מה שמיליטריזם עושה לבני-אדם

HUhybrid

New member
מה שמיליטריזם עושה לבני-אדם

נכון, עיראק היתה נתונה במשך עשרות שנים בידיו של דיקטטור צמא-דם עם חבורת-פושעים, שכונתה בתור מפלגת הבעת', המפלגה היחידית שהיתה בשלטון, תחת ידיו הכל-יכולות ורבות הסמכויות שלו. במשך עשרות שנים תושביה היו נתונים לממשל דיקטטורי-טוטליטרי. רוב התקציב נכנס לכיסו של סדאם וקרוביו ולהאדרת והעצמת פולחן האישיות סביבו. הוא נתן הוראות אישיות לחיסול אנשים מקרובי משפחתו רק בגלל תככים ומזימות על רקעים רומנטיים וכלכליים. הוא התסיס את האזור כולו למלחמות עקובות מדם, כמו מלחמת עיראק-איראן המיותרת, שגבתה מיליוני קורבנות משני הצדדים, מלחמת המפרץ ועוד ועוד. כתוצאה מכך תינוקות מתו בבתי-חולים, אנשים גססו ברחובות, אנשים נרדפו וחוסלו, רק בגלל אמונתם, דעותיהם ותפיסות עולמם. המיעוט הארמני נטבח בעשרות אלפיו רק בגלל אמונתו הדתית. דמוקרטים ואנשי-רוח חוסלו כמו היה אלו מופעי תיאטרון לעיני המונים משועשעים מהחוג המצומצם של שלטונו של סדאם רק בשל השקפותיהם ודעותיהם. הומואים, נאנסות ואנשים שנתפסו לא מקפידים על השריע'ה (ההלכה המוסלמית), כמו למשל בהולכם בלבוש לא צנוע, נתלו בכיכרות העיר והתפוצצו בתוך בורות, שנכפה עליהם לכרות לעצמם. והנה, לאחר התקפת הטרור הרצחנית בארה"ב ב-11 בספטמבר 2001, החליט ממשל בוש, ובצדק רב, להביא סדר חדש לעולם, סדר שמודיע בקול נחוש ובזרוע לפיד מורמת: לא עוד! ימי החירות חייבים לבוא, והם מגיעים לכל אדם מתוקף היותו אדם! וכך, לאחר שינוי השלטון האיסלאמי הקיצוני באפגניסטאן, הגיעה אמריקה בעזרת הברית המצומצמת שהשיגה (בעיקר עם בריטניה) לעיראק כדי להעניק חופש לתושביה ואזרחיה. והנה, רק לפני ימים בלבד, נתפס סדאם בתוך בור, כמו כלב מת, כמו נחש בלי ארס. ממש כך, מאיגרא רמא לבירא עמיקתא! מעושר, כבוד, שליטה ונכסים- לעוני, עליבות-נפש וחוסר-כל. אבל... באותה קלות הדעת יש להבין כי מחובתה של ארה"ב, מחובתה כנושאת דגל החירות, לסיים מיד תא הפעילות הצבאית בעיראק. הנה עדות אחת שתבהיר לכולנו זאת היטב מדוע. מדוע הגיע הזמן של ארה"ב להפסיק להיות צבועה, כשפיה וליבה אינם שווים. הגיחע הזמן לתת לגולים ולתושבים הפשוטים לייסד שלטון חופשי משל עצמם במדינה, בתהליך הדגרתי, סובלני ושפוי, תחת סיוע בינלאומי, המגובה בפעילים הומניטריים מחוגי הרפואה, הפסיכולוגיה והמדע. *אזהרה- הסרטון הבא עלול להיות קשה לצפייה עבור גיל צעיר ואנשים מסויימים. מומלץ לצפות בו בליווי מבוגר* זה מה שמיליטריזם עושה לבני-אדם, הופך אותם לחיות: http://www.informationclearinghouse.info/article5365.htm (צפו בוידיאו מתוך מה שפורסם ב-CNN). תרגום של המלל בוידיאו לעברית: המדווחת: פצוע, עיראקי נוסף מתפתל מכאבים על הקרקע ליד אקדחו. המארינס הרגו אותו-- ואז צהלו. רידל (חייל): כאילו, אתה גבר, אתם עכשיו מתים ח'ברה, אתה יודע. אבל זו היתה הרגשה טובה. קול גברי בלתי-מזוהה: אש! קול גברי בלתי-מזוהה: ייה! המדווחת: כשהקרב מסתיים ואתה עדיין עומד, הקצב המטורף של האדרנלין עצום. רידל (חייל): אני מתכוון, שלאחר-מכן אתה כמו, לעזאזל, כן, זה היה נהדר. בואו נעשה את זה שוב. המדווחת: דבר בלתי-מוסבר אצל כמה, אבל לא לדורות שלמים של לוחמים ותיקים.

