מה
בסירים לכבוד ש"ק פ"ש חקת?

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
בהצלחה באירגון, לי נשמע מושלם, בטח

שלא ייחסר אוכל. אהבתי את הבחירות לקינוחים.

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מה
בסירים לכבוד ש"ק פ"ש חקת?

בוקר אור!
לאור ההתהוללות היום, טרם ברור מה בדיוק נאכל בשבת.

בקווים כלליים:

שישי:
מרק ירקות ועדשים
סלמון
אורז
שעועית חמוץ-מתוק

שבת:
מיט לואוף
עוף בתנור
קישואים = סבתא של החצי של טליק
ירקות אנטיפסטי
תפ"א בתנור

עוגות וחלות מפריזר אולי בתגבור עוגת פירות ופיסטוק נהדרת של יעלה - חייבת לכם דיווח..

זהו. שלום, אני נוסעת..

ביזול

New member
עבר יותר מדי זמן מאז שהשתתפתי

אחותי באה אלי לשבת קולינרית-אקספרמנטלית, שכן האיש, שאוהב אוכל יותר רגיל, בחו"ל.
הצעות התפריט שעפו בינינו כללו בערך כל מתכון בעולם שכולל דגים, יין, קפה ופירות מבושלים. לא ברור איזו ארוחה חלבית, איזו בשרית... יהיה מעניין...
בתכנון:
אני רוצה לנסות את החלות המפורסמות של יפה נסימי
בשר מוקפץ עם יין אדום ופטל - אני מתכוונת להשרות פיסות של בשר ביין אדום, אז לטגן בצל, להוסיף את הבשר ואולי קצת תבלינים, ולבסוף את הפטל. אני רוצה שהפטל יקבל רק טיפה בישול, שיהיה לו עדיין רעננות וטעם טרי. למישהי יש המלצות לבשר שמתאים להקפצה? ממה שראיתי סינטה ושייטל הכי מתאים. יש עוד נתחים (שעולים קצת פחות מ-100 שקל לקילו...) מומלצים?
ייתכן ובמקום אעשה את זה עם יין לבן וחזה עוף. נראה.
סלמון כלשהו שאחותי תכין, אולי עם פסטו
סלט מושקע כלשהו. אולי עם ירקות קלויים
לא ברור כמה זמן יהיה לי באמת להכין הכל, שכן עלי גם לשעשע את הקטנה תוך כדי, ובאופן מפתיע, בגיל שנה+ היא עדיין לא בקטע של בישול. תקלה.

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
התגעגתי אליך! הצלחת לראות שמכינה

בזכותך ריקוטה לפחות פעם בשבוע???? ושסלט הכרוב+קולרבי ועוגיות הג'נג'ר היו נהדרים?
זוכרת שבתות כאלה מזמן, לפני שאחותי התחתנה וכשהחצאים היו במילואים/חו"ל.

לא יודעת למה, אך נראה לי שקצת בלסמי היה עושה טוב ליין אדום, בשר ופטל, אין לי תובנות לגבי סוגי בשר.

יפה נסימי, אם את מנסה, בפעם האחרונה קיצצתי קצת את זמני ההמתנה- 40 דקות לתפיחה ראשונה, 40 דקות לתפיחה שניה (אחרי לימון+א אפיה) ו20-30 דקות לאחר הקליעה.

אה! וגם אני חושבת על סלמון בפסטו.

ביזול

New member
ראיתי תודה :)

מדי פעם היה לי זמן לדפדף, אם לא להגיב...
שמחה לשמוע! וקצת מצחיק שאני לא מכינה ריקוטה...

בשישי הוריי מצטרפים

בתפריט:
סלט חסה עם גודיס
אורז לבן
תפ"א קטנטנים
עוף על מצע כבדים ואורז(גדי המל ז"ל)
שניצלים

עוגת פירות
עוגת שמרים
פיצוחים
גלידה

בשבת חברים באים עם חברים לאזורינו.
במצב כזה הם מביאים ציידניות מלאות ואני מתכוונת להוסיף סיר גדול עם מרק וקוסקוס(למרות החום)
ומלא שלוקים
עוגות שמרים
אבטיח

michalgad1

New member
אצלינו הרכב מצומצם ויש ניסויים חדשים

יהיה מרק רגל / תימני כמובן
מתכננת לעשות עוף שלם ( מחולק לשניים) פעם ראשונה על האש . ממש לפני שבת. די מלחיץ אותי כי מה אם תהיה תקלה או לא יצליח.. ליד יהיה פירה וקציצות ברוטב שקשוקה ( מתכון חדש). סלט מנגו ונענע.
בצהריים מתארחים. המארחת אמרה שיהיה חלבי. בחיים לא ארחו אותי פה לחלבי לצהרי שבת. אני אביא את סלט האבטיח של שירה . אם כבר אז כבר.

