מה תוחלת החיים של סרטן לימפה.......

מה תוחלת החיים של סרטן לימפה.......

מה תוחלת החיים של סרטן לימפה מסוג הודג'קיס..............? מישהו מבין בזה פה?

מיליתו

New member
כמה שאתה רוצה

אין כזה דבר תוחלת חיים של סרטן לימפה. תוחלת החיים שלו קצרה, תוחלת החיים שלך, לעומת זאת - ארוכה ארוכה ארוכה... לפי הסטטיסטיקה יותר מ 90% מחלימים לחלוטין, אבל מה איכפת לך מזה. אתה מרגיש בריא, ולפי הבדיקות מבריא ומתקדם מצויין - מה איכפת לך מהמחקרים (רובם לא ממש אמינים כי הם נעשו על קבוצות מעורבות של מין וגיל ודרגות גילוי...) על פי המחקרים (שאני ידועה בהסתייגות מהם) המנבא הכי טוב להחלמה או כמו שהם קוראים לזה (שורדנים לטווח ארוך) הוא תגובה טובה לטיפול הראשון - מאחר ולך היתה תגובה טובה לטיפול הראשון, אתה תהיה כניראה מהם.

דגנילי

New member
../images/Emo91.gifחמודי.. עזוב שטויות..

לי אמרו ששלב ראשון צריך לעבור את החמש השנים הראשונות ואז הסיכויים פוחתים שזה יחזור בככה וככה אחוזים.. ואם עוברים 10 שנים.. אז הסיכויים שהמחלה תחזור פוחתים בעוד... את מי זה מעניין? תתמקד עכשיו בלהבריא.. ואחר"כ תתמקד בלעשות כיף מהחיים שלך-ונקווה שלאחר מכן כל הקשר שלך עם רופאים ובתי-חולים יהיה בביקורת פעם בשנה.. וכשתבקר את אישתך כשיוולדו לך ילדים..

תודה רבה רבה- לכן: מיליתו ודגנילי

קראתי כל מילה בהודעות שלכן, ממש תודה. אני מרגיש באמת מצויין אחרי מה שכתבתן בתור בנות שעברו ממש את מה שאני עובר. [דרך אגב- קראתי חומר על המחלה שבארץ "רק" 170 איש בשנה חולים בזה, לעומת לימפומה שאינו הודג'קינס שחולים בו למעלה מ-1000 בשנה... ככה שאין הרבה לפי הנתונים האלו]. בכל מקרה תודה לכן. פשוט בלילה יש לי את הכאבי בטן המעצבנים מהטיפול (שנעשה ביום ראשון שעבר... לא האחרון) וזה נותן לי לחשוב על המחלה, לכן כתבתי פה. אבל בסה"כ אני מדמיין איך החומרים שמציקים לי שורפים את האימא של המחלה (אני ממש מרגיש את זה במקום של הגידול..) ו"נהנה" מהסבל. חחח קיצר- נדבר כבר רפואה שלימה לכוווווולם פה ושם ובכל מקום בייי יונה

sosanit

New member
למה הכוונה

תגובה טובה לטיפול הראשון?? זה מעניין אותי מכייון שלי נשאר עוד 2 טיפולים (מתוך 12) ואני מאוד חוששת גם כן שאולי הסרטן יחזור מה אמור לקרות בטיפול הראשון מבחינת תגובה טובה??

מיליתו

New member
הכוונה היא שהגידול הצטמק או נעלם

כלומר, הטיפול משפיע לטובה. חוץ מזה, הסרטן יכול תמיד לחזור... ואני הדוגמא.... לפי הספרות המצב הכי גרוע הוא כשנותנים כימוטרפיה והטיפול לא משפיע בכלל על הגידול - כלומר הגידול ממשיך לגדול. המצב השני הלא משהו הוא כשהגידול לא גדל אבל גם לא קטן. כשהגידול קטן - זו נחשבת תגובה טובה. אם הוא נעלם - זה הכי טוב, מין הסתם - זהו מצב של הפוגה מלאה שאליו שואפים הרופאים. יש לציין שאנחנו לא רופאים, ולאכן, אישית אני לא שואפת להפוגה מלאה - אני שואפת להחלמה מלאה (וזה לא אותו הדבר).

למעלה