מובילה במצג עכוז - אולי בכל זאת לידה טבעית?

ונוס 26

New member
מובילה במצג עכוז - אולי בכל זאת לידה טבעית?

אני בשבוע 32, מספר 2 רוחבית, מובילה עכוז, אז אני עדיין אופטימית לגבי האפשרות שהיא תתהפך, וכן שמעתי מחברות, וגם פה בפורום שלפעמים הן מתהפכות בשבוע 35 ואפילו ב-36, אז אני מרשה לעצמי לקוות.
אבל מצד שני, אני חייבת להתחיל להתרגל לאפשרות שגם בשבוע 36 זה יהיה המצג, ואני רוצה להתכונן כראוי.
בשבוע 35, אם לא יהיה שינוי אחליט איפה אני עושה את הניתוח.
ואם אין ברירה, אתרגל גם לרעיון הזה (אני מתחילה להתרגל בהדרגה, קשה לי מאד).
אבל - בין לבין אני רוצה לוודא שאכן אין לי ברירה, ואשמח לשמוע מכן, האם מישהי יודעת על אופציה אחרת, כלומר על לידה נרתיקית גם כשהמובילה עכוז? האם מישהי יודעת על בית חולים/ רופא/ה שמוכן ליילד טבעי במצג כזה?
תודה

טלטל1811

New member
אצלי התהפכה בשבוע 36!!

בשבוע 36+1 הייתי באולסטרסאונד והמובילה ראש והשנייה עכוז, בשבוע 37+1 (לפני 3 ימים) כבר בשרו לי ששתיהן ראש! הייתי בשוק, בשבוע כזה להתהפך? עכשיו רק נשאר לקוות שיישארו ככה עד הלידה (מתי באמת כבר הלידה??).
לדעתי אף בית חולים לא יילד וגינלית כשהראשונה עכוז. אפילו ביחיד לא עושים את זה, אז תאומים? אבל חכי... עדיין יש תקווה... אצלי בשבוע 32 הן התהפכו גם.

תשמעי

בבי"ח מאיר למיטב הבנתי מאוד בעד לידות טבעיות, ויש שם את ד"ר קנטי המהמם (חולה עליו!!), קודם כל, רופא מקצועי ובכיר, שנית-רופא מקסים באישיותו-אין דברים כאלה, ושלישית- מתמחה בהיפוך מס' 1 בארץ!!

אני הייתי מתקשרת לברר האם אפשרי להגיע אליו להיפוך ואם כן עד איזה שבוע אפשר, תראי מה יגידו.

בהצלחה!

גם שלי המובילה עכוז, השני משנה את דעתו מדי שבוע: רוחבי, עכוז, ראש-מה שבא לו.
אני הולכת על קיסרי...וגם מעדיפה כך..

תעדכני אם דיברתם-מעניין...

יום נפלא!

ונוס 26

New member
היפוך בתאומים? הבנתי שאין דבר כזה

לפי מה שהבנתי אין דבר כזה היפוך בתאומים, אבל אני אנסה לברר.
שמחה לשמוע ממך דברים טובים על מאיר, מאחר ובכל מקרה הכיוון המצטייר עכשיו הוא ללדת שם, אני נבדקת שם לעיתים תכופות, ושמעתי עליהם הרבה דברים טובים, וזה בית חולים שיחסית קרוב אלי (האופציות היחידות הקרובות יותר הן לניאדו והלל יפה, על לניאדו אני שומעת דברים לא כ"כ טובים, ועל הלל-יפה אני מתקשה לגבש דעה, אני שומעת כל הזמן דברים לכאן ולכאן).
גם אני הבנתי שיש למאיר גישה כללית פרו-לידה טבעית, אבל מצד שני הם מתעקשים ליילד תאומים בחדר ניתוח, כך שנראה לי שבתאומים הגישה שלהם היא פחות פרו-טבעית.
בינתיים נראה לי שאני אחכה לשבוע 35 ונראה מה קורה אז, יש לי איזו מחשבה שלא לקבוע תור בשום בית חולים לניתוח קיסרי. אברר על בתי החולים ואחליט איפה כדאי ללדת, בידיעה שיש סיכוי שהלידה תהיה בניתוח קיסרי, ואגיע לבית החולים הרצוי כשתתפתח לידה, בתקווה שאולי רגע לפני היה התהפכה - ואם לא, אקבל את גזירת הגורל ואנסה לראותאת היתרונות שבקיסרי

