הקודמת לקחה איתה את רוב תכולת המטבח כי גם כשבאתי לראות את הדירה הסתכלתי בארונות והכל ולא היה שם שום דבר שאין עכשיו. והשותפים משתמשים יפה מאוד בכל הכלים שהבאתי ולא שיש לי בעיה עם זה, למטרה הזאת הבאתי אותם, אבל זה מעיד שגם הם זקוקים לכלים האלו ובכל זאת לא טרחו לקנות בעצמם וזה יוצר תחושה לא הכי טובה. כולנו פחות או יותר באותו מצב כלכלי (3 סטודנטים) ולא מדובר בדברים אבסורדיים.

לא חסרים סטודנטים

שחיים כך זו לא הפתעה אבל אני מבינה איתך אילו הייתי נכנסת לדירה כזאת הייתי משתגעת כל הכבוד שתפסת פיקוד והבאת דברים בסיסיים

למעלה