מוגדרת כהריון בסכון גבוה

חיה חיה

New member
מוגדרת כהריון בסכון גבוה

חוששת מאוד ובחרדה תמידית- ישנה 1-3 שעות בלילה. רציתי לשאול איך אפשר לזהות צירים? אומנם רק בשבוע 24+ אבל מלאה בפחדים. תודה מראש חיה

אולי מה שאת מרגישה זה התזוזות?

ואל תהיי חרדה, תשתי הרבה במידה ויש כאבים אולי את צריכה לשתות יותר מים , וללכת להיבדק אצל רופא שייעשה לך מוניטור לראות אם יש תזוזות של הרחם תהיי רגועה ותשכבי ותקבעי תור לרופא תרגישי טוב המשך הריון קל ובריא

טחג

New member
אפשר לשאול

למה את כ"כ חוששת? ולמה את פוחדת מצירים מוקדמים? האם ההגדרה של הריון בסיכון גבוה קשורה לזה? את כמובן ממש לא חייבת לענות אם את לא רוצה. בכל אופן מאחלת לך רק הריון קל ותקין.

ברוכה הבאה../images/Emo20.gif

למה את מוגדרת כהריון בסיכון
האם קשור לצירים
אם לא, אין סיבה מיוחדת לחשש. לרוב, צירים מוקדמים הם דבר מורגש ואם יש רקע, את בוודאי מעקקב אחר אורך צוואר הרחם. ברוכה הבאה

חיה חיה

New member
זהו הריון מרובה עוברים והריון ראשון

צואר הרחם נכון ליום שני 2.6 מ"מ ואני במעקב הריון. אין לי מושג מהם צירים ואני כל הזמן חוששת מלידה מוקדמת ומצירים ואי ספיקה. אני כל הזמן מרגישה תחושות בבטן והבטן העליונה קשה ושרירית. תודה.

סאלי33

New member
אם הבטן מתקשה רוצי למיון

כדאי שמישהו יראה אותך. וד"א - אל תתני להם לחבר אותך למוניטור כח לא רואים צירים בשבוע הזה במוניטור. את מקבלת פרסולאט או משהו אחר?

סאלי33

New member
עתליה - אצלי לא ... ../images/Emo7.gif

אצלי לא זיהו צירים כשבאתי למיון בשבוע 23 וחיברו אותי למוניטור...בדיעבד הבנתי שבשבועות כאלה מוקדמים ברוב המקרים בכלל לא מזהים צירים במוניטור וזה מה שרופאים אמרו לי...אם היו מזהים אותם כשבאתי באותו יום למיון אולי הייתי חובקת היום תינוק....אבל במקום זה 3 ימים אח"כ ילדתי לידה שקטה...לצערי לומדים מנסיון

איך מזהים צירים

למרבה הצער, אין נוסחת פלא. הבעיה מחמירה כתוצאה מכך שחלק גדול מהספרים שמתיחסים לסוגיה הזו יוצאים מנקודת הנחה שחשוב לזהות צירים רק בחודש התשיעי, כך שזה לא ממש חשוב, כי באיזשהו שלב כבר לא יהיה לך ספק שאלה צירים. אני זוכרת שישבתי בקורס הכנה ללידה, וכל הבנות היו נורא נרגשות מהרעיון של "וואו, הנה עכשיו אני לומדת איך לזהות צירים כדי לקדם את הלידה", ורק אני חשבתי "הנה עכשיו אני לומדת איך אפשר לזהות צירים מוקדם כדי לעצור לידה"...
לצירים יכולים להיות הרבה סימנים. הקלאסיים הם התקשות מחזורית בבטן התחתונה, שהולכת ומתחזקת לפרק זמן של כארבעים שניות עד דקה, כשהיא "תופסת" גם את הגב, ואז נחלשת בהדרגה, אבל אני מניחה שכדי לזהות צירים כאלה את לא צריכה אותנו. כל מה שמזכיר כאבים מהסוג שתיארתי (בעיקר חשובה הסדירות) צריך להדליק אצלך נורה אדומה. כמו כן, הופעה פתאומית של סימני "קלקול קיבה" (בחילות, הקאות, שלשולים), "סתם" כאבי גב ששונים ממה שאת מכירה בהריון, וכמובן דימום - מצדיקים פנייה מיידית למיון. ועוד עצה שיש לי לתת לך - אפילו בשלבים הראשונים כשמתפתחת לידה מוקדמת, גם אם לא יודעים לזהות מה בדיוק קורה, יש תחושה מובהקת שמשהו לא בסדר. אז אני יודעת שאת נתונה במצב חרדתי וקשה לך להפריד את המציאות האובייקטיבית (מה שזה לא יהיה) מהתחושות שלך, ושאת כל הזמן בטוחה שמשהו לא בסדר (ובחיי שאני לא מאשימה אותך!!), אבל תנסי להיות קשובה לגוף שלך, ולהאמין שיש לך את היכולת לפרש את האותות שהוא שולח לך. אני מאוד מקווה שזה גם יעזור לך לחוש יותר בטחון. אפשר לעשות מוניטור צירים בלבד גם בשבועות האלה - עושים לך? באיזו תדירות? האם שקלו לתת לך פרסולט? איפה את מטופלת? מאחלת לך המשך הריון ארררררררוווווווך וללא תקלות
עתליה

