היה עמוס בכל טוב
וויסקי:
Millstone 2013 Peated PX For Whisky in Leiden 2016 - צעיר וכבולי מאוד עם ניחוח וטעם חזק ומובחן של ערער- כן, כמו בג'ין. מפתיע ומפתיע לטובה, חבית אקס-ג'נבר במיקס? מזקקה לא נקייה? כבול מיוחד? תוספת ערער לכבול?
Lagavulin feis ile 2016 - כבול לגוולני עם השפעות שרי יבש וטוב. המון אגוזים, שקדים ופירותיות "עמומה" לצד כבול בולט אך מרוסן. מצאתי אפילו נוט תפוזי. קיצר- וויסקי פגז של מזקקה שמוציאה תמיד וויסקי פגז. פיניש אין סופי.
*ותודה על הדוגמית
Ledaig 17 Year Old 1998 - The Cooper's Choice - נטעם אחרי הלגוולין. מלוכלך עם מלא השפעות שרי מתוק. חסר איזון ובווליום גבוהה. מדהים כמה הלגוולין יותר מאוזן לעומתו (ולדעתי רמה מעל) אבל וויסקי מצויין שהפסיד נקודות בגלל סדר הטעימה.
טעימת ספרינגבאנק של MMI במוזיאון הוויסקי:
Springbank 10 100 proof old bottle - הרבה שרי, ווליום גבוה ופיניש קצרצר.
Springbank 13 Green - מורכב ומעניין יותר מהקודם, פיניש ארוך אבל הווליום נמוך.
Springbank 12 Calvados Wood - קפצנו כמה רמות למעלה, וויסקי נהדר - החביב ע"י הרבה חברים בטעימה.
Springbank 1998 16yo Malts of Scotland Sherry cask - כנראה יושן בחבית שרי (אולורוסו) יבש - והטעמים הללו בהחלט הורגשו, לדעתי ממש לטובה אבל זה היה וויסקי מפלג.
ובעליית הגג:
ביקבוק פייל אייל עם כשות El-dorado - לא ממש IPA אבל בכיוון.
ביקבוק קברנה סובניון 2013, אחלה יין ואנו מרוצים מהתוצאה אבל אני מכוון הרבה יותר גבוה.
ביקבוק יין מתובל בסגנון קינטו (על בסיס ק"ס 2013 שעבר תסיסה שונה) - מר ארומטי ומצויין, לחובבי הביטר למון.
ביקבוק ערק שהושרה באלון קלוי וקרמבולות מסוכרות מאז דצמבר 2012.