דוגמה מצויינת....../images/Emo45.gif../images/Emo26.gif

דוגמה מצויינת לצבא עם שירות מתוך בחירה. צה"ל לא נראה ככה. בצה"ל ככלל אין תאוות-הרג ואין תאווה לפגוע. לא בגלל שישראלים יותר מוסריים מאמריקאים - בכלל לא. צה"ל לא כזה בגלל שצה"ל כיום הוא השתקפות של כל האוכלוסיה. בכל גדוד יש אנשי-ליכוד, עבודה, מר"צ, שינוי, חד"ש, איחוד-לאומי... יש כמובן אנשים פחות הומניסטים - אבל הנקודה החשובה שכיום (בינתיים לפחות) הגרעין המצפוני חי ונושם בצה"ל! לכל רוחבו. אם בצה"ל היה חייל כזה שיורה - אז לא היו מסביבו 10 חיילים אחרים שיריעו... אלא היה אולי 1 שיריע, 3 שיסתייגו, 3 שיצעקו עליו ו-3 שימנעו ממנו לירות... וזו בדיוק הסכנה בתופעת הסרבנות. כל אזרח שיש לו מצפון מספיק מפותח בשביל לסרב - הוא חייל אחד פחות עם מצפון מפותח! כמה שיהיו יותר סרבנים, וכמה שהשירות הצבאי יהיה נתון יותר ויותר לבחירת האזרח - כך אחוז צמאי-הדם יעלה ואחוז המרסנים ירד.

אimר

New member
לא יורות לא בוכות

לא יורות לא בוכות מסרבות להיות כובסות :) דוגמה מצויינת לכך שאם לא היה צבא לא היה מתרחש כל האירוע הזה. זה בערך רמת הטיעון שלך, אם בתנאים XYZ קורה משהו, מספיק שנשנה משהו אחד והכל ישתנה. גם בצהל יש רציחות שרירותיות, גם בצהל יש את אלו שחוגגים כשהם הורגים, גם בצהל יש שנאה ורוע ואכזריות ואדישות ואכפתיות וחמלה כמו בכל צבא. בצהל, אם בכלל, יש 5 שיריעו, 4 שיצקצקו וימשיכו הלאה בלי לעשות דבר ואחד (וגם זה מאוד אופטימי מצידי, אבל ניחא, נניח אחד) שיחשוב שיש פה משהו חמור ואולי ינסה לעשות משהו כמו להתלונן או לשוחח על זה עם מישהו וייתקל באטימות של המערכת שתומכת בשתיקה במעשים כאלו ויישבר, או לחילופין ייסרב ויזכה לקבלת פנים ממך ששולחת אותו בחזרה להלחם בטחנות הרוח. לא צריך להריע כשרוצחים מישהו בשביל לאבד צלם אנוש, מספיק לרצוח סתם, כי משעמם, כי מותר, כי היום יום שלישי, בשביל לאבד צלם אנוש ואת זה צהל עושה כל הזמן. תפתח כל טור של גדעון לוי ותראה איך מדי שבוע, מדי יום, צהל הורג אנשים סתם. אני מסכים שיש גרעין מצפוני לחיילי צהל, אבל הגרעין הזה רקוב והוא מלא תולעים. אתה יכול להמשיך לעצום עיניים ולהאמין שהצבא מוסרי וצודק ולהרשות לרקבון להמשיך להתפשט ולאכל אותך מבפנים. לבריאות.

