איך מזהים צירים
למרבה הצער, אין נוסחת פלא. הבעיה מחמירה כתוצאה מכך שחלק גדול מהספרים שמתיחסים לסוגיה הזו יוצאים מנקודת הנחה שחשוב לזהות צירים רק בחודש התשיעי, כך שזה לא ממש חשוב, כי באיזשהו שלב כבר לא יהיה לך ספק שאלה צירים. אני זוכרת שישבתי בקורס הכנה ללידה, וכל הבנות היו נורא נרגשות מהרעיון של "וואו, הנה עכשיו אני לומדת איך לזהות צירים כדי לקדם את הלידה", ורק אני חשבתי "הנה עכשיו אני לומדת איך אפשר לזהות צירים מוקדם כדי לעצור לידה"...
לצירים יכולים להיות הרבה סימנים. הקלאסיים הם התקשות מחזורית בבטן התחתונה, שהולכת ומתחזקת לפרק זמן של כארבעים שניות עד דקה, כשהיא "תופסת" גם את הגב, ואז נחלשת בהדרגה, אבל אני מניחה שכדי לזהות צירים כאלה את לא צריכה אותנו. כל מה שמזכיר כאבים מהסוג שתיארתי (בעיקר חשובה הסדירות) צריך להדליק אצלך נורה אדומה. כמו כן, הופעה פתאומית של סימני "קלקול קיבה" (בחילות, הקאות, שלשולים), "סתם" כאבי גב ששונים ממה שאת מכירה בהריון, וכמובן דימום - מצדיקים פנייה מיידית למיון. ועוד עצה שיש לי לתת לך - אפילו בשלבים הראשונים כשמתפתחת לידה מוקדמת, גם אם לא יודעים לזהות מה בדיוק קורה, יש תחושה מובהקת ש
משהו לא בסדר. אז אני יודעת שאת נתונה במצב חרדתי וקשה לך להפריד את המציאות האובייקטיבית (מה שזה לא יהיה) מהתחושות שלך, ושאת כל הזמן בטוחה שמשהו לא בסדר (ובחיי שאני לא מאשימה אותך!!), אבל תנסי להיות קשובה לגוף שלך, ולהאמין שיש לך את היכולת לפרש את האותות שהוא שולח לך. אני מאוד מקווה שזה גם יעזור לך לחוש יותר בטחון. אפשר לעשות מוניטור צירים בלבד גם בשבועות האלה - עושים לך? באיזו תדירות? האם שקלו לתת לך פרסולט? איפה את מטופלת? מאחלת לך המשך הריון ארררררררוווווווך וללא תקלות
עתליה