מובחרות של ח``א

igalep

New member
מובחרות של ח``א

האם ניתן להגיע ל 669 שלדג או תאז``אם 5707 של ח``א( בלי גיבושים) מי שמסיים גיבוש טייס אך לא עובר אותו.

liorle1

New member
תצ``ם - זה תצפיות מודיעין.

אבל זה שם כללי שלא משוייך דווקא ל - 5707. כמו להגיד לוט``ר.

מזלט

New member
לעניות דעתי...

ל-669 ושלדג מגיעים דרך יום סיירות, ללא קשר לגיבוש טיס ולביצועיך בו. לגבי צס``ם\תז``ם אני לא יודע.

chaos_

New member
אז ככה

ל- 669 מגיעים דרך יום סיירות וגיבוש מרכזי (מטכ``ל, שייטת או חובלים)וגיבושון של 669. לשלדג מגיעים או דרך גיבוש מרכזי מטכ``ל/שלדג (ואז אין צורך לעבור גיבושון שלדג) או דרך גיבושי שייטת או חובלים (ואז צריך לעבור גיבושון של שלדג). תצ``מ (ולא השמות המצחיקים האחרים)היא לא יחידה התנדבותית והמסלול אליה לא עובר דך יום סיירות. האיתור נעשה על ידי מדור סיירות דרך מועמדים לטייס שנפלו בירפ``א ב` או בשלב הבדיקות הרפואיות.

igalep

New member
כן אבל ?

כן אבל אם נפלתי בגיבוש של טייס אני עדיין יכול להגיעה לת``צם ? ואיך הם מאתרים אותי ומתי אני יודע שאני הולך לשם ?

קצת סדר בדברים- עובדות לגבי הוויכוח

טוב, אז יש כאן הרבה בלאגן בקשר לנושא ווויכוח קצת מטורף, אז הנה עובדות, שהן לא בגדר שמועות או דיבורים, אלא נתונים פשוטים וברוים (על אחריותי, אני מבטיח שהכל נכון, ואלה גם דברים שכל אחד מכם יכול לברר): צס``ם=צוות-סיור-מיוחד (יחידה 5707) היא אחת מיחידות העילית של חיל האוויר, ונולדה כ``יחידת בת`` של שלדג. עוסקת (זה כבר לא ממש סודי היום) בעיקר במתן דיווחי פגיעות ונזקי הפצצות לאחר תקיפות חיל האוויר (שזה מסוכן וחשוב מאוד כמובן). אני חייב להגיד שאין לי ממש מושג מאיפה מגיע כוח האדם שלהם, אבל אני יכול לברר לכם. שלדג = יחידה 5101, ומגיעים אליה בשתי דרכים: א`-גיבוש משולב (מה שנקרא ``גיבוש מטכ``ל) לחבר`ה שעברו למטכ``ל ביום סיירות ועברו בהצלחה את הפסיכולוג. ב`-גיבוש עצמאי-הוא גיבוש למצטייני גיבוש חובלים ומסיימי גיבוש שייטת שלא עברו (מעטים לפי ידיעתי). זה הכל-עוד שאלות יענו בשימחה, ונכונות המידע באחריות.

למעלה