מה תגידו......

מה תגידו......

אם אני אגיד שאני חושבת שאני צריכה טיפול פסיכולוגי? ישבתי עכשיו מול הופ הורים, וראיתי לידה שהזכירה לי את הלידה של דורון, גם טבעית- ויולדת כזו מלאה כמוני, והעוויות הפנים מהכאב, וקריאות ההיולדת כשהראש יצא..... דווקא הייתה לה לידה יחסית קלה, אבל אני קיבלתי פלאש-בק ללידה ופשוט מיררתי בבכי איזה 10 דקות. ממש לא נורמאלי. אם אני אפנה לקופ"ח ואבקש פסיכולוגית, ויאשרו לי - זה יהיה בבוקר- ואז מה אני אעשה עם דורון? סתם יסבך לי את היום. נראה לי שבכל מקרה- לפני ההריון הבא אני אצטרך לטפל בזה, אחרת לא יהיה לי אומץ ללדת שוב.

בעיה הפוכה../images/Emo4.gif

היידי, הרגשתי כמוך אחרי הלידה הראשונה, שהיתה ארוכה וטראומטית, וגם כל מה שאחריה. לקח לי 4 שנים לשכוח ואז הגיעה לידה מס' 2, שהיתה קלילה להפליא וממש חוויה מתקנת. אז מה הבעיה? הבעיה היא שלאור חווייה מס' 2 נורא בא לי מס' 3 (טוב, לא ממש כרגע, אבל אחרי שנתחיל לישון כמו שצריך...) והאיש שאיתו אני מייצרת ילדים הטיל וטו.

עמית@

New member
נגיד זה הגיוני בעליל וכל טראומה

שחוית ראוי לעבדה ולטפל בה, אז למה בלידה שהיא טראומה לא? עמית לא יכול להישאר עם דורון שעה בשבוע? הורים? מישהו?

lulyK

New member
מה עם שעות הערב? שישי בבוקר?

07:00 בבוקר ביום רגיל? כולה שעה בשבוע.....

ביררתי טיפה.......

יש לי אמא מהגן שהיא פסיכולוגית בכללית (היא הייתה הפסיכולוגית של עמית), וזה בחינם דרך הכללית בקפלן- אבל רק בשעות מוזרות- בימי השבוע 9-11 בבוקר....... זה או זה, או לשלם באופן פרטי....... או לשפוך את הלב בפני אחותי ולשכוח מכל הסיפור

g a n i

New member
../images/Emo4.gifאבל אז זה בתיק הרפואי שלך../images/Emo101.gif

אין לי שום בעיה עם טיפול, ההיפך. אבל אם תבחרי בדרך הזולה, בכל סיטואציה שתדרשי לוותר על חסיון רפואי - זה יהיה שם. ואין טעם לעצום עיניים למול העובדה שאמנם טיפול זה משהו לגיטימי לחלוטין אבל בכל זאת נושא עמו סטיגמה שלילית לחלקים גדולים מהאוכלוסיה. ואולי תפלי על חלק כזה שיצטרך להחליט משהו לגביך. >מתלבטת בעצמי< נב טכנית, לא נראה לי בעיה לקחת את הקטנה איתך (אולי תקבעי לזמן שנת הבוקר שלה?) אבל נראה לי שכל הסיטואציה דורשת זמן איכות שלך עם עצמך. מטבע הדברים יעלו דברים לא קלים ונראה לי עדיף שתוכלי להתרכז ללא הסחות דעת / ללא "מוצא" מהתעמתות עם הדברים.

lulyK

New member
כמה דברים:

1. אני במקומך אכן הייתי הולכת לטיפול, אבל אני גם לא מתייחסת לזה בכבדות. מרגישים שיש בעיה - הולכים לראות איש מקצוע. 2. אם את במכבי, כל מה שאת צריכה לעשות זה לברר מה טלפונים של הפסיכולוגים שמקבלים קרוב לביתך ולקבוע פגישה פרטית בשעה שמתאימה לך. ממש לא חייב להיות בבוקר. הפסיכולוג עצמו/עצמה מחליטים אם את זכאית (99.9% שהם יחליטו שכן.... ואז את זכאית לדי הרבה פגישות. זה לא בחינם לגמרי).

cookie1

New member
אני גם ניצלתי את הזכות הנפלאה הזו

במכבי. וגם מתייחסת לעניין כמו לוליק, שלא בכובד ראש. אם מרגישים צורך, פשוט הולכים, זה רק יכל להועיל ואין במה להתבייש.

