מובייל

E f r a t1

New member
מובייל

שלום, אני מעונינת ליצור מובייל לחדר ילדים מצורות שונות העשויות מחומר אקרילי צבעוני. (פלסטיק בצבעים שונים כמו שמוכרים בחנויות). נא עזרתכם, תודה מראש, אפרת

av_i_va

New member
במה נכול לעזור לך???../images/Emo140.gif

נשמח לעזור. מה את רוצה לדעת?

natali_rh

New member
גם אני מצטרפת לשאלה...

רציתי לדעת עם יש אפשרות ליצור צורות שונות בתבניות עם חומר שקוף, אקרילי או אולי פרספקט מומס. למישהיא יש נסיון או מושג איך יוצרים משהוא כזה?

E f r a t1

New member
אני רוצה לדעת ---

היכן קונים חמרים ליציקות האלה. צורות כמו כוכבים, פרפרים,פרחים וכו´ כיצד מבצעים ומה בדיוק צריך לרכוש. מקווה שהובנתי. ממתינה לתשובה, אפרת.

popo11

New member
אתן ממש רוצות להכין את החלקים?

אפשר מדאס או מעיסת נייר. רק לזכור להשאיר חור בשביל החוט.

av_i_va

New member
האם אני מבינה נכון?../images/Emo140.gif

את מדברת על יציקות פוליאסטר?

natali_rh

New member
נראה לי שכן...

אפשר קצת יותר פרטים, איך, איפה וכו....

E f r a t1

New member
אינני יודעת מאיזה חומר בדיוק זה...

זה נראה כמו פלסטיק, שקוף וקשיח בצבעים ובצורות שונות.

av_i_va

New member
../images/Emo91.gif../images/Emo140.gif

אני לא ממליצה להתחיל עם יציקות פוליאסטר - למי שאין רקע ונסיון קודם. החומר בו מדובר אינו ידידותי ומצריך תנאים מסויימים. מה כן? ברוב החנויות לחומרי יצירה קיים חומר המכונה פתיתי פוליאסטר. החומר מגיע בצעים שונים, כולל הוראות הכנה מפורטות ודי פשוטות, ליישום בתנאים ביתיים. כשלב ראשון, אני מציעה להתנסות עם חומר זה ורק אחר כך לגשת להתנסויות עם יציקות פוליאסטר. הערה כללית לגבי יציקות פוליאסטר: מי שחושבת שניתן לקבל בתנאים ביתיים וחובבניים - פריטים כפי שנמכרים בחנויות - טועה. זו עבודה מקצועית עם תבניות מקצועיות. (למרות שהגימור לא תמיד נראה כך)

איפה היית קודם? ../images/Emo8.gif

אני ניסיתי. זה יצא פארש אחד גדול. השקעתי כסף, מאמץ וזמן יקר ובסוף לא יצא מה שציפיתי. עדיף להשקיע כספים ברכישת יציקות מוכנות ולא בחומר עצמו. ואותי עודדו לנסות. אפאחד לא טרח להגיד לי שלא יצא לי אפילו לא קרוב למה שחשבתי...

רעיון למובייל ...ובכלל...../images/Emo142.gif

יש לי רעיון (ידידותי לסביבה ומקורי, לא ראיתי כזה עדיין). העיקרון הוא לקחת בקבוק פלסטיק (של קולה / מים מינרלים שקוף או צבעוני- ללא הנייר): 1. המלצה !!! לפני החיתוך לצבוע את הקנקל בטושים ארט ליין (שלא יורדים במים) צביעה לא אחידה יוצרת חתיכות צבעונית... 2. לגזור לחתיכות בצורה לא אחידה, רצוי עם כל מיני שוונצים בגודל של 4 סמ"ר, 3. להכניס לשנייה או שתיים למים רותחים ששפכנו לקערה.ואז- להוציא עם מסננת ולתוך מים קרים.(אם יוצא קטן / גדול מדי אפשר לגזור את השאר בגודל אחר).יותר מדי זמן במיים יסגור את הפלסטיק. 4. הפלסטיק מתעוות בצורות שונות ומתקבלות חתיכות של פלסטיק שאפשר לחורר עם מחט / מחורר וליצור מובייל, אפשר להדביק על סיכת ראש... אני הכנתי עם הילדים בעבודה, אגרטלים ( ה 1/3 התחתון של בקבוק פלסטיק ועליו מודבקות החתיכות האלו. יצא מקסים, עם מיים ונר צף - מאוד רומנטי. 5.זהו , אפשר לגוון ולהית יותר יצירתיים, הילדים ואני מאוד אהבנו יצירה זו :)

av_i_va

New member
על אותו עקרון...../images/Emo140.gif

קופסאות הפלסטיק השקוף של הפירות. לשים קופסא כזאת בקערה לשפוך על זה מים רותחים. תוך שניות מתקבל משטח מקומט, מוכן לגזירה.

למעלה