מה תבשלו בסופ"ש הזה ?

Master Stav

New member
מה תבשלו בסופ"ש הזה ?

אצלי : פסטרמה עוף , פסטרמה הודו מחמצים בדמות שומר ולפת אורז עם עגבניות מיובשות ופיצפוצי שקדים לבנים במלח עוף בתנור ם המון גזר תפוחי אדמה בצל קולורבי שום וסלק ורוטב ירוק שמורכב מלי מנגולד שום יין לבן ורכז רימונים בשבת ....ג'חנון של חמסי ביצים קשות שנאפות יחד ם הג'חנון ואני שוקל לעשות בצקיות למרק בשר....עוד לא החלטתי מה אצלכם ?
 

סמד13

New member
הינני כאן .....וואי איזה שבוע

אז ככה אין לי כוח העיפות תפסה אותי לכן ..... חמין הכול בסיר אחד זה לשבת להיום עוף בתנור ,אורז עם עדשים וכמה סלטים עוגה קלה עם פרג משהו והכי בגללך אני רצה לקנות סלק ולפת וגם צינצנת סוף שבוע מגניב סמדי
 

א פרח

New member
אצלינו הסופ"ש

אסדו בתנור, תמונות ומתכון אחרי. סלט איזשהו, לגבי התוספת עוד לא ידוע. עוגת גבינה. בערב אולי לביבות או סופגניות ואלי לא, תלוי מתי נאכל. מחר מוזמנים לאבא ובת זוגתו לחמין
שיהיה סופ"ש נעים ומפנק לכולם.
 
אצלנו לשבת

שווארמה הודו מוקפצת עם ירקות בסיגנון סיני אורז לבן סלט כרוב סלט סלק וגזר מבושל ברכז רימונים (סתיו !!) חטיף פול של BIGJACK וחמין צמחוני (סיפור ארוך, אל תשאלו...)
 

gils33

New member
אצלנו

דגים ברוטב אדום קציצות עוף אורז סלטים טעימים
 

טליה80

New member
אורז עם עגבניות מיובשות ופיצפוצי שקדים לבנים

מתכון,דחוף...נשמע נהדר.מה הכוונה פיצפוצי שקדים לבנים במלח???התיאור עשה לי את זה...(!)
 

ללידי

New member
שפרד פאי עם בטטות לשבת,היום אכלנו חמין מאלףףף

אצל חמותי כך שמספיק לנו בשר להיום ואולי לא השפרד יצא מאלף ובטח יוכן גם חומוס חם טרי לשבת בצהריים כמו שאנחנו אוהבים במקום ללכת לסנא בעכו, מכינים חומוס שלא מבייש חומוסיות גם בבית ויש ב'יתות! פיתות למכביר.... נקלה פלפלים וגמבות בתנור ועגבניות שרי לעגבניות מיובשות\יש כבר פוקצ'ה טרייה של שום מוכנה והיד עוד נטויה מנה אחרונה טרם הוכנה, תוכן בהמשך, היתה מסיבת יומולדת לפיצפון ואכלנו עוגת דודואאוטמזגין מאלפת כמו שרק הוא יודע להכין הקונדיטור המושלם הזה עוגת מוס בשכבות עם המון שוקולדדדדד והפיצפון נהנה מכל ביס
 

ללידי

New member
שרי לעגבניות מיובשות מתכון

החצי מכין אצלנו את השרי המדהימים לוקחים קופסה גדולה של עגבניות שרי, רוחצים, מניחים בתבנית משוכה בשמן זית, לפזר מלח גס מעל העגבניות, ולאפות בתנור 150 מעלות שעה וחצי, כמעט שעתיים, לא לחתוך את העגבניות. להוציא רק כשהן קרות מעט ולאחסן בצנצנת זכוכית, להוסיף עוד קצת שמן זית מעורב עם קצת שמן קנולה לשימור בקירור וכדי שלא יהיה רק על בסיס שמן זית שמתקרש בקירור. יוצא מעדן שנחטף מהר מהר..
 

Tami661

New member
כל השבוע בישלתי, אפיתי, אכלתי... אז בשבת

קודש, אני שובתת מכל מלאכתי (ו... לא! אני באמת לא חושבת שאני אלוהים
). מה שכן, לכבוד שבת הכינותי מראש: פרוסות מושט ג'מבו (ליגה!!! אני פשוט מעריצה את הקצב החכם שלי שיודע לשמר אותי כלקוחה
) בבישול מרוקאי כמות מסחרית של סטייק פרגית מרק ערמונים עם פטריות צרובות (החזאים הבטיחו גשם
) וכמובן... אורז (הפעם "סולידי": רק עם בצל מטוגן וצנוברים). זהו! גם ככה הלעטתי אותם שלשום בהמבורגרים שיספקו להם עודפי כולסטרול לכל החודש
וחוצמזה שימי שישי אני מעבירה את סדנאות האפייה שלי כך שאני כבר לא מסוגלת לדרוך במטבח עד מוצ"ש
 

טליה80

New member
סתיו,בבקשה רשום מתכון לאורז עם עגבניות מיובשו

מתכון,דחוף...נשמע נהדר.מה הכוונה פיצפוצי שקדים לבנים במלח???התיאור עשה לי את זה...(!)
 

Master Stav

New member
אורז עם עגבניות מיובשות ופיצפוצי שקדים במלח

החומרים הדרושים : 10 עגבניות מיובשות חתוכות לרצועות 50 גרם פרוסות שקדים לבנים לא קלויים 1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנטנות ... 2 כוסות אורז לבן בסמאטי 2 כפות מלח גס שמן לטיגון מים רותחים מקומקום שעומד ליד .... הכנה : בתוךם תבנית חד פעמית שמים את השקדים ועליהם שופכים את המלח הגס ומרטיבים בחצי כוס יין לבן מכניסים לתנור ל20 דקות על חום של 180 מעלות ( רצוי לחמם את התנור קודם לאכן ) בנתיים מטגנים את הבצל עד לרמה של שקיפות והתחלת הזהבה ואז מוסיפים את העגבניות המיובשות מערבבים היטב וכשרואים שהעגבניות מתחיות להגיר מעט צבע אל הבצל מוסיפים את האורז לאחר ששטפנו במסננה מערבבים היטב עד שרואים שגרגירי האורז מכוסים בשמן ומתחילים להיפרד זה מזה והערבוב בסיר הופך לקשה .... מוסיפים מים רותחים על לכשתי אצבעות מעל לאורז סוגרים את הסיר ומניחים לאורז לזמן הדרוש לו לצבור את הכול המים פותחים את הסיר מוסיפים שוב מים בכדי לכסות את האורז כדי אצב אחת מעל ומוסיפים את המלח והפלפל לפי הטעם המתבקש מערבבים היטב מביאים לרתיחה , מניחים מגבת על הסיר וסוגרים שוב עם מכסה מניחים על אש קטנה ומשאירים לשמהו כמו 45-10 דקות .... בתיאבון
 
למעלה