מה שלמדתי מאבא...

מה שלמדתי מאבא...

זה ממש לא ארוך, אז פשוט תזרמו עם המשפטים. אני נולדתי ביום קייצי וחם, בחמישה עשר ביוני, בבי``ח נדוש בפרבר בדרום צרפת. נשמע קיטשי? חכו שניה. אמא שלי ילדה אותי בעיצומו של קונפליקט פנימי מאד קשה - אם ללדת או לא ללדת, ולהפיל. אני פה, אז התוצאה ידועה. אבל הדבר הבא החשוב שקרה לי, זה שאמי חזרה איתי לארץ חודשיים מאוחר יותר, ואבא נשאר שם. עד היום, לא ראיתי אותו. (למעט פעם אחת לא משמעותית איזה חמש דקות בשדה תעופה אירופאי בגיל 4) סבתא שלי (אמא של אמא) באה אלי הביית כל יום לפני שאני חוזר מביה``ס. ``נו שלחת לאבא שלך אי-מייל? תשלח לו `שנה טובה`, שיראה שאתה ילד נחמד`` הפרצוף שלי מתעקם. נמאס לי לשמוע עליו כל הזמן, מה היא- מאוהבת בו? ``אומה-מה! (סבתא-בגרמנית) אני אשלח לו מה שבא לי, מתי שבא לי! -ועכשיו - לא בא לי! חוץ מזה, מה אני חייב לו משהו?`` סבתא צוחקת לעצמה בלגלוג (היא אשכרה חושבת שהיא יותר חכמה ממני)... ``תראה דוידושו, זה לא יפה, הוא יעלב!`` ``- אז שיעלב! מה איכפת לי? מי הוא בכלל? אני לא מכיר אותו, אני לא אוהב אותו, אין לי קשר אליו!!! ומה- אני לא נעלבתי? הוא התקשר אולי חמש פעמים מאז שנולדתי, והוא לא שלח בחיים דמי מזונות לאמא שלי!`` סבתא שלי ממשיכה לצחוק. נראה לי שהיא גאה בזה שאני עומד על שלי (הייתי ילד די מופנם בגיל צעיר). ``תראה אותו מסכן, שם בצרפת בלי משפחה, בלי חברים, והבן שלו פה בארץ לא שם עליו...`` ``-בדיוק, ועכשיו הוא רוצה לבוא? בשביל מה? לראות אותי!? הוא יכל לבוא כבר לפני 17 שנה, שום דבר לא עצר אותו!`` סבתא ממשיכה עם החיוך המעצבן שלה: ``זה חשוב שתראה אותו! שתדע מי זה אבא שלך, -לכל אחד יש אבא, רק אתה לא מכיר את אבא שלך, והגיע הזמן שתכיר!`` עכשיו אני ממש מתעצבן... שימו לב לתחכום שלי: ``זוכרת שכשהייתי קטן היית תמיד דואגת כששלחו אותי לסוף שבוע אצל אדם,בן-וד שלי? -פחדת שהוא ישפיע עלי, `ילמד אותי דברים רעים`, נכון?`` הוא מהנהנת בראשה בחיוך דורש כפה ``...אז מה את חושבת? שאבא שלי יותר טוב ממנו?!!! מה אני אמור ללמוד ממנו? -איך נהיים אגואיסטים? איך זורקים את האשה ואת התינוק בלי אוכל וכסף? איך מתעלמים מהעובדה שיש לך ילד קטן שלא ראית 17 שנים?`` ``דוד, תרגע, הוא כולה רוצה לתקן!`` ``מאוחר מדי. אני כבר פושע.`` החיים בזבל. פושע.

חזק אחי... חזק!

בוא`נה, אחלה הודעה! אבל אתה מלא שינאה, אולי יש לאבא סיבות, אולי כל מיני דברים! למה אתה חייב להיות אטום לבעיות שלנו? אולי תשאל. אני קראתי את האי-מיילים שלו. הוא בנאדם מאד סקרן. בדיוק כמונו, זה מאד מוזר איך שנינו גדלנו בלעדיו ואנחנו כ``כ דומים לו. זוכר את ההודעה על הצבא? על איך שהוא אמר שהוא סולד מההתחייבות הזאת למדינה, וחושב שזה חרא לצאת מהעבודה ולישון עם פשפשים באיזה מדבר נדוש עם חבר`ה שיכורים? ואז הבאנו לו בהפוכה ואמרנו לו שזה דוקא החלק הכי אחלה בצבא- שבעצם זה מין פסק זמן קרבי כזה מגניב, שנותן לך לחשוב קצת ולהתפלסף, ולהיות עם החבר`ה? קלטנו את אבא, אני אומר לך. הוא פשוט בנאדם מסכן ומפוחד, אתה לא צריך לשנוא אותו, אתה צריך לקבל אותו איך שהוא. הוא יכול גם ללמד אותנו הרבה דברים, באמת - הוא קרא הרבה ספרים. מאיפה היית יודע מה המשמעות הנסתרת של השם משפחה שלנו? ``גידלי`` - היית חושב שזה בא מ`גדליהו`? ושזה הוכחה שהמשפחה שלנו צאצאים לבית דוד? אתה מסתכל המון אל העתיד ואל ההתפתחות והלמידה האישית שלך, אבל זה חשוב גם להסתכל אחורה לעבר, ולראות מאיפה באת. אין לנו קרובי משפחה מהצד שלו, חוץ מאיריס, והיא כבר לא תמשיך את השם שלו, אז כדאי שלפחות ננסה למצוא את הטוב שבו, לפני שהוא מת (ואולי הוא כבר מת-מי יודע?). ולכל אלה שאוהבים את אבא שלהם. תגידו תודה וזהו. Life Is Art, not garbage.