מאוד פשוט../images/Emo26.gif

לרקום תאוריה המבוססת על עובדות שגויות. המסקנות תמיד יהיו לטובתך. 1) אתה פשוט לא יודע על מה אתה מדבר. 2) הצבא לפני 30 שנה - היה צבא שבו קציני-חי"ר היו יונתן גפן, אבו-וילן, יוסי שריד ומאיר אריאל. הצבא היום הוא צבא של אפי איתם ומופז. תמשיכו ככה - והצבא ישאר על טהרת כהנא. הדרך אותה מובילים הסרבנים היא לא למדינה ללא צבא - אלא למדינה עם צבא ימני, פשיסטי ותוקפני. תמשיכו... תמשיכו... רק עוד קצת מאמץ, ובסופו של דבר CNN תציג קלטת זהה - רק בעברית.

מה?

מצטער שאני מגיב פעמיים לאותן השטויות, אבל מאיפה הקרצת את הרעיון שהצבא לפני 30 שנה היה יותר טוב? זה בדיוק היה הצבא אז שכבש את פלסטין. שלא לדבר על החלוצים יפי הבלורית והתואר שהחריבו, הרסו, השמידו, בזזו ורצחו את פלסטין ויושביה ב-48. לא מזמן צף עוד סיפור, קטן, על איך שבזמן המלחמה ב-48 קבוצה של חיילים בנירים חטפה, אנסה ורצחה נערה בדווית שבמקרה נקרתה (או שמא נכרתה?) בדרכם. הצבא הישראלי, שנבנה מהפלמ"ח (זוכר את "סירסנוך יא מוחמד"?), היה מראשיתו רקוב. זה המשיך לאורך כל מלחמה ומלחמה (73 היה חריג, כששם האשם העיקרי הוא בדרג הפוליטי. למרות שאני לא בטוח כמה ההפרדה בין "פוליטי" ו"צבאי" נכונה למישהו כמו דיין), וזה ממשיך גם כיום. מה אני רוצה לומר? כל צבא הוא ימני, פשיסטי ותוקפני מעצם מהותו והגדרתו. השאלה שצריכה להשאל היא לא איך לגרום לו להיות נחמד יותר, אלא איזה גופים אזרחיים קיימים על-מנת לרסן אותו, ובאיזה כלים אנחנו (מה שנקרא "אזרחים מן השורה") יכולים להשתמש כנגדו?

yair abitan

New member
איזו מדינה זו פלשתין ????

אין עם כזה בכלל זו הטעות הכי גדולה שלכם(היום זו טעות גם של "הימין המתון") זה עם שהומצא ב-30 שנים האחרונות...... ארץ ישראל כולה של העם היהודי בלבד !!!!!!

מה הקשר בין מחט ל...../images/Emo26.gif

דווקא אותו מקרה "מוחמד" היה כתוצאה מהוראה ישירה של הדרג הפוליטי, ולא היה יוזמה צבאית. אבל לא חשוב - תן לי לעזור לך: כפר קסם, פעולות התגמול, פרשת לבון, איסר הגדול - דוגמאות פסולות לא חסר. אבל זה עדיין לא אומר למה אתה פועל כך שהצבא יהיה עוד יותר כוחני, עוד יותר תוקפני ועוד יותר ימני!! אני מתקשה להבין למה הטענה שלך שפעם הצבא היה גרוע - היא עילה להפוך אותו לעוד יותר גרוע??...

