בוא נעבור על זה. יש כמה דברים שאתה טועה ומטעה
"דרן פחות לא משתמש בטריקים? קסמים זה רק התחביב שלו? בבקשה תגיד לי שאתה צוחק." יכול להיות, אין לי סטטיסטיקות מדוייקות. פשוט לפעמים ניראה לי שקסמים זה רק התחביב שלו! "ראיתי שתי הופעות במה שלו והוא משתמש בטריקים של קסמים ב-100% אחוז מהמקרים, ואני אומר לך בתור אחד שיודע בדיוק איך הוא עושה כל קסם." גם אני ראיתי. במקרה הזה אתה צודק, בערך 95% מההופעות שלו זה קסמים ו- 5% פסיכולוגי. הנה דוגמא, במילים של דרן, מהספר שלו "Pure Effect" לאפקט פסיכולוגי כלשהו במהלך הופעה שלו: During a spoon bending demonstration during his table" hopping days, he approached a very excitable young woman in the queue for the restaurant, who was sure that she could see the “energy,” like an aura I suppose, responsible for bending the spoon (obviously it was really bent mechanically). During this performance she became very audibly excited, and as the effect reached its culmination along with her excitement peaking, he simply said “whooaa” as he touched her hand. Later, whilst performing another trick, he wanted to invoke the same excited state in her, so he simply said “Whooaa,” and touched her hand again. She immediately returned to the same level of excitement that she had displayed previously. Obviously, this indicates that the more suggestible the subject, or the more revered or respected the performer is, the faster and stronger the anchor can be established." למי שלא הבין, דרן הפעיל טכניקת NLP שניקראת אנקורינג (Anchoring) במהלך הופעה. אגב, הוא מאוד אוהב את הטכניקה הזאת ומשתמש בה המון. "יש לו גם וידאו של הרצאה שלו שהוא משתמש שם ב-100% קסמים." אוי באמת.
ראיתי מיליון פעם את ההרצאה הזאת, שהיא מלפני 8 שנים. אתה מנסה לטעון שהוא לא מהפנט שם אנשים (במיוחד האישה הזאת) על ימין ועל שמאל?! אתה צריך לקחת קורס בהיפנוזה. אני יכול להגיד לך אפילו את ה- inductions והטכניקות שהוא השתמש שם, אבל זה לא יגיד הרבה. אגב, תקרא על ה- "Handshake Induction By Milton Erickson" הטכניקה הכי מפורסמת שהוא עשה שם, ותבין כמה דברים שעכשיו אתה לא מבין. ואני לא טוען שאם הוא מכניס לטראנס מישהו, זה בא על חשבון הטריק של הקסם! הוא משלב ביניהם. "יש לו ספר שנקרא absolute magic שמסביר במפורט את אמנות הקסמים ואיך הוא הפך להיות קוסם. אז להגיד שדרן לא באמת נחשב קוסם, זה כמו להגיד שקובי ברייאנט לא נחשב שחקן כדורסל." אמת, הספרים שלו הם ספרי קסמים. ואמרתי לך, תקרא לו קוסם, זה גם הולך. פשוט טענתי שהוא לא קוסם במובן המסורתי של המילה. "אגב, הוא לא משתמש בהיפנוזה נטו מכיוון שהוא בכלל לא מאמין בהיפנוזה וחושב שזה הכל שטויות.." מה אתה אומר.................... לא משתמש בהיפנוזה נטו?! חושב שהיפנוזה זה שטויות?! עובדתית, תירצה או לא תירצה, הוא משתמש בהיפנוזה כל הזמן. אז איך בדיוק הוא יכול לחשוב שזה שטויות??? אחרי כל האלפי דולרים שהוא הוציא על לימודי היפנוזה אצל פול מקקאן (כן, ראיתי את הווידאו שדרן נימצא בקורס, וניראה שמה ממש צעיר) אתה מעליב אותו ככה ואומר שהוא לא משתמש בהיפנוזה נטו?!?! תיקרא עליו קצת בויקיפדיה: "While studying Law and German at the University of Bristol he attended a show by the hypnotist Martin S. Taylor, which inspired him to turn to illusion and hypnosis as a career. Around 1994, he worked as a conjurer, practising the traditional skills of close-up 'magic'. In 1996, he started performing stage hypnosis shows at the University of Bristol under his then stage name of Darren V. Brown." "יש דרכים שונות "להפנט" אנשים גם מבלי ממש להפנט אותם. קח למשל את שיטת ה-FTH של נמרוד או איך שלא קוראים לזה." שוב, כל כך לא מדוייק. אין דרכים שונות להפנט אנשים גם מבלי ממש להפנט אותם, כי היפנוזה זה לא טכניקה. זה כל מה שעובד. תריץ חיפוש בגוגל/ויקיפדיה מה זה היפנוזה ותבין הכול. לגבי ה- FTH, צר לי לאכזב אותך... אבל זה לא קיים. אין שיטה כזאת. נמרוד שיקר ואתה האמנת לו...
"את הדברים שדרן עושה בטלויזיה אתה לא תראה אותו עושה בהופעות על הבמה, ויש לזה סיבה טובה לכך. בהופעות על הבמה אין עריכות וזה נעשה על אנשים אקראיים." נכון, אין עריכות, זה חיסרון, והוא באמת לא עושה מה שהוא עושה בטלוויזיה בהופעות על הבמה. אין לי מושג מה השיקול שלו. אני חושב שאולי זה קשור לכך שאם הוא ייכשל באפקט מסויים, גם האפקט הבא לא יעבוד כי המוקסם לא יצפה שזה יעבוד, ואז דרן יהיה בבעיה. אז בגלל זה הוא מעדיף ללכת על בטוח בהופעות על הבמה, ולעשות רק קסמים עם טריקים בטוחים. אבל זאת רק השערה שלי. עכשיו הכול ברור יותר?
נ.ב - יצאה תגובה ארוכה, אז ייתכן שפיספסתי משהו או שלא התיחסתי למשהו או שיצא לי ניסוח לא טוב במשהו. אז תן לי לדעת על כל שאלה, אי הסכמה, או כל דבר אחר שיש לך להגיב לי.