מה תגידו לאדם ישר

adishu

New member
מה תגידו לאדם ישר

מהישוב, שלא שפר עליו גורלו, ובעקבות התוכנית הכלכלים איבד את פרנסתו ועקב חוסר יכולת לשלם משכנתא איבד גם את ביתו. הוא איבד את כל עולמו ואין לו פיצויי פינוי, אין לו דיור חילופי ואף אחד לא עוזר לו לעבור דירה. למה זה כן בסדר? למה זה מותר ותקין? וכשהמדינה מחליטה על פינוי לטובת כל העם ומרפדת זאת בנדיבות זה לא בסדר?

lordsath

New member
רק מחזק את דבריי

הממשלה לא יודעת לעשות את חלוקת המשאבים שלה בצורה הוגנת. היא דואגת למגזר השמנמן והשבע שמצביע עבורם, היא דואגת לכל קבוצות האינטרס. האשמה היא גם בנו- אנחנו, הציבור שכן רוצה לשנות, צריך להתאחד ולעשות את המהפכה שהולכת ובאה. זה צריך להיות קול קורא להתארגנות של מרי אזרחי. אני אסיים במשפט של אדם דגול: "האנשים יצאו לרחובות כאשר לא יהיה להם מה להפסיד מלבד הכבלים שעל ידיהם". אני ממליץ לכולם/ן לחשוב על זה.

adishu

New member
הפינוי הוא לא סוף העולם

הרבה אנשים עוברים אותו במדינתינו חדשות לבקרים ואף אחד לא הפסיד ממשקלו כתוצאה מכך. אז אנא שימו דברים בפרופורציה.

כמה הבדלים

כמה הבדלים.. האנשים כאן יעברו דירה מכפיה, ולא מרצון. אנשים שהיו כל כך פטריוטים למדינה וכו' וכו' - מרגישים פגועים ונבגדים על ידה, ערכים ועקרונות מושלכים. טראומה רצינית עבור כל מי שמשתתף (חיילים, אזרחים, ילדים..).. אחי, זה לא מעבר דירה רגיל, וגם מעבר דירה רגיל עלול להיות טראומתי.. ללא קשר לימין ולשמאל - מותר לך להרגיש אותם ולנסות להתחשב בהם - בין אם אתה מסכים איתם ובין אם לא.

adishu

New member
אני יכול להזדהות בתנאי

שלא יצאו נגד החלטת המדינה באמצעים כוחניים. הפגנות עם שלטים - כן הטפות לסרוב פקודה וחסימות למיניהם - לא ולא. ברגע שמתבצעים מעשים בניגוד לחוק ומנסים לפורר את הצבא שלי - אני כועס וזורק את כל הסימפטיה הצידה.

תגובה

אם כך.. חבל שאתה מתנהג כמו ילד קטן.. הרי דובר על כך כמה פעמים.. שכעס זו לא סיבה מוצדקת לשום דבר. סתם שתדע - ישנם הרבה רבנים שאומרים "לא לסרב פקודה". (דעתי האישית היא שזה דבר קשה, ואםילו נוגד ערכים עליהם גדלנו, אבל זו פקודה פשוט בלתי אפשרית לביצוע). חסימות.. באופן אישי לא השתתפתי.. אבל כשחוסמים תפה וחוסמים תבית - זה יכול מאוד להפריע שאנשים אחרים מנהלים את חייהם על מי מנוחות.. (שוב הכעס..)

שועל על

New member
למי חסמו את הפה?

וכי לא כל התקשורת עוסקת בקרקס ההתנתקות כאילו אין שום דבר אחר במדינה? וכי אין טור של רננה מרמלשטיין (ילדה גזענית וטיפשה) בידיעות אחרונות? אילו רק היו מואילים לראיין קצת פחות מתנחלים בטלויזיה, קצת פחות סיקור של השערוריה שמתנהלת בכיסופים (ואני מתכוון לקריאות לסרבנות מול חיילים שלא בדיוק כיף להם לעשות מה שהם עושים) וקצת פחות לעשות מזה סיפור, היה רווח לי, אבל אני לא מתלונן, כי תקשורת זה חשוב, וצריך שידעו מה קורה במדינה. בכל אופן, הטענות על סתימת פיות גורמות לי לחייך במקרה הטוב. חברי הכנסת שלכם לא חוסכים מאיתנו את התבטאויותיהם הנאלחות (ע"ע צבי הנדל) ואף אחד, למרבה הצער, לא סותם להם את הפה. למה שקורה בכנסת לא קוראים סתימת פיות, אלא פשוט החלטת רוב. אני לא מאמין לך כשאת אומרת "חוסמים לי את הפה". לדעתי את משקרת ביודעין כדי להשמע מסכנה ולגרוף רווח פוליטי בצורת אמפטיה ממי שלא שם לב לכמה את וחברייך הכתומים מדברים.

