מובטלים יקרים .. גזירות חדשות

danistar

New member
מובטלים יקרים .. גזירות חדשות

היום ניגשתי ללשכה לחתום ולתדהמתי גיליתי שממשיכים לכרסם לנו בתנאים . מה 1.1.2003 לא משלמים יותר אבטלה בזמן קורסי הסבה של משרד העבודה .. את הקורסים הם ממננים ( עדין ) אבל לא את דמי האבטלה ( נדמה לי שזה היה משהו כמו 70 אחוז מדמי האבטלה המגיעים לאחר שנסתיימו החודשים לזכאות ) . הם טוענים שאין כסף ... אני לא רוצה להגיב לזה , התגובה מדברת בעד עצמה ..

cganir

New member
המוטו של משרד העבודה והרווחה

הוא מאד משעשע. הם טוענים שאנחנו, המובטלים, כנראה מתרווחים לנו על זרי דפנה ונהנים מקצבת האבטלה ה"גדולה" שהם נותנים, ולא מתאמצים לחפש עבודה ! משום מה מישהו שם במשרדים חושב שאם יקצצו לנו את הקצבאות, וירעו את התנאים המגיעים לכל אותם מובטלים (שהם תוצאה ישירה של מדיניות כלכלית ומדינית כושלת של הממשלה בה הם עצמם יושבים), זה ימריץ אותנו לקום מהכסא ולחפש עבודה. משהו שהם כנראה שכחו לבדוק, או לודא, הוא העובדה ששם בחוץ... אין עבודות ! הסיבה לכל כך הרבה מובטלים היא לאו דוקא ה"פדלאות" של המובטלים, אלא תוצאה ישירה של חוסר העידוד וחוסר הפעילות של הממשלה המהוללת שלנו בתחום שוק העבודה. אין תמריצים למעסיקים ואין השקעות חיצוניות בגלל הטרור. אז אולי במקום לתקוף אותנו, המובטלים מהדור החדש - אנשים שבזבזו 4 שנים מחייהם בלימודים אקדמאיים, הוציאו הון כסף על הלימודים הללו,עושים מילואים , משלמים מסים, אנשים שבסך הכל רוצים לעבוד ולהתפרנס בכבוד - שהם יתחילו להתעסק במה שחשוב באמת - ליצור לנו הזדמנויות תעסוקה. זה באמת מעליב שאקדמאים היום יושבים בפתחי בתי קפה ובודקים תיקים לאנשים. אלו העבודות היחידות שיש להם להציע לנו ?!

כתבת כל כך יפה!

ניתוח נכון ומדוייק. לפני כמה שנים היו מוספי הדרושים של כל עיתון יום שישי מורכבים לפחות מ2-3 חלקים של היי-טק בלבד ועוד סד"ג כזה לכללי. היום ישנו מוספון עלוב ומצומק שכולל את שניהם. אני מוצאת את עצמי שבוע אחר שבוע בלי מודעה אחת מכל העיתונים המקומיים והארציים, שאליה אני יכולה בכלל לשלוח קורות חיים. כשאני מגיעה לחתום אני תמיד שואלת אם יש משהו חדש ואומרים שלא... כאילו דא?? על מה מקצצים לנו כאן?

cganir

New member
מסתבר, שמדינתנו האהובה מאד

אוהבת אקדמאים. זו הסיבה, שהעבודה הראשונה שמציעים לנו היא לשבת בפתח של הקניון ולבדוק תיקים לאנשים. אני אישית חושב שזה מעליב - למדתי ארבע שנים, השקעתי מעצמי ומכספי על מנת להתקדם ולהיות משכיל, על מנת שאוכל לתרום ולעבוד בעבודות יותר רציניות, והנה היום אני יושב בבית, בלי בכלל שלמדינה שלי יהיה אכפת ממני ! עם כל הכבוד לעבודה הזו, ועם כל הכבוד לכל אלו שעלולים להפגע, אבל אני באמת חושב שעבודה של שמירה, היא מתחת לכבודי, ומעליבה. מה שהכי מצחיק, זה שהיום אנו עומדים בפתחה של תקופה חדשה, שיכולה להיות שינוי גדול למדינת ישראל - בחירות. יש לעם את הזכות והיכולת להגיב על מה שנעשה לו בשנתיים האחרונות. יש לעם את הזכות להדיח מעליו את הממשלה שגרמה לכל כך הרבה נזקים - הן בטחוניים, הן כלכליים, והן חברתיים, ולבחור מנהיגים אחרים שאולי יעשו לנו פה יותר טוב. אבל מסתבר שהעם טיפש ! אחרי כל מה שעברנו, ואחרי שכולנו רואים לאיזה שפל התדרדרנו, עדיין בסדרים מובילה אותה מפלגה שהביאה אותנו עד הלום ! אני לא אתפלא אם ב29 לינואר אנו נעמד בפני אותו השלטון, וכל מערכת הבחירות העלובה הזו היתה בזבוז אחד גדול של כספים, שהיו יכולים להיות מופנים לדברים אחרים הרבה הרבה יתר מועילים. אני חייב לצטט משהו שכתב מישהו בפורום אחר במקום אחר "... אנחנו נותנים כל כך הרבה, ומקבלים כלום. עובדים קשה, משלמים מיסים, ועושים מילואים. למישהו שם למעלה אכפת בכלל אם יום אחד נעלה על מטוס ונברח למקום אחר ?... "

שקוף..........

החזון שלך ל-29 לחודש... צ´מע, ניר, או איך שקוראים לך, כל עוד נתחים גדולים מהתקציב הולכים למשרד הביטחון- אין הרבה מה לעשות כרגע- זה מתקבל על הדעת. אבל הרקבון הוא בכספים שמופנים לדת ולישיבות וכן לאליטות הכלכליות והפוליטיות- סכומי עתק על חשבון מערכת הסעד והפנים והבריאות והחינוך והתרבות והכל...זה הסרטן של המדינה שלנו וכמו כל סרטן- קשה מאוד להפטר ממנו ולעיתים לא רחוקות זה קטלני! אני מצביעה בשבוע הבא לטומי. אם זה יזיז משהו? אין לי מושג- אבל זה לא הגועל נפש הרגיל וחוץ מזה- אני מחזיקה ממנו כאיש תקשורת ויש לו בן חמוד
זה הדברים הכי טובים שאני יכולה להגיד כרגע.

boazroz

New member
אתה אוהב שמכים אותך - בוא והצטרף!!

לאחר מחשבות רבות החלטתי לקום ולא לשתוק. לראות את שר האוצר וחבר מרעיו נותנים תשובות סתומות טפשיות ומזלזלות אני מתכוון לפעול להפעלת לחץ על הממשלה ושריה למנוע משר האוצר המכהן לשבת בכסא זה שוב!!!! ואת הממשלה כולה להפנות כספים לתשתיות וייצור מקומות עבודה ולא לחימום מושבם שלהם ומקורביהם. אשמח אם יצטרפו חברים המעוניינים לעזור בניסוח והפצת עצומה בעיניין זה נא לשלוח מייל אל בועז: [email protected]

למעלה