אני חושבת שאלך לכנס היולדות של מאיר שיהיה בסוף נובמבר (בהנחה ובתקווה שלא אלד עד אז - זה יהיה כבר שבוע 36) ואראה אם יש לי עם מי להתייעץ שם.
תודה לכולן על התגובות.

שאלה טובה

אין לי מושג אם עושים היפוך בתאומים.....
אני מיועדת לקיסרי בגלל המובילה עכוז-אז אולי את צודקת...סליחה....

GaLa k

New member
לא עושים היפוכים בהריון תאומים, אבל

בנוגע ליילוד כשהמקדים במצג עכוז, לדעתי היחיד שייש סיכוי שיסכים לעשות את זה הוא ד"ר שיפטן, תנסי ליצור איתו קשר, פרט אליו (שגם הוא לא בטוח) לא תמצאי אף רופא או בי"ח שייסכימו לנסות ליילד וגינלית במצגים שכאלה...

את יכולה לנסות לפנות אל רות פדידה, היא מיילדת ותיקה ומטפלת שעושה היפוכים ע"י תנועה במים, אולי היא תוכל לעזור לך.

אם הוא יתהפך לך, איכילוב היא אופציה טובה ליילוד תאומים, הלידה מתבמעת בחדרי הלידה ולא בחדר ניתוח והגישה היא לא התערבותית.

ואם בסוף זו תהיה לידה קיסרית, גם לזה אפשר להערך בדרך טובה ולחוות את זה כלידה מעצימה.

בהצלחה

ונוס 26

New member
המון תודעה על העצות! ושאלה לגבי איכילוב

אני מבינה שההמלצה לד"ר שיפטן היא לקחת אותו כרופא פרטי, אם הוא אכן יסכים.
בכל מקרה, אחרי התלבטות מאד קצרה, החלטתי שאין לי כוונה לבדוק את האופציה של רופא פרטי, אני לא חושבת שזה שווה את הכסף (רק כדי לעבור את חווית הלידה הטובה יותר שאני רוצה, ובתוך כך לפעול נגד המערכת הרפואית - לא שווה לי את זה).
אבל אני אזכור את השם, אולי הוא במקרה מקבל בבי"ח שקרוב אלי, ואז אוכל לקוות ליפול על המשמרת שלו.
תודה על ההמלצה לגבי רות פדידה, גם את זה אנסה.

והכי חשוב - שאלה על איכילוב:
מההודעות הקודמות שלך, אני זוכרת שדווקא היית יחסית בעד מאיר, האם לדעתך איכילוב עדיף על מאיר? אני עד עכשיו התרשמתי שהם ממש לא פרו-טבעי, ממה שקראתי (בעיקר בפורום של באופן טבעי) וממה ששמעתי מאחרות, הם התערבותיים למדי.
אני ממש מתקשה להחלייט איפה כדאי ללדת במקרה שהלידה תהיה טבעית ובמועד
(אני כבר די סגורה על זה שאם זה יהיה קיסרי או מוקדם נסע למאיר, קיבלתי המלצות חמות עליהם בהקשר של הפגייה, ניתוחים, טיפול נמרץ וכל מה שנוגע לסיבוכים), אבל אין לי מושג איפה כדאי ללדת בהנחה שזו תהיה לידה טבעית - הלל יפה? מאיר? עכשיו (לראשונה) עלה הרעיון של איכילוב, אין לי מושג איזה בי"ח גם יאפשר לי את ההזדמנות של לידה טבעית ולא התערבותית אבל גם יוכל להתמודד כראוי עם סיבוכים בלתי צפויים של לידת תאומים, כלומר אני רוצה למצוא בי"ח שאם הכל עובד כשורה לא יפריע לי ללדת טבעי, אבל אם משהו לא כשורה, ואני זקוקה להתערבות, הם ידעו להתמודד עם זה כראוי, מבחינת הצוות, הניסיון והסטטיסטיקה.
אם יש לך דעה בנושא, אשמח מאד מאד לשמוע אותה.
העצות שלך כאן מאד עוזרות לי.

