מודאגת לגבי דפוס הנקה

annabs

New member
מודאגת לגבי דפוס הנקה

אורית שלום, שאלתי את השאלה בפורום הנקה - הבנות המליצו לפנות ליועצת הנקה בנוגע לדפוס הנקה שהתפתח אצלנו. נועם בת 4.5 חודשים ובערך בגיל 3 חודשים תדירות ההנקות ירדה מכל שעה וחצי -שעתיים לכל שלוש, ארבע ולפעמים אפילו 5 (?!?) שעות. ביום ראשון לפני שבועיים שקלתי אותה והיא עלתה לא רע (חצי קילו בחודש), שקלה 6160. הבעיה היא שביום ראשון שאחרי זה (השבוע) הגענו שוב לטיפת חלב לחיסון אותו דחיתי בגלל נזלת (הייתה עם אף סתום שבועיים, ינקה בעיקר בלילה, ביום היה לה קשה). כמובן שלא התאפקתי ושקלתי אותה - ואופס, הילדה לא רק שלא עלתה כלום מהפעם הקודמת, אלא אפילו ירדה 40 גר'! האחות, שבדרך כלל מאוד רגועה בענייני המשקל, אמרה שאי אפשר להתעלם מהירידה. מאידך, לא היו לה שום המלצות... עכשיו כבר אין נזלת. הילדה אוכלת בתדירות נמוכה, כפי שציינתי מעלה. אני לא יודעת מה לעשות, במיוחד לאור העובדה שלא עלתה במשקל. נכון שמדובר בשקילה בודדת ולא מייצגת, אבל בכל זאת. בסך הכל הילדה נראית מרוצה ורגועה, הרבה פעמים כשאני מציעה לה לינוק תוך פרק זמן קצר יותר היא מסרבת בתוקף ומעדיפה מוצץ. קראתי את המאמר של דר' ניומן לגבי חוסר עלייה במשקל - אף סיבה שכתובה שם לא מסבירה את הדפוס ואת חוסר העלייה במשקל. אשמח לשמוע את דעתך אם צריך לעשות משהו בעניין. תודה רבה מראש וסוף שבוע נעים!

לפעמים עדיף לא לשקול!

השאלה בעצם היא כיצד היית מרגישה אם לא היתה מתבצעת השקילה הבודדת הזאת. הילדה (עד אז) עולה מאוד יפה במשקל. אני מבינה שהיא חיונית ומתפתחת היטב. גובה והיקף ראש תקינים? והיא לא רוצה לינוק יותר, אפילו כשאת מציעה לה. אז מה זה אומר? זה אומר שבהחלט אין שום משמעות לשקילה שבועית בגיל 4.5 חודשים. 40 גרם זה אפילו פחות מפעם אחד שתן. בגיל הזה, בניגוד לשבועות הראשונים, אין חשיבות בכלל לשקילה שבועית. העלייה החודשית יכולה להיות 300-500 גרם, ויכולים לעלות בקפיצה. אני מכירה הרבה אחיות טיפת חלב, ואף רופאים, שמסתכלים על התמונה הכללית, ולא יתרגשו משקילה אחת, בטח לא לאחר שבוע אחד. בהצלחה! אורית מדריכת לה לצ'ה

annabs

New member
את כ"כ צודקת!

באמת עשיתי שטות, והנה - "הסקרנות הרגה את ה
"... עד השקילה ממש ריחפתי, כי היא גדלה יפה בכל הפרמטרים. באה השקילה ואיתה השאלות. טוב, אני
סוף שבוע נעים!

דר' ניומן - הרופא שבארץ בחודש הבא!

כנס לאנשי מקצוע בהנקה 2006 • כנס מקצועי ארצי בתחום ההנקה בימים 24-20 בנובמבר 2006 - ד"ר ג’ק ניומן מגיע לישראל, לכמה ימי הרצאות ומפגשים קליניים בבתי החולים שערי צדק בירושלים והמרכז הרפואי שיבא בתל השומר. מספר המקומות מוגבל, הזדרזו להירשם! יום שני, 20 בנובמבר 2006, בית החולים שערי צדק בירושלים: - פטמות כואבות, שדיים כואבים - קוליק והתינוק היונק - עלייה מועטה במשקל: גישות והצגת מקרים קליניים. אחרי הצהריים: מפגש קליני, מותנה בהרשמה מוקדמת בלבד. יום רביעי, 22 בנובמבר 2006, המרכז הרפואי שיבא בתל השומר: - מה נחשב נורמלי בתינוק היונק - כשהתינוק מסרב להיצמד לשד - הקוד הבינלאומי של אירגון הבריאות העולמי לשיווק והפצה של תרכובות מזון לתינוקות - עלייה איטית במשקל לאחר החודשים הראשונים יום חמישי, 23 בנובמבר 2006, המרכז הרפואי שיבא בתל השומר: מפגש קליני בבוקר ומפגש קליני אחר הצהריים, מותנה בהרשמה מוקדמת בלבד. יום שישי, 24 בנובמבר 2006, המרכז הרפואי שיבא בתל השומר, הרצאות לציבור: - תרבות ההאכלה בבקבוק, מיתוסים בהנקה - השפעת ההנקה על בריאותנו כבוגרים - הנקת פעוט, למה בכלל?! יהיה תרגום סימולטני לעברית ================================================================ רישום בלינק: http://www.lllisrael.org.il/conf_2006.pdf

למעלה