את יכולה לקחת את דורון איתך

יש לי שתי חברות פסיכולוגיות, ושתיהן אישרו שזה מקובל. אולי לא אופטימלי, אבל אפשרי! שיהיה בהצלחה!

yaelia

New member
אם את יכולה לקחת את דורון איתך

על אף שכשהולכים אל פסיכולוג הכי טוב ללכת לבד, קחי אותה גם. אם את לא רוצה להתחיל לחפור, ויש בעיה נקודתית, כמו עניין הלידה, תגדירי ביחד עם הפסיכו' מספר פגישות ונושא ספציפי ותכוונו לעבודה שם. אני מאוד ממליצה אם את חושבת שאת צריכה. תובנות של מישהו מבחוץ מאוד יכולות לעזור, ולתת לך פתח למחשבה נקיה ובהירה על הדברים.

אז אצלי זה ככה...

אני רואה לידה בהופ הורים (או לידה רגילה או ניתוח קיסרי) ומתחילה לקבל צמרמורות ולבכות על החוויה שאני פספסתי- במקום להנות מהחוויה ולהיות עם בעלי ולשמוח ולראות איך מוציאים ממני תינוקת שמנמנה לחדר יונקים רגיל ולבכות ולהתרגש, עשו לי ניתוח חירום, הוציאו ממני גוזלית פיצפונת במשקל 930 גרם ישר לחדר פגים וישר לטיפול ולא ידעו מה יהיה איתה בכלל. אבל בכל פעם שקורה לי דבר כזה אני ישר חושבת לעצמי, אולי הן ילדו לידה רגילה עם הבעלים שלהם לצידן והכל טוב ויפה אבל לאף אחד כולל אף אחד אין את האוצרית שלי יש, שהיא הכי הכי הכי מדהימה בעולם ורק לי יש אותה
ואז שוב הכל נהיה ורוד ויפה

דפנה מי

New member
ואם אגיד לך

שזה נורמלי בהחלט כי את עוד בהצפת הורמונים ושעברת טראומה שגרמה לאסימון לרדת ולראשונה להפנים ולהשקיע בעניין מחשבה כי מאז הלידה היית עסוקה ומוטרפת בטיפול בתינוקת טריה ובעצמך ומחלות ו....לא הרשת לעצמך עד עכשיו קצת לפרוק ולבכות על מה שקרה לך
אולי זה נשמע לך הגיוני יותר? לא שאני חלילה נגד טיפול פסיכולוגי אבל המראה הויזואלי עורר אצל רגש פנימי עמוק של הזדהות שגרם להכל להישפך ולהתפרץ ולהשתחרר סוף סוף

galiaS

New member
אני מכירה פסיכולוגית שמטפלת דרך

האימייל...לא, זו לא בדיחה.

ואחרי כל זה.......

הקשבנו היום לורדה רזיאל זקונט (אלילת התרופות- היא מצחיקה אותי בטירוף...) ואמרתי לעמית שאני חייבת ללכת לפסיכולוגית לפני ההריון הבא, והוא אמר שהוא בכלל לא רוצה עוד ילד....

niritcat

New member
בהחלט ממליצה,

ועדיף מוקדם ממאוחר. הלכתי ל-3 פגישות 3.5 חודשים אחרי הלידה בגלל שהרגשתי שאני לא מצליחה להתגבר על הטראומה.

למעלה