קירין

New member
לפי הפרמטרים שלך - תל השומר זו התשובה

שיבא נחשב למרכז המוביל בארץ בלידות אומים, ואם מה שאת מחפשת זה מקצועיות בלידת תאומים - לכי לשם.

לגבי לידת מוביל במצג עכוז - זו מלחמה אבודה מראש. חבל על המאמץ שלך כי אין סיכוי שתוכלי ללדת בלידה רגיל במצב כזה.

קחי בחשבון שהסיכויים שהמובילה תתהפך הולכים וקטנים ככל שזמן עובר, ככה שכדאי לך כבר לקבוע תור לטרום ניתוח. אם היא תתהפך את תמיד יכולה לבטל.

ונוס 26

New member
במה תה"ש עדיף על איכילוב או מאיר?

אני מתרשמת שאם אני השאיפה שלי היא ללידה ללא התערבויות, מאיר (שיש להם גישה פרו-טבעית, ויש להם אפשרות של תוכנית לידה וכו'), או איכילוב שגל הדולה המליצה עליהם עדיפים על תה"ש.
דווקא אני לא מחפשת את בית החולים הכי מקצועי בארץ בלידת תאומים, בית חולים כזה עלול להיות יותר התערבותי - כחלק מהמקצועיות שלהם.
אני מחפשת מעין פשרה - בית חולים שיאפשר לי ללדת באופן טבעי, בהנחה שהמובילה תתהפך כמובן, אבל שלא יהיה לקוי מבחינה מקצועית, ושיהיה מסוגל להתמודד עם הלידה במקרה שיווצרו סיבוכים לא צפויים.
כלומר, בי"ח שיודע להתמודד עם יולדת תאומים שרוצה ללדת טבעי, ושאפשר לסמוך עליו מבחינה מקצועית.
נראה לי שתה"ש לא יקל עלי אם ארצה ללדת טבעי (שוב, אני מבינה שאין סיכוי שאלד רגיל במצג עכוז, אלא אם אסכים להסתכן ולשלם המון כסף לרופא פרטי - מה שאני לא רוצה לעשות).
לגבי טרום ניתוח - לא מבינה מה טוב בזה. מה אכפת לי להגיע לבית החולים עם צירים, כשלידה התפתחה באופן טבעי, ולהודיע להם שכדאי לבדוק את המצג לפני כניסה לחדר לידה, כי יש סיכוי שהמובילה עכוז?

קירין

New member
אפשר דעה אישית?

לדעתי, מה שחשוב הוא תינוקות בריאים ואמא בריאה.
בשביל זה צריך בית חולים עם צוות מקצועי וניסיון בילוד תאומים, ולא בית חולים שיאפשר לך "ללדת טבעי".
מתנצלת מראש אם פגעתי במישהו.....

הדיוק כתבתי דבר דומה בפורום אחר

למישהי שחיפשה את הלידה שכרוכה בהכי פחות סבל...
אני לא מבינה מדוע את חושבת שפגעת במישהי...

אני למשל כל ההריון הזה מונעת מפחד...רק מתפללת לעבור אותו בשלום ובידיים מלאות (יום ראשון אני שבוע 34 ב"ה)
לי ברור שאלך על קיסרי בלי קשר למצגים שלהם כי אני פשוט רוצה לקחת כמה שפחות סיכון ויודעת שבתאומים מה שמתחיל בלידה רגילה לאו דווקא מסתיים ברגילה..."למזלי" העוברית המובילה שלי במצג עכוז בכל מקרה.