איזה כיף לענות בשידור ישיר

העליתי את הדוגמאות קודם רק בתור קונטרה לזה שאתה התחלת פתאום לפנטז על איך הצבא פעם היה טוב כי היה בו את מאיר אריאל. אז טוב שירדת מזה. עכשיו, השאלה היא אם הצבא בכלל יכול להיות יותר "טוב". כלומר, אם יותר אנשים "טובים" יתגייסו אליו הוא יהיה יותר "טוב". והנה, נתת רשימה שלמה של אנשים מוצלחים, וראינו עד כמה הצבא היה רקוב. אבל זה סתם, ככה להשתמש בטענה שלך בהפוכה. כמו שכתבתי בהודעה הקודמת, הצבא הוא רקוב מיסודו ובמהותו. הקמתו נעשתה בחטא, כל העבר שלו מורכב מכאלה, וכל זה נובע מכך שהכלים שבהם הוא משתמש הם לא מוסריים. והכלים האלה מורכבים מהמנדט שניתן לו, קרי, המונופול על השימוש באלימות. לכן הצבא לא יכול להיות "טוב". אם לצטט את החצי הראשון של המימרה של לורד אקטון, כח משחית.

מופע הצדקנות הגדול של גלעדמישר

מעניין אותי מה תכתוב על הצבא כשתחיה במדינה ערבית או קומוניסטית, לבחירתך. שם הצדקנות הזו גם תעלה לך ביוקר.

שאלת ביניים ../images/Emo26.gif

לא הבנתי משהו: מאיזה שטחים אתה חושב שמדינת-ישראל צריכה לצאת??

אimר

New member
לא יורות לא בוכות

לא יורות לא בוכות מסרבות להיות כובסות :) דוגמה מצויינת לכך שאם לא היה צבא לא היה מתרחש כל האירוע הזה. זה בערך רמת הטיעון שלך, אם בתנאים XYZ קורה משהו, מספיק שנשנה משהו אחד והכל ישתנה. גם בצהל יש רציחות שרירותיות, גם בצהל יש את אלו שחוגגים כשהם הורגים, גם בצהל יש שנאה ורוע ואכזריות ואדישות ואכפתיות וחמלה כמו בכל צבא. בצהל, אם בכלל, יש 5 שיריעו, 4 שיצקצקו וימשיכו הלאה בלי לעשות דבר ואחד (וגם זה מאוד אופטימי מצידי, אבל ניחא, נניח אחד) שיחשוב שיש פה משהו חמור ואולי ינסה לעשות משהו כמו להתלונן או לשוחח על זה עם מישהו וייתקל באטימות של המערכת שתומכת בשתיקה במעשים כאלו ויישבר, או לחילופין ייסרב ויזכה לקבלת פנים ממך ששולחת אותו בחזרה להלחם בטחנות הרוח. לא צריך להריע כשרוצחים מישהו בשביל לאבד צלם אנוש, מספיק לרצוח סתם, כי משעמם, כי מותר, כי היום יום שלישי, בשביל לאבד צלם אנוש ואת זה צהל עושה כל הזמן. תפתח כל טור של גדעון לוי ותראה איך מדי שבוע, מדי יום, צהל הורג אנשים סתם. אני מסכים שיש גרעין מצפוני לחיילי צהל, אבל הגרעין הזה רקוב והוא מלא תולעים. אתה יכול להמשיך לעצום עיניים ולהאמין שהצבא מוסרי וצודק ולהרשות לרקבון להמשיך להתפשט ולאכל אותך מבפנים. לבריאות.

תגיד, איפה אתה חי?

"כיבוש נאור" זה טוב בערך כמו "צבא הומני". אתה מדבר בנאיביות שאיכשהו הצליחה לשרוד עד המלחמה האימפריאליסטית של 56 (כי את הנכבה עוד איכשהו הצליחו להדחיק). הצבא הישראלי רצחני, ברוטלי ונורא לא פחות מכל צבא אחר.

greenor

New member
תיקון טעות "קל"

מעבר לזה שאני חושב שאתה אידיוט מעצם היותך פסיפיסט, אני יודע שאתה אידיוט כי את ה מתייחס למשהו שנקרא "פלשתין". העם הפלשתינאי "הוקם" בשנות ה70, ע"י ארגון אש"ף. תבדוק את ההיסטוריה, תראה שאני צודק. אגב, דגל פלשתין מבוסס על דגל אש"ף, לא ההיפך.... עזוב אותך משטויות... אני עוד אחשוב שהערבים שברחו ב48 עשו זאת מתוך פציפיזם טהור ולא כי הם החליטו למרוד בהחלטת האו"ם ולצאת למלחמה... להיות פסיפיסט, ניחא, להיות טיפש - טועה ומטעה, זה כבר לא.