../images/Emo45.gif ומוסיפה

שאצלי התחושה הייתה של התקשות קצובה של הבטן (בלי קשר לגב). זה היה במרווחים די גדולים (40 דקות בערך) אבל לארוך זמן. משהו "בבטן" אמר לי ללכת למיון (בשבוע 26) וטוב שכך. כך שאני מסכימה עם עתליה שסביר שתדעי מתי אלו צירים. האם את במעקב היי ריסק? כל כמה זמן? לאור אורך הצוואר שווה לדון עם הרופא בפגישה הבאה על מתן תרופה להרפיית הרחם ועל מתן זריקות להבשלת ראות (צלסון) והתזמון שלהן, אם בכלל.

טוש10

New member
כמה טיפים קטנים

1. אני מקווה שאת בשמירה הריון או לפחות נחה הרבה עם רגלים למעלה. 2. נאמר לי שלחברת נטלי יש שירות שניתן לשכור מוניטור לאיתור צירים הביתה ואת האותות משדרים לבית החולים או למוקד שלהם ( תבדקי באתר האינטרנט שלהם) אולי זה יכול להרגיע אותך. 3. אם צריך תבקשי מהרופא שלך שאת רוצה להיות בביקורת אפילו כל יומיים שלוש אם צריך. הכי חשוב אל תעשי חשבון לאף אחד ותעשי הכל כדי להרגיע את עצמך. כל סימן של התקשות תלכי לבדוק- כמו שאמר לי משהו חכם- "אף פעם אין כזה דבר להיות זהיר מדי"

טוקו זה בסה"כ החיישן של העובר

נכון כשעושים מוניטור צירים יש לך חיישן עגול ששמים לך על הבטן כדי לקלוט את הפעילות הרחמית? אז בשליש השלישי מצטרף עוד חיישן, שמיועד לניטור העובר. קוראים לו "טוקו" כקיצור של "טוקומטר" (אני כל כך מקווה שאני לא מתבלבלת...). אגב, עבור רוב ההריוניות "מוניטור" זה שני הדברים יחד - לבנות "נורמליות" לא עושים מוניטור צירים בלבד...
עתליה (ד"א, אני מקווה שאני לא מטעה אותך. אם היית שואלת אותי לפני שנה, טוקו היה חלק מהמציאות היומיומית שלי, אבל עכשיו אני אפילו לא זוכרת אם זה נראה כמו החיישן האחר או לא... הזכרון כבר לא מה שהיה...)

טוקו מנטר את הדופק העוברי

לי, החל משבוע 26 כבר עשו ניטור גם של צירים וגם של דופק העובר. דופק העובר הוא אינדיקציה לחיוניות שלו ולהעדר מצוקה (במוניטור תקין צריך להיות קו בסיס ברור של דופק סדיר וכן לפחות האצת דופק אחת). ועתליה דווקא זוכרת היטב, הוא נראה בדיוק אותו דבר כמו חיישן הצירים.

למעלה