יחד עם זאת, שהיתי בחדר בבי"ח לצד בחורה שלא הפסיקה לבכות כי לא הצליחו לעשות היפוך לעובר שלה (הריון יחיד) והיא נורא רצתה לידה טבעית.
לא יכולתי להתחבר או להזדהות, אבל אני יודעת שיש נשים שמאוד חשוב להן הטבעי...

תכלס, אני חושבת כמוך.

שבת שלום

ונוס 26

New member
לא מסכימה.זה לא - או בריאות או לידה טבעית!

1. ניתוח קיסרי הוא ניתוח, זוהי פרוצדורה שסיכונים בצידה, סיכונים הייחודיים לניתוח הקיסרי, ואשר אינם קיימים בלידה טבעית.
בנוסף לסיכונים יש יתרונות לעצם העובדה שהתינוקות יוצאים בדרך זו ולא בדרך הטבעית, כך למשל יכולת היניקה של התינוקות ופעולת הריאות שלהם עשויה להפגע במידה מסוימת.
2. ההנחה הגורפת כאילו תמיד עדיף ניתוח קיסרי היא מוטעית. רופאים אינם ממהרים לנתח לא בגלל שהם חוסכים כסף על חדר הניתוח, אלא גם בגלל שהם לוקחים בחשבון את היתרונות עבור האם והתינוק.
3. כיוון שכך, אם יש אפשרות להמנע מניתוח קיסרי וללדת לידה טבעית, ניתן לראות את הלידה הטבעית כעדיפה גם מבחינת בריאות האם והתינוק.
4. זה בכלל לא קשור לסבל ולזמן ריפוי, זה קשור לעמדה שלי שלידה ללא התערבויות (בהתערבויות אני מתכוונת לכל - אפידורל, פיטוצין, בקיעת מי שפיר וניתוח כמובן) תמיד עדיפה על לידה עם התערבויות, כמה שפחות התערבויות כך הלידה תהיה טובה יותר לאם ולתינוק - שוב, בהנחה שלא מדובר בסיכון.
5. לפי מה שקראתי ולמדתי אחת הסיבות העיקריות לכך שבארץ לא מיילדים עכוז היא כיוון שהרופאים אינם מתורגלים בזה ואינם יודעים כיצד לעשות זאת, ולא כיוון שהפרוצדורה עצמה מסוכנת. במילים אחרות, זה אכן "מסוכן" ללדת בארץ מצג עכוז בלידה טבעית, אבל לא בגלל המצג עצמו, אלא בגלל מידת המיומנות של הרופאים.
6. לא מעט הורים עושים לא מעט דברים ש"מסכנים" את העובר שלכן בשם יתרונות אחרים - סתם דוגמא דיקור מי שפיר (וזה משהו שגם אני עשיתי, אחרי הרבה לבטים). זה אף פעם לא שחור לבן - או בריאות או נוחות, יש הרבה שיקולים נוספים שלוקחים, והטווח האפור גדול במיוחד.
לדעתי זה לא נכון למהר וללכת "עם הזרם" רק כי ככה הרופאים אומרים, לפעמים רופאים אחרים יגידו את ההפך הגמור, והנכון הוא לבדוק ולברר, ובסופו של דבר לאור כל השיקולים לעשות את הדבר הטוב ביותר לאם ולתינוק.
7. למען הסדר הטוב - גם אני חושבת שזו טעות *לסכן* את חיי האם או העובר בשם הנוחיות או חווית הלידה המועדפת, ולכן לאור הבבירורים שעשיתי, וההבנה שלידה טבעית במנח עכוז בארץ משמעותה ללכת בדרך פתלתלה ולשלם הרבה כסף לרופא פרטי, ולקחת סיכון מסוים, אני לא מתכוונת לעשות זאת. אבל לפני שוויתרתי על כך, ביררתי היטב אכן מה משמעות הוויתור וזו נראית לי הגישה הנכונה.