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
איזה כיף ומחכה לשמוע על הקציצות

בהצלחה עם העוף ומעניין איל יהיה הארוח - גם אני לא התארחתי שם לחלבי.

shiri67

New member
איזה כיף המסך החדש

יש לי שבת חופשית, לכבוד בר מצווה משפחתית, אבל הנוער תפס את הבית והנערות את המטבח שלי.
כך שאני פטורה מבישולים. מחכה לחופש, לכלום, לבטלה,יקח לי עוד שבועיים שלושה ואז חודש חופשי .

חנהפ

Active member
שישי בערב אוכלים אצל הבן

לבוקר הסניורית הכינה עוגת גבינה

לצהריים השאירו לי מגש פרגיות במקרר, נראה מה אכין מזה, אמנם הייתי אמורה לתבל אתמול, אבל לא היה לי כח, אחרי יותר מ-24 שעות בדרכים.

חושבת שאשלח את האיש לעשות השלמות בקייטרינג הקרוב

קינוח כבר הוכן -הפתעה ולא מהבלוג שלי...

כיף לחזור הבייתה, והכי כיף שבת בבית, בחו"ל שבת נכנסה ב-22:40 ויצאה...ב01:19

חנהפ

Active member
חן חן

המפגש היה כל כך מרגש, אנשים נחמדים וחמים, הם ממש קיוו לארח אותנו לכמה ימים, אבל בגלל אילוצי כשרות שלנו הודעתי שאנחנו באים ללהפגש ולקפה בלבד... הם גיגלו את עניין הכשרות והלכו לחפש מזון עם חותמת... מדהימים, אמרתי?
מאוד שמחו למתנה -קניתי בסוף חמסה צבעונית ויפה, ללא כיתוב בעברית ( לא ידעתי איך יתקבל עם כיתוב)
ספרו לי סיפורים על אמא שלי שחייתה שם אחרי המלחמה כמה שנים, חלק אמא סיפרה לי וחלק שמעתי בפעם הראשונה.

הטיול לסקנדינביה היה חלומי, נופים מדהימים, מים שלג וירוק, אנשים נעימים, כל מקצב החיים שונה והכי הכי שבעצם הקיץ שלהם הוא כמו החורף שלנו, אז 10-15 מעלות כל הזמן
במקומות מסוימים גם 4.5 מעלות. בקושי יש שם לילה, מה שהשאיר לנו ימים ארוכים לנסיעות (חוץ משבת שהיתה ארוכה באופן מעצבן -הבדלה ב01:19)
בקיצור כיף לצאת לחופש והכי כיף לחזור

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
ברוכים הבאים! תהיתי אם תחזרו לשבת

הזו. מחכה לשמוע חוויות ומקווה שתתאוששו בשבת.

חנהפ

Active member
שתי שבתות בחו"ל במקום שכזה זה

אחת יותר מידיי בשבילי...

סבתשי

New member
וזו השבת שלנו..

כתבתי פה ופתאום זה ברח..זה קשור לשדרוג??אז כתבתי בוורד וזהו..אנחנו עם הנכדים והוריהם,זוג מוזמן לבוקרוחבר של הג'וניור..בסלטים יש – חומוס גרגרים של מרילין, טחינה, מטבוחה, חצילים למינהם, שרי עם בזיליקום וחסה.בערב –מרק עדשים מעלף של המלכה האםעוף מתוק עם בטטות, קציצות בדבש ועוד סוג קציצות שיחוממו גם בבוקרנקנח בקומפוט פירות ובמוס תפו"עבבוקר יהיו –סלמון קטן בסילאן, קציצות דגים,עוף של שוויצרית על תפו"אלשלישית יש סלט ביצים, בורקסים ומה שישאר..במתוקים יש עוגיות קווקר של אחותי וחומיותהלואי שיגיעו כבר הבשורות הטובות, נראה לי בלתי אפשרי לעבור עוד שבת בלעדיהם..בתשי

סבתשי

New member
וכמובן עוגת גבינה..

בסקויטים פושטית שהכי אוהבים..זה מה שקורה כשמעתיקים מוורד??

למעלה