nooshP

New member
הרננה הזאת היא בכלל בדיחה מהלכת

איתרע מזלי והטור הראשון שקראתי שלה היה טור, שבו היא דיברה על כך שהיא הולכת לעשות שירות לאומי ולא להתגייס, כי זה דבר שרק בנים טובים בו ורק בנים יכולים לעשות....זה לא ציטוט מדויק אך בהחלט זה רוח הדברים המדויקת. מה אני אגיד לכם...אישה שחושבת שהיא לא שווה לאחרים, למה שיעניין אותי מה שהיא חושבת?

spoop

New member
חחחח את פמיניסטית?../images/Emo6.gif

קרעת אותי מצחוק... מה זאת אומרת לא שווה לאחרים? גם אני פמיניסטית בנשמתי,אבל להיות פמיניסטית אין פירושו להיות בכיינית,שרק רוצה להוכיח לכולם כמה שהיא שווה לגברים,ומסוגלת לעשות דברים שבכלל לא נועדו לה. פמינזם אמיתי,הוא נתינת כבוד שווה לשני המינים. גברים לרוב לא מתמחים בעבודות הבית,כי זה פשוט לא מתאים להם! כנ"ל לגבי נשים וצבא,העול הפיזי והנפשי יכול להיות כבד מדי לנשים! בקיצור,גם אם המצב היה הפוך ותפקידם של הנשים היה ללחום והגברים היו מבשלים ומכבסים,היו קמות אותן פמינסטיות בגרוש,לדרוש שיוויון... קיצור רדי מרננה,טוב? לא שאני יודעת מי זאת,אבל זה לא טוב לזלזל.

nooshP

New member
אני לא מאמינה שאני קוראת את זה

זכותך לחשוב מה שאת רוצה, אבל לדעתי את טועה, ולפחות לא יכולה לקרוא לעצמך "פמיניסטית בנשמתי". אני מכירה מספיק גברים שמתמחים בעבודות הבית, ומספיק נשים יותר חזקות פיזית ונפשית מגברים. חבל שאת כל כך מזלזלת בנשים וביכולות שלהן, ומוכנה ככה לוותר לגברים על שיוויון במטלות הבית... אבל תחשבי מה שאת רוצה, אני לא מסכימה איתך, ואני לא חושבת שהדעות שלך משקפות פמיניזם. אבל זה פורום התנתקות לא פורום מגדר, אז בואי נשאיר את אי ההסכמה כמו שהיא, בסדר?

spoop

New member
חחחח את פמיניסטית?../images/Emo6.gif

קרעת אותי מצחוק... מה זאת אומרת לא שווה לאחרים? גם אני פמיניסטית בנשמתי,אבל להיות פמיניסטית אין פירושו להיות בכיינית,שרק רוצה להוכיח לכולם כמה שהיא שווה לגברים,ומסוגלת לעשות דברים שבכלל לא נועדו לה. פמינזם אמיתי,הוא נתינת כבוד שווה לשני המינים. גברים לרוב לא מתמחים בעבודות הבית,כי זה פשוט לא מתאים להם! כנ"ל לגבי נשים וצבא,העול הפיזי והנפשי יכול להיות כבד מדי לנשים! בקיצור,גם אם המצב היה הפוך ותפקידם של הנשים היה ללחום והגברים היו מבשלים ומכבסים,היו קמות אותן פמינסטיות בגרוש,לדרוש שיוויון... קיצור רדי מרננה,טוב? לא שאני יודעת מי זאת,אבל זה לא טוב לזלזל.

lordsath

New member
תגובה לתגובה

מי מתנהג כמו ילד קטן? אדם שזועם על היחס המשפיל לחיילי צה"ל? או חבורת של א/נשים שלא מוכנים לקבל החלטה דמוקרטית (כן דמוקרטית- עברה בכנסת ברוב) שקובעת שאין להם יותר מה לעשות בעזה? מי פה הילד הקטן שממשיך לבכות "אני לא רוצה" "תנו לי"? אין כזה דבר פקודה בלתי אפשרית לביצוע- יש קושי באמצעים- מבין. אולי התכוונת ל"פקודה בלתי חוקית בעליל" ואם כן אני ממליץ לך סופר בחום לראות איך ההגדרה שלה לפני שאת משתמשת בה. חסימה של בית יכולה להפריע? נסי עכשיו לחשוב על עצמך זקוקה להגיע לבית חולים, חשבי על עמך שכורעת ללדת, על אדם אהוב שזקוק לקנות תרופה או להיבדק אצל רופא מומחה שנקע עבורו תור שלושה חודשים מראש... זה להפריע. יש להפגין למחות ויש להפריע ולהשניא את עצמך על הציבור. המתנחלים עושים את זה לעצמם- הם מאבדים לגיטמציה לפעול עם כל מעשה קיצוני.

