מובארק ושיראק: נגד פעולה צבאית

מובארק ושיראק: נגד פעולה צבאית

מובארק ושיראק: נגד פעולה צבאית
נכתב ע"י: עומר שיקלר

בעקבות דבריו זינק מחיר הנפט ל- 72.17 דולר לחבית * חשש מפני משבר נפט במיוחד במדיניות המערב - שהן הצרכניות העיקריות של נפט שמקורו במפרץ הפרסי

נשיא אירן, מחמוד אחמדינג´אד, משגר פצצה נוספת לעולם עם איום ברור על הכלכלה העולמית. בדיווח של תחנת הרדיו הממשלתית באירן נאמר, כי אחמדינג´אד מזהיר כי מחירי הנפט, הנמצאים עתה בשיא של כל הזמנים, עדיין נמוכים ביחס לשווי האמיתי.

מחיר הנפט עלה ביום ג´ השבוע ל- 71.34 דולר לחבית. בעקבות דבריו הנ"ל, עלה המחיר ל- 74 דולר לחבית עם היפתח המסחר בבורסה בלונדון (יום ה´), ולאחר מכן התייצב במחיר 72.17 דולר לחבית.

"מחירי הנפט העולמיים עדיין לא הגיעו לשווי האמיתי שלהם", מאיים נשיא אירן. "המוצרים המופקים מהנפט הגולמי נמכרים במחיר הגבוה בעשרות מונים מזה הנגבה על-ידי המדינות המפיקות את הנפט", הזהיר.

בהצהרה אחרת אמר הנשיא האירני כי המדינות המפותחות הן הנהנות העיקריות ממחירי הנפט הגבוהים. בהקשר זה קורא אחמדינג´אד למדינות המפיקות נפט להקים קרן מיוחדת, אשר מטרתה תהיה להקל על המדינות העניות לרכוש נפט.

הצהרותיו של אחמדינג´אד באות בימים בהם מחירי הנפט שוברים שיאים חסרי תקדים. מחירי הנפט החלו מאמירים מאז הודעתו של נשיא אירן כי מדינתו הצליחה להעשיר אורניום וכי בכוונתה להמשיך בפרויקט הגרעין. במדינות המערב חוששים עתה, כי במידה ויוטלו סנקציות על אירן, תיפגע שאיבת הנפט במדינה ויצוא הנפט מאירן, אחת הספקיות הגדולות בעולם, יפחת או אף ייעצר לחלוטין.

במדינות אירופה מודאגים מאוד מהדרדרות ומגלישה לעימות צבאי עם אירן. נשיא צרפת, ז´אק שיראק, ונשיא מצרים, חוסני מובארק, אמרו לאחר שיחה שקיימו (יום ה´) כי יש למצוא פתרון מדיני כדי לשכנע את אירן לעצור את פרויקט הגרעין. שניהם ציינו כי הם מתנגדים לפעולה צבאית נגד אירן; הנשיא ג´ורג´ בוש חזר ואמר, כי ארה"ב מעדיפה פתרון דיפלומטי; שרת החוץ האמריקנית, קונדוליזה רייז, ציינה שארה"ב מעדיפה פתרון פוליטי, אך אם לא יהא מנוס יופעלו אמצעים כלכליים ואמצעים אחרים; ראש ממשלת בריטניה, טוני בלייר, אמר כי ארנו אינה נערכת למתקפה צבאית נגד אירן ואפשרות זו אינה עומדת עכשיו על הפרק.

עודכן ב- 20/04/2006 08:35:00
 
אחמדינג'אד מעשיר את עצמו

עם גיבוי מלא מרוסיה(שלא תלויה בנפט שלו) ועם צורך להמשך מימון תוכנית הגרעין היקרה, נראה שהצעד הזה היה פשוט מתבקש מבחינת הנשיא האיראני. מה כבר יש לו להפסיד? כל עוד הוטו של רוסיה עומד הוא לא צפיו לשום סנקציות או חרם על מדינתו, ואחמדינג'אד שמשוכנע כי הזדקק לכסף במהרה פשוט משחרר לאויר איזה איומון קטן שגורם למדינות האירופאיות לעשות במכנסיים ולהקפיץ את רווחי הנפט האיראנים בעוד 5%. נכון להיום מה שצריך להדאיג זה הוטו הרוסי שהופך בזמן האחרון לעניין שבשיגרה ניסיונותיו של פוטין להעלות את קרנה של רוסיה כמעצמה עולמית על חשבון ארה"ב אך גם על חשבון סין. סין שתלויה מאוד בהתפתחותה במחירי הנפט היא ללא ספק מהנפגעות העיקריות, עוד יותר אפילו ממדינות המערב, והדבר בהחלט עוזר לרוסיה לשמר את מעמדה הבינלאומי כמעצמה המשנית רק לארה"ב. יכול להיות שאנו בתחילתה של המלחמה הקרה השניה של ארה"ב, רוסיה וסין?
 

