מודאגת מאוד :(

פולי 2013

New member
מודאגת מאוד :(

הי לכולם,
אני בהריון עם תאומים לא זהים שבוע 23 בסקירה המאוחרת שביצעתי היום גילינו שלקטנה יש קלאב פוט בשתי הרגליים על פי הרופא בדרגה קלה.
מה זה אומר? לא עשינו מי שפיר ועכשיו אני דואגת שפספסנו משהו
אני בלחץ מטורף
ובכלל איך יכול להיות שלא זיהו לנו את זה בסקירה הראשונה?

melabess

New member
ברוכה הבאה!

היי פולי,
&nbsp
המסר הראשון שיש לי לתת לך זה שהשד לא נורא.
&nbsp
בדרך כלל כאשר יש חשד לקלאב פוט, מפנים את הזוג לייעוץ גנטי ע"מ להסיר חשש לבעיה כרומוזומלית. קיבלתם איזושהי הפניה או שאתם צריכים לחכות ללידה כדי להיות בטוחים שזה קלאב פוט?
&nbsp
אישתי בהריון ואנחנו לאחר סקירה ראשונה, כרגע לא נראה שיש קלאב פוט, אבל הרופא אמר שזה משהו שיכול להתפתח בשלב מאוחר יותר בהריון.
&nbsp
הלחץ שלך מובן, כל מה שאני יכול להציע לך זה את הפורום הזה ואת זה שבפייסבוק כדי לקבל תמיכה ועצה כשתהיי זקוקה לה.
&nbsp
בתור תאום לא זהה ואבא לילד אם קלאב פוט, אני יכול להעיד שצפויים לקרות לך המון דברים טובים שיגרמו לקלאב פוט להחוויר לעומתם :)
&nbsp
בהצלחה,
שחר

אני מאמינה שלא פספסתם כלום...

היי פולי,

קודם כל מזל טוב ובשעה טובה - זה הכי חשוב. אני מקווה שההריון עובר בקלות יחסית.

מה זה בדיוק ק"פ ואיך מתנהלים עם זה, את יכולה בקלות להבין עם חיפוש באינטרנט בכלל ובפורום בפרט ואם יש לך עוד שאלות תמיד תמיד ישמחו לענות לך כאן. גם על הדברים ה"ברורים" כביכול. אל תתביישי לשאול.

כמו ששחר הסביר לך, לפעמים מגלים את הק"פ בסקירה שנייה, ויש כאן כאלה שיספרו לך שהן גילו את זה רק בלידה.

אני יודעת שזה קשה, וגם אני הייתי בלחץ אטומי, אבל תנסי להסיר אותו. אם ק"פ זו הבעייה היחידה שתהיה לבן שלי אני חותמת עליה בשתי רגליים
הדברים פתירים והטיפול לא מסובך.

אני שולחת לך בפרטי את מספר הטלפון הנייד שלי. מוזמנת ליצור קשר ולדבר.

נבט

פולי 2013

New member
תודה לשניכם

הי,
בינתיים בכל הבדיקות אומרים שזה קלאב פוט קל לא שאני ממש מבינה מה המשמעות, האם זה טיפול פשוט יותר או שזה בגלל שלב ההריון (שבוע 24+)
הבעיה והחשש שלי שלא עשינו מי שפיר וכרגע זה מאוחר מידי אז ייתכן ונעשה רק בשבוע 30-32, שאר הפרמטרים בסקירה תקינים וגם אקו לב.
אני מפחדת להיקשר ושיגידו לי בסוף ההריון שיש בעיה אחרת, זה קורה בדרך כלל? או שזאת לרוב הבעיה היחידה?
אודה לשמוע את דעתכם, גם לגבי האבחנה של קלאב פוט קל, אם זה אומר משהו...

לפי מה שאני יודעת

אין הבדל בטיפול בין ק"פ קל לקשה. אולי יהיה צורך בפחות גבסים אבל בדרך כלל, עד גיל 4 (או 5) תלוי ברופא אתם והנעליים צמד חמד...

אל תתפסי אותי במילה כי אני לא יכולה בשום דרך לתת חוות דעת רפואית אבל ממה שאני יודעת בדרך כלל ק"פ זו הבעיה היחידה ולא נמצאים עוד דברים.

בהצלחה!

buganvilia

New member
ברוכה הבאה

מצטרפת למילות ההרגעה שכתבו כאן לפני.
לגבי חומרת הק"פ- בעבר אמרו לי שניתן לקבוע רק אחרי הלידה, מצד שני בהריון תאומים יש סיכוי שזה תנוחתי ואז ייתכן באמת שזה בדרגה קלה יותר (לא מידע מבוסס, אבל זה מה שזכור לי מכל מיני שיחות/קריאה בנושא).
אם זה יכול לעזור במשהו, אשתף שלנו שלושה ילדים עם ק"פ דו"צ בדרגה חמורה- ילדה בת 5 ו10 חודשים ותאומים שיהיו בני שנה בסוף החודש :) הטיפול לא הכי כיף אבל באמת לא נורא! את מוזמנת להתקשר בפרטי אם תרצי לדבר.
הרבה בריאות והמשך הריון רגוע כמה שאפשר

למעלה