מובטל שעובד בחו"ל זכאי לדמי אבטלה?

azaria

New member
מובטל שעובד בחו"ל זכאי לדמי אבטלה?

אני מובטל הייטק שרשום בלשכה מזה כשלושה חודשים. מסתמנת כרגע אפשרות לעבודה למשך כחודש חודשיים בארה"ב עבור חברה ישראלית. השאלה האם זה ישפיע על הזכאות שלי לדמי אבטלה? ברור שבזמן שאעבוד לא אקבל, אבל האם אצטרך תקופת הכשרה לאחר שתיגמר העבודה הזמנית הזו? האם צריך לדווח מראש? מה לעשות וממה להימנע כדי להידפק כמה שפחות (יש דבר כזה "לא להידפק בכלל"? לא בלקסיקון כבר מזמן, מה?) תודה מראש. ותחזיקו אצבעות שהאפשרות הזו תתממש ולא תתנדף כמו כל הקודמות.

eitangn

New member
אחרי שתחזור

למייטב ידיעתי (ואינני מומחה, רק לצערי בקטגוריה), וצריך לוודא עם בטוח לאומי (אם ניתן), אינך חייב לדווח מה עשית בחו"ל. בתקופה שתהיה בחו"ל אינך זכאי לדמי אבטלה, ללא קשר למטרת הנסיעה. זאת מפני שאינך זמין לעבודה בארץ (כאילו שלשכת העבודה מסוגלת למצוא עבודה). עם שובך, וחידוש ביקוריך בלשכה, יחודשו דמי האבטלה ע"פ היתרה שנשארה לזכותך. כל זאת לנסיעות קצרות, לא ברור לי אם יש מחסום זמן. אינך חייב לדווח מה עשית בחו"ל, ואתה יכול להציג זאת כביקור משפחתי לצורך התאווררות. הבעייה היא איך משולם השכר, אם ע"י תלוש משכורת בארץ - כל האמור לא תקף וזאת נחשבת עבודה. אם תקבל שכרך ללא תלוש משכורת בארץ, מי ידע?

למעלה