נעל

New member
כמה שאנשים תמימים

נעל תוהה עד כמה אנשים מסוגלים להיות תמימים. נעל עלתה מהר מאוד על הטריק של דוד. הרי הוא היה אותו בנאדם. בדיוק אותו בנאדם. גם אם בהתחלה הוא ניסה לכתוב בסגנון אחר, וקצת להתלהב יותר עם מילים שלא מתלבשות על חייו אומנותו. בדיוק כמו בהודעה עם חתיכת חרא מהונד של דוד. נעל רואה הכל, ויודעת הכל! הא הא הא הא... אפשר רק לשאול מה בדיוק ניסית להוכיח בתעלול הזה? לנעל הוא נראה מיותר, הרי מה הייתם עושים אם כל אחד היה כותב כאן כל כמה זמן בכינוי אחר? רגע! אולי נעשה כזה חודש, או שבוע, ואנשים יצטרכו לנחש מי זה מי. כן כן! כן!!! טוב, נראה כבר, אחרי שנעל תרגע מהתקפות ה``פעילויות-יצירתיות`` שלה. הנעל הגדולה ;-)

התשובה נמצאת ב``ספר``:

סתאם משפט מצוץ מהאצבע שלקחתי בגסות ובחוסר דיוק מ``1984`` שאנחנו כ``כ מעריצים. התשובה היא ממש פשוטה. כששמתי לב שעברתי, לדעת רבים, את הגבול בין הודעות ענייניות להודעות אנטי-פאטיות, החלטתי שאני מוכרח להתפצל לשניים. אז כביחול יצרתי את ``פושע מחשבתי``, כדי לתת לגיטימציה לעצמי לפרסם הודעות שנויות במחלוקת (כמו שבאמת ניסיתי לעשות, וגדולה הנעל על שקלטה זאת, ברוב ההודעות). האמת היא שאני מזל תאומים, ואני באמת מפוצל לשניים. אלא שבאינטרנט מי שמשתלט זה תמיד ``פושע מחשבתי``. בדיוק, אני תמיד הייתי ``פושע מחשבתי``. ``חייו אומנותו`` היה ההתחזות הראשונה שלי, ``חייו אומנותו`` לא קיים בכלל. כן, לכולנו יש סטיות מסויימות, חלקינו אוהבים לא להיות מוגבלים לדמות אחת, חלקינו אוהבים לא להיות דמות בכלל, ויש כאלה שמה שעושה להם את זה, זה להתחזות לדמות אחרת (או חפץ, אבל זה כבר הקיצוניים ביותר). אז הנה אני מודיע בפניכם שוב, ``חייו אומנותו`` זה הפשע המחשבתי הראשון של ``פושע מחשבתי``, אך בהחלט לא האחרון. ואיזה כיף זה יהיה השבוע חילופי זהויות הזה.... האומנות בזבל, והחיים הם אומנות. פושע. נ.ב. מה דעתך על פגישה נוסח ``ערב במה`` של פורומינו החביב?

נעל

New member
וידוי: נעל -היא- מנלטארמה

והיא גם באמת בת, לא בן. האמת היא שזה די הגיוני, כי היא הרי מאוהבת בעצמה (מה, לא חשדתם כשנעל אמרה שכולם בפורום בעצם מאוהבים בעצמם?). נעל היא גם קורט קוביין. נעל היא הפורום. הפורום הוא אני. טוב, הגזמנו, סתם, זה פשוט היה נחמד לרגע. ופגישה - בטח, זה יהיה מתישהו. אולי בקרוב (סוכות?) ואולי רחוק (פסח? חופש גדול?) ואולי אף פעם (יום כיפור). נעל ;-)

the me and i 16

New member
רגע!!! נעל בחורה או לא?

אני כבר לא מבין... מה?מה? מה? ד``כ סבתהה שלך נשמעת ממש נחמדה... תשמח ששלך מחייכת וצוחקת

נעל

New member
כרגיל

נעל היא מה שחשבת שהייתה עד שקראת את ההודעה הקודמת. ליתר בטחון, כשאתה כבר מתבלבל, תבדוק בהודעת מנהל הפורום את מינה. נעל ;-)

Cirkus

New member
במקום שממנו אני בא

מי שמריץ פיקציה מושעה לחודש.

למעלה