מה תעדיפו

דיברגנט חדש

Well-known member
בחלל נפרד, לא מעוניין שהאורחים בסלון יראו מה קורה במטבח, כדי שלא יהיה צורך לסדר גם אותו לכבודם.
כנ"ל, אך מסיבה שונה.
מעדיף לסגור דלת וגם עושה את זה בכדי שהריחות לא יכנסו לכל הבית, אלא יישארו במטבח.

GoldenEyes

Well-known member
מטבח פתוח לסלון או בחלל נפרד?
וכמובן |בלונד|מדוע?
בדירה הקודמת המטבח היה מופרד מהסלון , ורחוק ממנו , היה נוח למדי עד שיש אורחים ואז צריך לטייל בין המטבח לסלון .
בדירה הנוכחית אין הפרדה , חשבתי על לעשות הפרדה אבל אז זה חוסם את תנועת האויר ביניהם.

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
מטבח פתוח לסלון או בחלל נפרד?
וכמובן |בלונד|מדוע?
אני כבר העדפתי.
המטבח הוא חלק מהסלון
בקשר לריחות הבישול...
אני גר בקומה שמינית, די שאני פותח את החלונות ורוח פרצים מאווררת את כל הדירה.
מטבח נפרד לדעתי זה פסה.
אבל ניתן עדיין למצוא בתים ישנים עם מטבחים נפרדים.

קלייטון.ש

Well-known member
אצלנו המטבח סגור כי אשתי אוהבת קירות, שאותם היא מכסה בציורים מלמעלה עד למטה. גם בסלון יש פתאום קירות נמוכים (שלא מגיעים לתקרה) ושמפרידים פינות ישיבה, והכל מכוסה באמנות ממדרגה ראשונה.
לנו אין בעיה שהמטבח לא מסודר. הוא תמיד מסודר גם כי יש לנו עוזרת בית במשרה מלאה וגם כי שנינו אנשים מסודרים. אבל באמת מקרר וכיריים וכיורים לא שייכים לסלון וטוב שהם מופרדים.

אפרת10512

Well-known member
אצלי המטבח הסלון הפינת אוכל וחדר משפחה הם חלל אחד גדול ואני מאוד אוהבת את זה .

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
פתוח! אפשר לשמוע (וגם לצפות מדי פעם במסך הקטן). אפשר לדבר עם בני הבית (והאורחים) ולשמור על מטבח נקי ומסודר זה מאסט בכל מקרה.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
פתוח! אפשר לשמוע (וגם לצפות מדי פעם במסך הקטן). אפשר לדבר עם בני הבית (והאורחים) ולשמור על מטבח נקי ומסודר זה מאסט בכל מקרה. היה לי חבר שלקח את זה עוד יותר רחוק. הוא בנה את חלל הסלון/מטבח לא כמלבן אלא כטרפז ארוך. חלקו הצר של הטרפז היה במטבח והרחב בקצה הסלון. מי שישב בסלון, ראה את ה"מבשלת" מרחוק, שכן גם כך, העין מצמצמת את זווית המקבילות ככל שהמרחק גדל. אז כאן גם הארכיטקטורה עושה זאת, ולכן המטבח נראה רחוק מאד בעיני המתבונן מהסלון... והמבשלת? היא דווקא רואה את יושבי הסלון כיושבים על כף ידה, כי הזווית המתרחבת 'מקרבת' אותם מאד אליה.

R 1 3

Well-known member
אפשר מטבח פתוח + מטבח אחורי בו מצטברים הכלים המלוכלכים וההכנות לבישולים
אצלי המטבח מאורך ומחולק כך שחלקו הפתוח כולל מקרר משטח + כיור ודלפק לפינת האוכל
ובחלק המוסתר שלל כלים, תנור כיריים ומדיח כלים. מעל הכיריים יש קולט קצת מרעיש אבל
אפקטיבי לריחות וגם במניעת הצטברות שומן על הארונות והכלים.

למעלה