מה שמו של השיר...?

dudwity

New member
מה שמו של השיר...?

בו מתי מספר על היונה שמיחרבנת על הכביסה של גברת זאת או אחרת..שמסכנה האומללה כל היום מיכבסת ותולה?

Jen74

New member
../images/Emo6.gif

אחד מהקטעים היותר חביבים עליי... ומאותו אלבום יש גם את "מה אתה דורך עליי? מה? אני נמלים???"

dudwity

New member
דבר אחד אני לא מבין...

איך הוא לא מתפוצץ מצחוק באמצע חחח:) מי יודע כמה פעמים היה צריך להקליט את זה. בהזדמנות תשאלו אותו! הייתי רוצה לדעת את התשובה.

caspit

New member
התשובה היא - פעם אחת

מתי סיפר על זה הרבה פעמים. אחת הפעמים מתועדת באתר שלו, מתוך מפגש עם מעריצים ב-2002 : "פעם הלכתי לראות את המחזה קריזה של יהושוע סובול שבוצע על ידי תאטרון חיפה. אחד מהשחקנים היה דב גליקמן. שמעתי את המשל והנמשל על הבמה, אבל כסיפור נורא קצר: היו שכנים, היא היתה מכבסת כל היום ותולה את הכביסה בחוץ, והיה לה שכן שהיה לו שובך יונים, והם באו, חירבנו על הכביסה שלה, ואז הם רבו, אז למה אומרים שהיונה מביאה את השלום. זהו, זה היה נורא קצר. כעבור שנה או שנתיים, הייתי בגלי צה"ל, ועשיתי הקלטה עבור דורי בן זאב. כשסיימתי את העבודה אמרתי לטכנאי: תריץ את הסרט. ופתאום זה יצא... עם המבטא, כל הסיפור, לפרטי פרטים.. לא חשבתי על זה קודם אבל זה פשוט זרם... הייתי במצב של טמטום מוחלט... זה כמובן היה ארוך ממה שאתם מכירים, אני קצת קיצרתי את זה, כי השתוללתי שם עם המכבסת תולה, שיבשתי את זה יותר ויותר עד שזה הגיע למכבאת אש צולעת. ולאט לאט גם עשיתי רוורס וחזרתי חזרה עד למכבסת תולה. אבל הייתה לי תחושה שזה כבר יותר מידי, אם זה הולך להיות מושמע זה עלול להמאס, החלק הזה. אז פשוט גזרתי אותו. אחר כך בדיסק חזרתי על הביצוע המדוייק כדי שההקלטה תהיה יותר טובה, כיוון שההקלטה המקורית בעצם נגנבה מגלי צה"ל, ואלי ישראלי שהיה משמיע את זה מידי יום, ביקש מהמאזינים להחזיר את הסליל, ומישהו שלח לו הקלטה שהוקלטה מהרדיו בעת השידור, שהיתה באיכות מאוד מאוד ירודה. לכן החלטתי להקליט מחדש באולפן, בזמן שעשיתי את "שירים במיץ עגבניות". הדבר היחידי המקורי שהשארתי בפנים זה הצחוק של דורי בן זאב דרך הקונטרול. את זה השארתי כי זה נורא מצחיק, איך שהוא צוחק. רק הוא יודע לצחוק ככה. זה הסיפור של מוריס והיונים."

dudwity

New member
תודה:)!!

מגניב שהרעיון עלה לו ספונטאנית אבל התכוונתי דווקא להקלטה באולפן אחרי שהחומר כבר נערך ועובד ומתי היה צריך להקריא אותוהפעם מתוך מודעות מוחלטת וכוונה. בדכ מקליטים המון המון פעמים עד שאחד הטייקים נשמע טוב. לי נראה בכל מיני חלקים כי הוא על סף צחוק ותהיתי כמה פעמים הוא באמת התפקע מצחוק והטייק נהרס.

caspit

New member
אז לא הבנת,

ההקלטה נעשה מהאלתור הראשוני. כלומר - הוא נעמד מול המקרופון, אמר לטכנאי להקליט, ובו ברגע "המציא" את הכל... וזה המערכון שהושמע ברדיו במשך שנים. אחרי שנים, ב-82, הוא הקליט את זה שוב (במדויק) רק בשביל שיפור האיכות, ושילב ב"שירים במיץ עגבניות".

למעלה