ומתי הלאום היהודי הוקם..?

הלאומיות המודרנית היא באופן כללי עניין חדש בהיסטוריה האנושית. הלאומיות היהודית, שקיבלה את הביטוי הראשוני שלה בתנועה הציונית, היא בת קצת יותר ממאה. הלאומיות הזאת, כמובן, יונקת ממסורת דתית בת אלפי שנים. הלאומיות הפלסטינית גם היא יונקת מהיסטוריה עשירה, ייחודיות תרבותית ולשונית וכו' וכו'. עם זאת, גם אני נוטה לייחס את ההתגבשות הייחודית של הלאומיות הפלסטינית (בניגוד לזרמים פאן-ערביים של נאצר ושות') בתור אנטיתיזה למפעל הציוני. אם אני זוכר נכון, האסיפה הכלל-פלסטינית הראשונה היתה 10 שנים אחרי הקונגרס הציוני הראשון. ועל הנכבה. טוב. נו. חבל שאתה ככה מטעה.

greenor

New member
הנכבה

1. פציפיזם, למיטב ידיעתי, היא תנועה הקוראת להפסקת אלימות מכל סוג שהוא. 2. במציאות המורכבת של המקום הזה בו אנו חיים, מוקפים אויבים, קשה להיות פציפיסט. גם כי הדבר מתנגש פעמים רבות עם המציאות, וגם בגלל אנשים רבים (כמוני) המזלזלים בפציפסטים וחושבים שרוב האנשים שלא משרתים את מדינתם בשירות צבאי עושים זאת לא מוך אידיאולוגיה אלא מתוך חוסר רצון לתרום, אגואיזם ופחדנות. (אל תכניסו לעניין חרדים, גם איתם יש לי "דיבור". 3. בכל דרך שהיא עדיין לא הבנתי איך דווקא במדינת ישראל, הבית הלאומי של העם היהודי - ואם אתה לא אוהב את ההגדרה - המקלט המדיני של היהודונים, "פציפסטים" רבים, אותה , כך נדמה, עימם, שוכחים עבור איזו אידיאולגיה הם מניפים את דגל מאבקם, ובמקום להלחם באלימות, נלחמים באחיהם. 4. אני קצין קרבי לשעבר, משוחרר פחות מחודש. מעולם לא אהבתי פלשתינאים, ולא כי אני גזען, פשוט יש לי נטיה כזאת, משונה, לא לאהוב את מי שרוצח בי ובאחיי, שגורם לאחותי לחשוב פעמיים אם לעשות קניות בתל אביב, כי "המקום הומה מדי". התגייסתי להנדסה קרבית, ושירתתי משך תקופה ארוכה בשטחים. ירו עלי, (פספסו), ירקו עלי (דווקא פגעו), הרגו לי חיילים וחברים. 5. באחת החופשות, בחיפה, עיר מולדתי, נתקלתי בהפגנה של "נשים בשחור". הלכתי לדבר איתן על דיעותיהן, לשמוע מה בדיוק יש להן להגיד. אני מנומס וכל זה, למרות שאני "ימני מסריח". כנראה פגם בייצור. אישה מבוגרת שם צעקה עלי שלא הגיוני מה שקורה במחסומי צה"ל.שאנחנו מתנהגים כמו חיות, ושהיא לא רוצה שיקרה שם מה שקרה לה בגרמניה. מזועזע, שאלתי אותה כמה פעמים היא ביקרה במחסום. היא אמרה לי שהיא ראתה את זה בטלויזיה. 6. שאלתי אותה לאן עלי ללכת, הלא חיפה ערבית במקור. היא אמרה לי שאני אישית יכול להשאר שם כי נולדתי שם, רק הכובשים צריכים להתפנות. מישהו מכיר דירה פנויה לסבא וסבתא שלי? הם יודעים גרמנית, גם הולנדית - ממחנה העבודה. 7. השאלה אותה אני מעלה ולשמה כתבתי כל זאת: איך הגענו למצב בו המלחמה ב"אלימות הישראלית" היא התמיכה בטירור הפלתשינאי, שהוא הוא הדלק עליו פועל צה"ל???? ענו לי על זה, ואולי אוכל ללכת לישון בלילה בשקט, חרף העובדה שארבע שנים מחיי הקרבתי כדי לשמור גם אל יצורים כמוכם.

greenor

New member
וסליחה..

