מודאגת מאוד מהבת שלי (בת 9 חודשים)

mikadany1

New member
מודאגת מאוד מהבת שלי (בת 9 חודשים)

נולדה פחות או יותר בזמן.
מתהפכת לשני הכיוונים, עוד לא עולה לעמידת שש, לא זוחלת.
מחייכת ומגרגרת, אבל משמיעה מעט מאוד הברות, ועדיין אין לה ג'סטות (לא מוחאת כפיים, לא מצביעה, לא יודעת לכוון מבט כששואלים אותה למשל איפה אור וכאלה).
מחר יש תור לרופאה, שכנראה תפנה להתפתחות הילד, אבל התורים שם ארוכים... ועד האבחון הראשוני אפילו יקחו חודשים, ובינתיים אני מתה מפחד שאני מגדלת ילדה אוטיסטית או מפגרת.
מה היו נורות האזהרה אצלכם?
לא מחפשת צפירות אזהרה, כי אני מתארת לי שאין כל כך.

TikvaBonneh

New member
בוודאי מאוד קשה לך

תבקשי מהרופאה גם תור לבדיקת שמיעה - זה חשוב מאוד במקרים כאלו.
נורת האזהרה הכי נפוצה - לא מגיבה כשקוראים בשמה.
קבעו לך כבר תור להתפתחות הילד?
את יכולה גם לפנות לאיבחון פרטי באסף הרופא.
טוב שאת עם יד על הדופק. את אמא טובה ואיכפתית ואוהבת, וזה מה שכל ילד צריך, ללא קשר לתוצאות האיבחון שלו.

SMADAR55

New member
יתכן שהרופאה עדיין לא תפנה אתכם לאבחון ותזמן אותה למעקב חוזר

בעוד 3 חודשים. מציעה שתלחצי עליה להפנות לבדיקת שמיעה ובהמשך להתפתחות הילד (תסבירי שאת מאוד לא רגועה).
גם התורים לאבחון פרטי מאוד ארוכים. לכן אפשר להזמין כבר עכשיו תור לאבחון פרטי ותבטלי אם תקבלי תור קרוב יותר דרך קופת חולים.

המלצה

אני הייתי ממליץ לנסות משהו קצת שונה...
פשוט תנסי ליזום פגישה עם מנתחת התנהגות או קלינאית תקשורת בכירים. כאלה עם נסיון כדי שיצפו בילדה...
תאמיני לי שהם יודעים לזהות גם עם הם לא יודו בזה.
בכל מקרה במצב שהכל בסדר הם יגידו את זה. במצב שהם חושדים אז יגידו תרוץ כלשהו... ואז תתארגני על אבחון פרטי.
שיהיה בהצלחה ורק בשורות טובות...

mikadany1

New member
איפה אני מוצאת מנתחת התנהגותית טובה ?

היא תוכל לאבחן בגיל הזה ? (9 חודשים?)
אני גרה באיזור חולון.
אגב, היינו אצל רופאת הילדים שלה. היא איבחנה קצת נוזלים באוזניים (אבל הילדה בוודאות שומעת - עשיתי ניסיונות עם רעשנים למיניהם)
ואמרה שהילדה תיקשורתית (מחייכת, צוחקת, מתעניינת בצעצועים שהיו שם), ושהיא לא רואה סיבה לדאגה, ושמקס' היא תדבר קצת באיחור...
היא איבחנה חולשה מסוימת בחגורת הכתפיים ואמרה להשכיב הרבה על הבטן, אבל זה ממש לא מטריד אותי (גם הבת הגדולה איחרה במוטוריקה, ואין איתה שום בעיה היום).
היא שלחה ליתר בטחון לבדיקת שמיעה.
מצד אחד נורא בא לי להאמין לה שאני סתם היסטרית, מצד שני, אני באמת רואה ילדים אחרים בגילה, וההבדלים מורגשים.
גם אצלכם היה את ה - "אתה סתם היסטרי" מרופאי הילדים עד שכבר היה ברור שיש בעיה?

yuliyuli1

New member
אני לא בטוחה שמנתחת התנהגות יכולה לדעת בגיל כזה

רובן עובדות עם ילדים הרבה יותר גדולים.

winterfell

New member
אני רוצה להוסיף כמה דברים

א. היא צעירה מאוד-מאוד. אני חושבת שמכון רציני מאוד ייזהר עם אבחונים בגיל הזה.
ב. יש עוד דברים מלבד אוטיזם או פיגור... אני יודעת שאלו המפחידים, אבל הבן שלי, למשל, האבחון היה "עיכוב התפתחותי כללי" כאשר הוא היה ממש קטן. פשוט לא יודעים מה בדיוק הבעיה, אז מטפלים בבעיות שרואים - מוטוריקה, תקשורת וכו' - ומחכים לראות איך הוא מתקדם. אני יודעת על ילדים שסוגרים את הפער.
ג. מה שכן ובטוח מאבחנים בגיל הזה הוא בעיות מוטוריות, שדורשות אבחון של פיותרפיסט(ית) התפתחותי(ת). אצל הבן שלי היה מאוד ברור בגילאים הצעירים שהעיכוב המוטורי גורר גם קשיים אחרים.
אני אתן שתי דוגמאות: בגיל של הבת שלך הבן שלי עוד לא ישב עצמאית, ואז גם אין ממש אפשרות או פנאי ללמוד למחוא כפיים או להצביע, אז הוא פשוט לא עשה את זה. כיום, בגיל 3, הוא לא רץ עדיין ואני רואה איך הוא לא מצליח ליצור קשר עם ילדים אחרים פשוט כי הוא לא עומד בקצב...
אפשר לקבוע תור אצל פיזיותרפיסטית פרטית, ויש גם כאלה שיבואו הביתה. היא תאבחן את הבעיה, תתן לכם תרגילים לעשות איתה בבית, ואולי תמליץ על טיפול שבועי - ואז תצטרכו להחליט אם לחכות להתפתחות הילד או לקחת פרטי.
&nbsp

למעלה