אספתי כמה קישורים למאמרים כלליים בנושא הסיכונים והחסרונות של ניתוח קיסרי. שימו לב - אלו לא מאמרים של פנאטיות מ"באופן טבעי", אלא מאמרים של גיניקולוגים מומחים בארץ.

מאמר בווינט על תמותה כפולה בניתוח קיסרי
מאמר ב"דוקטורס" על היתרונות והחסרונות של ניתוח קיסרי
עודה מאמר - מ"ביאוק" שמתייחס גם הוא לנושא של הסיכונים והחסרונות של ניתוח קיסרי

ולגבי ההנחה המקובלת שבמקרים של מצג עכוז - ניתוח קיסרי עדיף ו"בטוח יותר", ד"ר פיליפ שווד, "מפורום לידות עכוז" מבהיר כי:
"למיטב ידיעתי, אין מחלקה שמאפשרת לידת תאומים כאשר הראשון במצג עכוז לצערי הרב (למרות שאין עדות במחקרים שלידה כזו יותר מסוכנת מניתוח קיסרי אך הנוהלים במחלקות אינם מאפשרים זאת). בהצלחה."
לכל מי ששואלת הוא משיב שוב ושוב שהמחקרים לא הראו שלידת עכוז מסוכנת יותר מניתוח קיסרי, ואף להפך, לרבות מחקרים עדכניים - העניין הוא הפרוצדורה המקובלת בארץ והמיומנות של הרופאים. במילים אחרות - ניתוח קיסרי לא בטוח יותר, זו פשוט האופציה הקיימת בארץ.
http://www.doctors.co.il/forum-4924#message-729

אז - מי שמחליטה ללדת בקיסרי "לא משנה מה המצג של העוברים שלה", מבלי לברר עד תום את הסכנות הטמונות בניתוח הזה, עושה לדעתי טעות. אם הרופאים לא ממליצים מסיבות ספציפיות על ניתוח קיסרי - כדאי לשקול לידה רגילה.

שתהיו בריאות איזה אומץ יש לכן לחשוב

על היפוך בתאומים או על לידה טבעית בתאומים כאשר התנאים לא מושלמים !
אולי זו רק אני אבל ממש אני מתפלאת ומקנאה בכל האמיצות שמעיזות לחשוב על לידה רגילה כאשר יש מצג עכוז או כל מיני מצבים מלחיצים ,
אני ממש יודעת ומכירה את ההבדלים בין לידה לניתוח ובהחלט מסכימה שעדיף לידה אבל ואבל גדול רק עם הכל ממש תקין ואופטימלי : עוברים לא גדולים ,מצבי ראש ,בדיקות דם תקינות ,וכו... אחרת זה נראה לי סיכון כל כך גדול אחרי היריון כזה רגיש מורכב וקשה .
בכל אופן מה שלא תבחרו שיהיה בהצלחה ולידה קלה בידיים מלאות כפול שניים

GaLa k

New member
מצטערת שלקח לי זמן לענות

זה נכון שזה השם שיצא לאיכילוב ((ודי בצדק למען האמת...), אבל לאחרונה הם ממש מתאמצים לשנות את הרושם השלילי שהותירו, הם מזמינים דולות לבוא וללוות לידות אצלם, מקדמים קנגרו קר כפרוטוקול אחרי כל לידה ומעודדים ביות מלא.
בקיצור - באמת משתדלים

אני יכולה לשתף גם בחוויות לידות תאומים טובות לוא התערבותיות שהיו שם בחודשים האחרונים.

תה"ש היא גם אופציה נהדרת, רק חשוב לדעת שייש שם פרוטוקול מוקפד מאוד של הפרדה ל 6 שעות של התינוקות מהאם- התינווקת מועברים לתינוקיה להשגחה למשך 6 שעות.

