מה שלי תבשל לנו לשבת?

גרי רשף

New member
מה שלי תבשל לנו לשבת?../images/Emo22.gif

אני חושב שאת זה (באדיבות Ynet).. מי אמר "אני" ולא קיבל?

shellyland

New member
השיר אותו המהמה הכותבת הוא כמובן

Oracao da Mae Minininha (תפילה לאמא הקטנה) שמוכר בביצוע הדואטי הנהדר של גל קוסטה ומריה בטאנייה.
גרי על הקישור, אבל שכחת לספר להם מי מבשלת את הפז´ואדה הכי טעימה בעולם. חוץ מזה - אני מדמיינת, או שלא כתוב שם כלום על הפארופה?

shellyland

New member
והנה המילים:

Oração de Mãe Menininha Ai! minha mãe Minha mãe menininha Ai! Minha mãe Menininha do gantois -- A estrela mais linda, hein? -- Tá nos gantois -- E o sol mais brilhante, hein? -- Tá nos gantois! -- A beleza do mundo, hein? -- Tá nos gantois! -- E a mão da doçura, hein? -- Tá nos gantois! -- O consolo da gente, hein? -- Tá nos gantois! -- O Oxum mais bonito, hein? -- Tá nos gantois! Ólorum que mandô Essa filha de Oxum Tomá conta da gente E de tudo cuidá Ólorum que mandô - ê - ô Ora - iê - iê - ô

shellyland

New member
אתה זוכר נכון ../images/Emo45.gif

וניתן למצוא אותו בדיסק האוסף שלו מסדרת Minha Historia (הסדרה הצהובה).

המוזרה

New member
אני יודעת שזו טרחה

אבל אולי גם תתנו תרגום חופשי לטובת אלה שלא דוברים את השפה? אני אשמח לזה בכל אופן..

shellyland

New member
טרחה? חלילה! זה עונג אמיתי... ../images/Emo9.gif

כרגיל - התרגום הוא חופשי ביותר, ומי שתופס אותי בשגיאות מוזמן לתקן לי אותן. אי, אמא שלי אמא שלי קטנטנה אי, אמא שלי קטנטנה מגנטואה הכוכב הכי יפה, הא? נמצא בגנטואה! והשמש הכי זורחת, הא? נמצאת בגנטואה! היופי של העולם, הא? נמצא בגנטואה! והיד של המתיקות, הא? נמצאת בגנטואה! הנחמה (הייעוץ) שלנו, הא? נמצאת בגנטואה! האושום הכי יפה, הא? נמצא בגנטואה! אולורום הוא ששלח את הבת הזאת של אושום לטפל בנו ולדאוג לכולם אולורום הוא ששלח, אה או... אורה לה לה או... אושום ואולורום הם מונחים מתחום הפולחן האפרו-ברזילאי (מקומבה). אולורום הוא שם של אחד האלים, כמדומני, ואושום הוא משהו מתחום הדת - שם הדת או משהו כזה. אני לא לגמרי בטוחה. אם מישהו הקליט את התוכנית עם ז´ילברטו ז´יל (כבוד השר בשבילכם) ששודרה לפני כשבועיים בערוץ 23, יש שם הסבר על האושום.

למעלה