שבוע טוב!

אדם שכועס ולכן מאבד את הרגישות שלו לגבי מצב לא נח של אדם אחר - זה בעיני בן אדם שלא מתנהג בבגרות. מי פה הילד הקטן שממשיך לבכות "אני לא רוצה" "תנו לי"? - לא מקבל את הטיעון הזה. להיפך - אדם עם עקרונות יעמוד על שלו. כמה פעמים התעקשנו עד 48 על הקמת מדינה? כמה פעמים נתקלנו בסירוב? כמה וועדות עברו בארץ?? לא, אינני מתכוונת ל"פקודה בלתי חוקית בעליל", אלא פקודה הקשה לביצוע. ייתכן ולך דבר זה אינו בעייתי. עבורי - הוא היה בעייתי, וקשה. ועבור רבים וטובים - במיוחד אם זה נוגד אידאולוגיה עליה הושתת החייל. זה קשה לסרב, אבל זה קשה עוד יותר לקיים. מסכימה איתך שחסימות כבישים זה מפריע, גם אותי זה תקע. כפי שאמרתי אני לא השתתפתי באופן אישי - לא רלוונטי כרגע למה. אבל, מה שהתכוונתי - כשהבית שלך חסום (כיסופים) זה מקפיץ אותך לראות אנשים שממשיכים בחייהם כרגיל, אתה רוצה שהעולם יעצור רגע, ויחשוב. (לכן, לדעתי ההפגנה בצידי הכבישים הייתה מעשה יותר נכון). יש להפגין למחות - כן, ניסו. לא קיבלו אישור משטרתי. מעשה קיצוני, זה קיצונים. למה אתה לא אומר שהערבים איבדו כל לגיטמציה לפעול עם כל מעשה קיצוני?? אני מקווה שאתה מסכים איתי שרצח הוא הרבה יותר גרוע מחסימת כבישים, וגם מהפגנה ללא אישור משטרתי. אותם ניתן להבין? לדעתי, ניתן להבין כל אחד, אבל כרגע לא דיברנו על הרקע למעשה - אלא על המעשה עצמו, ואני אצטט ממך: "הם מאבדים לגיטמציה לפעול עם כל מעשה קיצוני". שבוע טוב!

sela v

New member
גם ילד סורר

עדיין ההורים יאכילו אותו. זה שאנשים צועקים ועושים שטויות זה לא אומר שהם צריכים לאבד זכויות.

TheOrion

New member
אילו זכויות בדיוק הם מאבדים?

חופש הביטוי? לא ממש. חופש התנועה? אף אחד לא אסר על המתנחלים לנוע. הזכות למחאה? נותנים להם למחות אולי אתה מתכוון לזכות לעבור על החוק כי בא לך? אה אופס, במדינה דמוקרטית אין חוק כזה. יש מדינות בהן יש חוק כזה, והוא שמור לעריצים.

sela v

New member
דיברתי על פיצוי

אפילו אם הם מפגינים, העונש לא יכול להיות לקיחת בית אחד, ואי מתן בית אחר.

בעד

New member
אוי

כואב הלב- ממש. יהודי לא מגרש- הוא מפנה!!! מזיז, מוציא, מרחיק כפייה? מקבלים פיצוי החברה האלה. מתי לאחרונה את קיבלת פיצוי על משהו?

תגובה

אז הם מקבלים פיצויים.. הם לא רוצים פיצויים - הם רוצים את הבית שלהם. פיצויים זה המינימום ההכרחי.. בשביל שיכאב הלב - אתה צריך קודם לוודא שהוא ישנו.. אם אתה מסוגל לכתוב שהדבר היחיד העצוב הוא הצפיפות במדינה, ואתה לא מבין את הקושי של לעבור דירה בכפיה, את הקושי של לבצע פקודה הנוגדת את כל הערכים עליה גדלת, את הכאב בקרע הזה שבעם.. יש לי ספק בקיומו. הפעם האחרונה שקיבלתי פיצוי היה מתנובה כי היתה שערה בגבינה. שאלת..

למעלה