a e q u i t a s

New member
סין והודו הם הנפגעים המידיים

סין והודו הם בעצם הנפגעים העיקריים בגלל שהם בעצם כלכלה ענק בהתפתחות, צריכים להבין, שלא רק הבעיה האיראנית משפיע על המחירי הנפט, אלא גם הצריכה הגוברת מצד הודו וסין, עתודות הנפט שלאט לאט מתרוקנים והעובדה שאין מקורות אנרגיה חלופיים, וכמובן המלחמה בנגריה, ונצואלה שמשחקת עם הנפט שלה והמנהיג הסהרורי שלה וחוסר היציבות הפוליטית ביטחונית בעיראק והפיצוצים התכופים של צינורות נפט....
 
נכון מאוד

אבל אני חש ללא ספק שמאחורי האי יציבות הזו שגוברת בענף האנרגיה עומדת כעט רוסיה שהיא המרוויחה הגדולה כאן. כמו שקרה עם יפן, גם הסינים יכולים להגיע עכשיו למצב של גדילת יתר שפתאום תמצא עצמה ללא יכולת לשמר על רמת הגדילה שלה, דבר שעלול להוביל לנזק חסר תקנה מבחינת התפתחותה של סין. הודו עדיין לא נכנסה למסלול התאוצה הגבוהה של הפיתוח כמו סין, אבל גם היא תפגע. נראה שבניגוד לכל התחזיות, אם לא ייפתר בעתיד הקרוב משבר האנרגיה אנחנו צפויים לראות בקרוב את רוסיה חוזרת בגדול ואפילו יותר מאי-פעם להיות מעצמת-על, כאשר היא נשענת ללא עוררין על עתודות האנרגיה הזמנים שבתחומה(נפט וכמובן גז). סביר להניח שגם נראה מעורבות אמריקנית יותר מוגברת באיזורי הנפט כדוגמת ניגריה וונצואלה, אולי אפילו תמיכה לוגיסטית במתנגדי המשטר. יש גם סיכוי סביר שברחבי כל העולם תחל באופן מואץ התגרענות של משקי האנרגיה, בעיקר אם תוכנית הגרעין האיראנית תצא לפועל.
 

מסלינה

New member
מה העלות של חשמל מכור אטומי?

מענין אותי לדעת מה המחיר של חשמל המופק מכור אטומי ביחס למחירו כשהוא מופק מנפט, ללא עלות בניית הכור, אבל כן כולל תחזוקה בשני המיקרים. מישהו יודע או יש לו לינק?
 

a e q u i t a s

New member
אני לא מכיר את עלויות אם זאת

אני לא מכיר את העלויות הכרוכות, אם זאת חשמל המיוצר מתחנות כוח גרעיניות לא פחות מסוכן, ואולי אפילו יותר מכל אנרגיה אחרת, אומנם היא נקיה אבל אסון צ'רנוביל תמיד ישאר חקוק, אגב השבוע לפני 20 שנה... ב26.4.1986..... הסיכון לתקלה לדעתי גובר על כל יתרון...
 

מסלינה

New member
בסופו של דבר- זה דלק העתיד

מין הסתם יגיעו לטכנולוגיות הממזערות את הסכנות. אפילו אם נניח שלא היו כל המשברים הפליטיים הידועים והנפט ימשיך לזרום כתמול שלשום, בסופו של דבר הוא יגמר. ומה תשתמש במקומו? אנרגית שמש? טורבינות רוח? היעילות שלהם (תפוקה לעלות) נמוכה לאין שאור מאנרגיה אטומית. אין מנוס מלפתח את התחום. אגב, מה קורה בישראל בהקשר הזה?
 
המתקן בנחל שורק ממשיך לעבוד

וגם הכור בדימונה, למרות שלפי פרסומים זרים זה לא בהכרח להפקת חשמל.
 

a e q u i t a s

New member
לפחות מתקן בנחל שורק

המתקן הגרעיני בנחל שורק נמצא בפיקוח של הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית, כך שבטוח היא לא עוסקת בייצור או פיתוח של נשק גרעיני, בעניין דימונה - אני מעריך שהיא לא עוסקת במחקר אזרחי...
 
למעלה