תסלחו לי על שגיאות ההקלדה... ככה זה עם ימנים, כשהם מתרגשים נפלטות להם כל מיני שטויות.. אל = על...

orlyt

New member
תגובה..

1. פציפיזם הוא תפיסת עולם הגורסת כי יש לפתור קונפליקטים בדרכים לא אלימות. 2. פציפיזם לא מתנגש עם המציאות, אבל הוא כן עשוי להתנגש עם תגובות רגשיות מסוימות. יש אנשים שמתגברים על התחושות האלה ומגדירים את עצמם פציפיסטים בלי כל הסתייגות. הם גם מנהלים את חייהם באופן כזה. לגבי אנשים (כמוך) המזלזלים בפציפיסטים, לעניות דעתי, מדובר פשוט בחוסר הבנה של המושגים והסתמכות על רסיסי מידע שלא נותנים תמונה כוללת של הדברים. פציפיסטים בהחלט יכולים לשרת את מדינתם בדרכים שאינן אלימות (הצבא והמשטרה מוגדרים כאמצעי האלימות הלגיטימיים במדינה, ולכן לא סביר, אם כי יש יוצאי דופן, שפציפיסט/ית תשרת באחד מהם). שירות צבאי איננו הדרך היחידה לתרום למדינה או לחברה. יש לזכור שלא כל סרבנות נובעת בהכרח מפציפיזם, ויש היום סרבנים שאינם מתנגדים לכל אלימות שהיא או לצבא בפרט, אבל מסרבים לשרת בשטחים הכבושים, משום אידיאולוגיה אחרת. 3. לא הבנתי את הסעיף, ולכן אתעלם.. 4. זה טיעון מעניין, אבל לא ממש תופס. אף אחד לדעתי לא אוהב שפוגעים בו או ביקרים לו. אבל מכאן ועד לדמוניזציה של אוכלוסיה של כמה מיליון אנשים הדרך נראית לי ארוכה מאוד. 5-6. טוב, זה שהיא ראתה את זה בטלוויזיה לא אומר שלא קורים שם דברים מחרידים. כל נסיון לרדד את הדיון ל"לאן עלי ללכת" הוא מיותר. ישראל נמצאת בסכסוך מתמשך, שיפתר בסופו של דבר בדרכים מדיניות. השאלה כמה אנשים עוד יהרגו בדרך לשם. שני הצדדים יאלצו להגיע לפשרה, בתקווה שזו תגיע במהרה בימינו.. 7. אני לא חושבת שאנשים המתנגדים לאלימות הישראלית בשטחים הכבושים, ובודאי לא אנשים פציפיסטיים, תומכים בטרור הפלסטיני. אי הסכמה עם המדיניות הישראלית, אין פירושה תמיכה מיידית במדיניות הפלסטינית. אני לא שמחה לשמוע שהיה פיגוע נגד ישראלים ואני לא שמחה לשמוע שהיתה פגיעה בפלסטינים. איך האחד מוציא את השני. פסדר? עכשיו אתה יכול לישון בשקט? מותו של חייל ישראלי מצער אותי כמו מותו של פלסטיני - לא רואה הבדל ברמת האנושיות שלהם וצר על מותם של בני אדם. חוץ מזה, נראה לי שמרבית האנשים יעריכו את העובדה שלא תכנה אותם יצורים, ולא תזלזל בהם ובתפיסת העולם שלהם. אפילו אם אתה לא מסכים איתם...

למעלה