מה שמו של התאגרף יוני ניצול שואה

מה שמו של התאגרף יוני ניצול שואה

הם זרכוני לא תועה נעשה גם סרט והוא השתתף כיועץ תודה סבא אריה

skito

New member
ז'קו רזון יווני ניצול שואה

ז'קו רזון יווני ניצול שואה.... (אז הנה מה שמצאתי ברשת - אתה מתכוון אליו?) ציטוט: 'בכוח הרוח' הסרט מספר על מתאגרף יווני שנלקח עם משפחתו למחנות ההשמדה. בקיצור, ז'קו רזון היה אלוף אגרוף ביוון, יום אחד, במחנה, איזה קאפו הרביץ לאחיו, ולמרות שהוא היה חלש וחסר כוחות, העיף לקאפו שתי פצצות, אבל מקצועיות, והפיל אותו. ראה את זה איזה קצין גרמני, קרא לו לבוא אליו, ז'קו חשב שהוא הולך למות. הקצין בירר איתו ושאל אותו מאיפה הוא ומה הוא, שמע שהוא מתאגרף והחליט שהוא יתחיל להתאגרף. הקצין הזה התחיל לארגן קרבות אגרוף בין היהודים לבין הגרמנים, הקצינים שם הימרו על הקרבות, והוא הפיל שם הרבה גרמנים על הזירה. כך הוא הצליח להציל הרבה מאוד אנשים יחד איתו, בסביבות איזה מאה איש, הוציא אותם מהרשימות בגלל המעמד שלו. אחרי השואה הוא נפגש עם אשתו, היא גם ניצלה מהשואה, הם נפגשו והקימו פה בית, זו הייתה אהבה משוגעת בין שניהם. אני הייתי יושב איתו פה הרבה. זה אדם, שחוץ מהשואה, עבר הרבה דברים קשים בחיים שלו, הבן אחד מת מסמים, לבן הגדול נכרתה היד – נסע עם היד בחוץ וממשאית הורידה לו את היד. הבנאדם, אתה לא מאמין, היה איש חזק, עצר את הדם שלו, ירד מהמכונית, לקח את היד ונסע ישר לבית חולים. אבל למרבה הצער לא היו יכולים לחבר לו את היד, הוא לא הגיע בזמן והיד לא הייתה בקרח בזמן הזה. אח שלו, היה עובד במנופים, היה בחור יפה תואר, לא היית מאמין שהבן אדם הזה משתמש בסמים קשים, יום אחד מצאו אותו פה בבוקר, בשוק העלייה, במדרגות, עם המזרק ביד... הקיצור, הסיפור הזה, מה שרציתי לספר לך, מישהו גנב ממנו את הסיפור הזה,היה עוזר שלו שם במחנות, יש לו חברת הובלות, גם יווני שהיה איתו שם, הוא לקח ממנו את הסיפור ומכר את הסיפור לאמריקאים, על זה הוא קיבל שש מיליון דולר, שש מליון דולר על זכויות של סיפור שהוא לא שלו, הוא סיפר את הסיפור כביכול על עצמו, וזה, יעקוב, נפגע לו הכבוד יותר מכל דבר אחר, הוא הלך איתו לבתי משפט, משפט בארה"ב ומשפט בארץ, הוא הפסיד במשפט בארה"ב, לא יעקוב הפסיד במשפט – אלא זה שלקח את הסיפור, פה בארץ – באו הבנים של זה שלקח את הסיפור, ניסו לשכנע..., שום דבר, הוא לא סלח לו עד יום המוות. הוא לא קיבל שום פיצוי כי לפני שנגמר המשפט אשתו נפטרה, הוא לא החזיק מעמד שנה, ונפטר גם הוא, משברון הלב, עצוב. אתה יודע, אשתו נפטרה, הייתי יושב איתו..., היינו נוסעים אליו, באים אליו הביתה עם אוטו, נוסעים אליו, מוציאים אותו מהבית, רק שיצא קצת החוצה, יתאוורר קצת. כשאשתו הייתה בחיים הוא היה אדם שמח, איך שנפטרה שמחת החיים נעלמה.

סקיטו תודה

שלום ידידי אני מקווה שאנו מדברים באותו בן אדם . בכול זאת סיפור שיש בה הרבה סממנים של "אוליווד" אני מבין שמצאת חומר בשפה העברית אני אחפס בצרפתית שבוע טוב קבל הטוב שבעולם סבא אריה

למעלה