תבדקי בלניאדו ובמעייני הישועה

אני יודעת ששם מיילדים עכוז בלידה רגילה עובר אחד. אולי הם יסכימו גם עם תאומים. מצד שני, אני לא יודעת איך הפגיות שלהם, אם תצטרכו.

אם יש כאן מישהי שילדה במעייני הישועה

תאומים אשמח שתשתף...
ילדתי שם פעמיים לידות יחיד והייתי מרוצה...
השאלה איך הם בתאומים...

אני חושבת שהיום הם חייבים לפרסם סטטיסטיקות

על אחוזי הזיהומים, ועל אחוזי התמותה וכו'. נראה לי שאלה הנושאים החשובים להשוואה.

scz

New member
אני ילדתי שם

לפני שנה את התאומים שלי. נהניתי מאוד היה לי צוות נהדר. ואם תרצי אפרט גם בקצרה את הסיפור לידה (רגילה) שהיה מדהים וניסי.
נכנסתי לפה עכשיו רק כדי להזכר איך היה להיות בהריון עם התאומים שהשבוע חגגו שנה.
בכל מקרה, בהצלחה לך ושיהיה בשעה טובה ומבורכת!!

מזל טוב על היומולדת

יש לי עוד זמן אני רק בשבוע 18,אבל כיוון שהזכירו את "מעייני" התעניינתי איך זה שם .
אני מאד מקווה שלא אזדקק לניתוח.הלוואי שתהיה לי לידה רגילה אבל עוד אי אפשר לדעת איך יהיו הנתונים...
אשמח מאד אם תפרטי את מהלך הלידה ,האם הצוות היה מקצועי ומיומן,ואם היית זקוקה לפגיה- איך היא היתה...

שמחה לשמוע שהיית מרוצה שם

scz

New member
ספור הלידה שלנו

העתקתי לך פה את מה שרשמתי שהם היו בני חדשיים, מאז ועד עכשיו אין לי זמן לערוך את זה נורמאלי, ויש פה בטח כמה דברים מיותרים.
וגם צירפתי פה תמונה איך היו נראים מיד אחרי הלידה, בפינת חימום. זה פשוט מרגש אותי עד היום לראות את זה .
גם חשוב לי לציין שהצוות היה נהדר ומיומן מאוד, גם על הפגיה שלהם שמעתי טוב ונראה לי שאם הייתי צריכה פגיה, גם הייתי הולכת אליהם.

שבוע 38+1 יום ראשון
מגיעים לבית חולים לזירוז, הרופא אמר שבתאומים, בשבוע כזה, הסיכון שהם בפנים גדול בהרבה ממה שהם יכולים עוד להרוויח.
מוניטור, אולטראסאנוד, פרוצדורה רגילה. נהיה כבר שעות צהריים מאוחרות. רופא בבית חולים בודק , ב''ה הכל תקין, מחליט לא להתחיל עכשיו זרוז, כבר שעה מאוחרת. ביקש שאחזור למחרת בבוקר, אבל אמר שאם הבית מפוזר ואני רוצה עוד לארגן דברים אפשר בשלישי בבוקר גם.
מחליטים לחזור ביום שלישי, תראו לי אשה שהבית שלה מאורגן ואין לה מה לעשות. קיבלתי מרץ שלא היה לי כבר כמה חדשים וארגנתי את הבית טיפ טופ. לקינוח סחבתי את בעלי להליכה לילית שכללה טיפוס של בערך 200 מדרגות-מעשה חכם, מאז ועד עכשיו עוד לא מצאנו לנו זמן זוגי טוב כזה.
38+3 יום שלישי
חוזרים שוב לבית חולים ו—
שוב אולטרא סאונד מוניטור ובדיקת רופא, רק שלכל דבר חיכינו בערך שעתיים. כבר מרב עצבים נפלה עלי שלווה נהדרת (זה חלק מהאופי שלי)
בעלי, שהיה לחוץ ניסה לנדנד פה ושם-לא זז כלום, בשעה 17.00 סוף סוף (למה כל פעם צריך לחזור על אותם 100 שאלות ולרשום את התשובות במחשב??) הרופאה מחליטה לשלוח אותי לחדר לידה, יש כבר פתיחה 3-4 וצוואר רך וכמעט מחוק, אין צירים בכלל. היא רשמה הוראה לתת פיטוצין ואז לדעתה הלידה תרוץ.
17.30-המיילדת בודקת מה קורה ומחליטה שאת הלידה הזו היא ''גומרת עם הידיים'' ובלי שום תרופות. היא עושה סטריפטינג ותוך 5 דקות התחילו צירים כל 6-7 צירים היא באה ועבדה עוד עם הידיים. כאבים-0 רק התכוצויות של הצירים.
בחדר אוירה נהדרת- המיילדת מדהימה, היתה לי גם תומכת של תמ'ר נהדרת שעזרה לי להעביר את הצירים ואמרה איתי כל מיני תפילות.
באיזה שלב התחילו הצירים לכאוב ביקשתי וקיבלתי אפידורל מיד, וגם כאן כל הכבוד למיילדת שזרמה איתי, היא לא רצתה שאקח אפידורל כי פחדה שהלידה תעצר.
מהרגע שקיבלתי אפידורל ועד הלידה היתה לי חויה נהדרת חויתי בשמחה ובכיף כל ציר והראש לי היה פנוי להנות, לדבר ולפטפט להתרגש ולשמוח שהנה זה קרוב. בלידות הקודמות האפידוראל לא השפיע עלי והייתי עסוקה רק עם הכאבים הבלתי נסבלים.
לא שמתי לב לשעון במהלך הלידה, אבל היא התקדמה בקצב טוב והיתה אוירה מדהימה.
המיילדת אומרת לבעלי לקרוא לה כשאני מרגישה לחץ-אני מרגישה לחץ ובעלי הלך לקרוא לה.
מארגנים מהר פינת תינוק ואת כל הציוד מסביב
המילדת קוראת לרופא-נכנס צוות די גדול, כנראה שלידת תאומים זה דבר מעניין.
20.10- לחיצה אחת עובר A יוצא התרגשות בשיאה.
עובר B מחליט לעשות סצנה-חבל הטבור ירד לפניו לתעלה. אני רואה את הרופא מחפש את הדופק שלו מבחוץ וקלטתי שמשהוא לחוץ, אבל לא שמעתי מה הם אומרים. המיילדת המדהימה לא אבדה עשתונות, אמרה לי לא ללחוץ בשום פנים והיא הצליחה לדחוף את חבל הטבור חזרה למעלה, ואז היא אמרה לי ללחוץ.
20.14 – עוד לחיצה אחת עובר b יוצא.
20.20- השיליות כבר בחוץ המילדת בודקת- אין תפרים בכלל. שוקלים את הפיצים: 3.300 ו-3.000
זהו, אנחנו הורים ל-4 בנים.
השמחה פרצה את הגבולות, אני חושבת שאמא שלי ובעלי הודיעו לכל אנשי הקשר באלפון שלהם.
וכאן נאמר תודה
להקב''ה- על המתנה הכפולה, שמצטרפת למתנות הקודמות שיש לנו בבית. על ההריון שעבר בקלות יחסית לתאומים. על הלידה הנהדרת, על זה שהילדים כאלו מתוקים, על התאוששות מהירה. על זה שהיה תורים לפני הלידה, בזכות זה הגענו למילדת הנהדרת, שבגללה הלידה היתה כמו שהיתה.
לשושי המילדת-אין מילים על היחס המדהים, על המקצועיות, אני מאחלת לעצמי שכל פעם שאבוא ללדת, את תהיי במשמרת.
לתומכת לאה- הליווי היה מדהים ובמקום. גרמת לי לחויה נהדרת.

ואילו פינו מלא שירה כים... אין אנחנו מספיקים להודות לך ה'

למעלה